توضیحات
عنوان: کامپیوترهای صنعتی و کاربرد آنها در پستهای برق و صنایع مختلف
- فصل اول: پیشگفتار
- مقدمه
- فصل دوم : رایانه ها
- کامپیوتر چیست؟
- واژه کامپیوتر
- معنای واژه ی فارسی رایانه
- تاریخچه
- رایانهها چگونه کار میکنند؟
- حافظه
- پردازش
- ورودی/خروجی
- دستورالعملها
- معماریها
- برنامهها
- سیستمعامل
- کاربردهای رایانه
- فصل سوم:انواع کامپیوترها شباهتها و تفاوتها
- كامپيوتر شخصي يا PC
- ایستگاه کاری یا Workstation
- سرور Server
- کامپیوتر های بزرگ ( پردازنده مركزي ) يا Mainframe
- ابر كامپيوتر ها یا Super computer
- فصل چهارم:بررسی کاربرد رایانه ها درصنعت
- انواع کامپیوترهای صنعتی
- کامپیوترهای صنعتی قابل نصب در رک (Rack mount)
- کامپیوترهای بدون فن صنعتی (Industrial Box PC)
- کامپیوترهای صنعتی پانلی (Panel PC)
- کامپیوتر مجتمع صنعتی (Workstation)
- کامپیوترهای صنعتی حرفه ای Compact PCI / Micro TCA / Advanced TCA
- کامپیوترهای پرتابل صنعتی
- کامپیوترهای استاندارد پزشکی
- تعريف تئوري CAD/CAM
- رابطه اتوماسيون و CAD/CAM
- فصل پنجم:بررسی کاربرد رایانه ها در برق
- معرفی نرم افزار MATLAB
- معرفی سیمولینک
- معرفی نرم افزار پروتئوس
- نرم افزار های دیگر
- معرفی PSpice
- سیستمهای خبره و تحلیل هشدار
- سیستمهای خبره بعنوان سیستمهای کنترل
- سیستمهای خبره و برشناخت آشفتگی
- فصل ششم: بررسی انواع پروتکلها،کابل ها و انواع رابطهای کاربری
- پروتكل ها و استانداردهاي صنعتي
- X-10
- KNX/EIB
- پروتكل KNX :
- فيلدباس Fieldbus
- EIB
- Z-Wave
- BACnet
- C-BUS
- انواع کابل ها
- انواع اصلی کابل
- کابل coaxial
- کابل Twisted-pair
- کابل UTP
- ساختمان فیبر نوری
- دیسپاچینگ در ایران
- سلسله مراتب دیسپاچینگ
- فصل هفتم:بررسی قابلیت اطمینان در سیستم های قدرت
- قابليت اطمینان
- اصول ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم قدرت
- شاخصهای قابلیت اطمینان سیستم
- شاخص های خرابی
- فصل هشتم:نتیجه گیری
- منابع
فصل اول:پیشگفتار
مقدمه
شرکت های توزیع نیروی برق بطور اعم از لحاظ کادر فنی طراحی- اجرا-نظارت بهره برداری در سطح قابل قبولی نمی باشند. طراحی غیر فنی و اجرای ضعیف و بدون نظارت و توام با اقدامات خلاف استاندارد و با کیفیت اجرایی نامطلوب نه تنها تعدد حوادث و قطع برق و تحمیل هزینه های سنگین به این شرکت ها و ضرر و زیان به مشترکین را سبب گردیده، بلکه اصول اولیه در طراحی و برنامه ریزی شبکه های توزیع که در ذیل آمده به فراموشی سپرده است.
- مطابقت اقتصادی طرح با اصول فنی و استاندارد
- بهینه سازی اقتصادی
- آینده نگری و بهره برداری سالم بدور از حوادث
با ورود کامپیوتر و جو ایجاد مکانیزه کردن شبکه های توزیع، شرکت ها راه حل مسائل و معضلات سیستم توزیع اعم از اداری و فنی را در آن جستجو کرده و اقداماتی نیز در تهییه برنامه های نرم افزاری مناسب صورت داده اند. برنامه های نرم افزاری متنوع در داخل و خارج با قابلیت های محاسباتی ارزشمند تهیه گردید ولی با وجود این هیچ یک اطلاعات کاربردی شبکه توزیع سیستم شهری در مناطق مختلف ایران که مورد نیاز کارشناسان و عوامل دست اندرکار خصوصا در واحد های فنی می باشند را ارائه نمیدهند، چرا که واقعیتی به نام شبکه غیر فنی و غیر استاندارد موجود کنار رفته و با یک پیش فرض شبکه ایده آل الگوریتم این نرم افزار ها پایه گذاری شده اند. در جایگزینی استراتژی و برنامه ریزی جدید سیستم توزیع نخصت باید دید منظور از مکانیزه کردن سیستم توزیع چه می باشد. بدین لحاظ می توان با تبادل افکار و نظر سنجی از تمام دست اندرکاران در واحد های مختلف اجرایی، طراحی و برنامه ریزی و بهره برداری انتظاراتشان از مکانیزاسیون را بدست آورد.
این مقاله در حقیقت انعکاس تلاشی در جهت پیدا کردن کاربرد های سیستم های رایانه ای جهت اصلاح شبکه ،کاهش تلفات، رفع خطا و رجعت به اصول اولیه طراحی و برنامه ریزی شبکه می باشد.
فصل دوم : رایانه ها
کامپیوتر چیست؟
کامپیوتر یا رایانه ابزاری است که بر روی آنچه به آن میدهند ( و اصطلاحاً به آن ورودی گفته میشود ) عملیاتی انجام میدهد که به آن پردازش میگویند و نتیجه مطلوب را به دست میدهد که خروجی نامیده میشود. رایانه یا به انگلیسی کامپیوتر (computer) ماشینی است که از آن برای پردازش اطلاعات استفاده میشود.
واژه کامپیوتر
مدتی در فارسی به کامپیوتر «مغز الکترونیکی» می گفتند. بعد از ورود این دستگاه به ایران در اوایل دهه ۱۳۴۰ نام کامپیوتر به کار رفت. واژه رایانه در دو دهه اخیر رایج شده و به تدریج جای کامپیوتر را می گیرد. واژه رایانه پارسی است و از فعل پارسی رایاندن به معنی سامان دادن و مرتب کردن آمده. معنی واژگانی رایانه می شود ابزار دسته بندی و ساماندهی. در انگلیسی «کامپیوتر» به دستگاه خودکاری گفته میشود که محاسبات ریاضی را انجام میدهد. بر پایهٔ «واژهنامه ریشهیابی Barnhart Concise» واژه کامپیوتر در سال ۱۶۴۶ به زبان انگلیسی وارد گردید که به معنی «شخصی که محاسبه میکند» بودهاست و سپس از سال ۱۸۹۷ به ماشینهای محاسبه مکانیکی گفته میشد. در هنگام جنگ جهانی دوم «کامپیوتر» به زنان نظامی انگلیسی و آمریکایی که کارشان محاسبه مسیرهای شلیک توپهای بزرگ جنگی به وسیله ابزار مشابهی بود، اشاره میکرد.
البته در اوایل دهه ۵۰ میلادی هنوز اصطلاح ماشین رایانش (computing machine) برای معرفی این ماشینها بهکار میرفت، پس از آن عبارت کوتاهتر کامپیوتر (computer) بهجای آن بهکار گرفته شد. ورود این ماشین به ایران در اوایل دهه ۱۳۴۰ بود، واژه رایانه در دو دهه اخیر در فارسی رایج شده است.برابر این واژه در زبانهای دیگر حتماً همان واژه زبان انگلیسی نیست. در زبان فرانسوی واژه “ordinateur”، که به معنی «سازمانده» یا «ماشین مرتبساز» است، بهکار میرود. در اسپانیایی “ordenador” با معنایی مشابه استفاده میشود، همچنین در دیگر کشورهای اسپانیایی زبان computadora بصورت انگلیسیمآبانهای ادا میشود. در پرتغالی واژه computador بهکار میرود که از واژه computar گرفته شده و به معنای «محاسبه کردن» میباشد. در ایتالیایی واژه “calcolatore” که معنای ماشین حساب است بکار میرود که بیشتر روی ویژگی حسابگری منطقی آن تاکید دارد. به سوئدی رایانه «dator» خوانده میشود که از «data» (دادهها) برگرفته شدهاست. به فنلاندی «tietokone» خوانده میشود که به معنی «ماشین اطلاعات» میباشد. اما در زبان ایسلندی توصیف شاعرانهتری بکار میرود، «tölva» که واژهای مرکب است و به معنای «زن پیشگوی شمارشگر» میباشد. در چینی رایانه «dian nao» یا «مغز برقی» خوانده میشود. در انگلیسی واژهها و تعابیر گوناگونی استفاده میشود، بهعنوان مثال دستگاه دادهپرداز («data processing machine»). معنای واژه ی فارسی رایانه
واژه ی رایانه از مصدر رایانیدن ساخته شده که در فارسی میانه به شکلِ rāyēnīdan و به معنای «سنجیدن، سبک و سنگین کردن، مقایسه کردن» یا «مرتّب کردن، نظم بخشیدن و سامان دادن» بودهاست.[۲] این مصدر در زبان فارسی میانه یا همان پهلوی کاربرد فراوانی داشته و مشتقهای زیادی نیز از آن گرفته شده بوده است. برایِ مصدر رایانیدن/ رایاندن در فرهنگ واژه دهخدا چنین آمده:
رایاندن
[ دَ ] (مص) رهنمائی نمودن به بیرون. هدایت کردن. (ناظم الاطباء).
شکلِ فارسی میانه این واژه rāyēnīdan بوده و اگر میخواسته به فارسی نو برسد به شکل رایانیدن/ رایاندن درمیآمده. (بسنجید با واژهیِ فارسیِ میانهیِ āgāhēnīdan که در فارسیِ نو آگاهانیدن/ آگاهاندن شدهاست).
تاریخچه
در گذشته دستگاههای مختلف مکانیکی سادهای مثل خطکش محاسبه و چرتکه نیز رایانه خوانده میشدند. در برخی موارد از آنها بهعنوان رایانه قیاسی نام برده میشود. البته لازم است ذکر شود که کاربرد واژهٔ رایانه آنالوگ در علوم مختلف بیش از این است که به چرتکه و خطکش محاسبه محدود شود. به طور مثال در علوم الکترونیک، مخابرات و کنترل روشی برای محاسبه مشتق و انتگرال توابع ریاضی و معادلات دیفرانسیل توسط تقویت کنندههای عملیاتی، مقاومت، سلف و خازن متداول است که به مجموعهٔ سیستم مداری «رایانه ی قیاسی» (آنالوگ) گفته میشود. چرا که برخلاف رایانههای رقمی، اعداد را نه بهصورت اعداد در پایه دو بلکه بهصورت کمیتهای فیزیکی متناظر با آن اعداد نمایش میدهند. چیزی که امروزه از آن بهعنوان «رایانه» یاد میشود در گذشته به عنوان «رایانه رقمی (دیجیتال)» یاد میشد تا آنها را از انواع «رایانه قیاسی» جدا سازند.
به تصریح دانشنامه انگلیسی ویکیپدیا، بدیعالزمان ابوالعز بن اسماعیل بن رزاز جَزَری (درگذشته۶۰۲ ق) یکی از نخستین ماشینهای اتوماتا را که جد رایانههای امروزین است، ساخته بودهاست. این مهندس مکانیک مسلمان از دیاربکر در شرق آناتولی بودهاست. رایانه یکی از دو چیز برجستهای است که بشر در سده ی بیستم اختراع کرد. دستگاهی که بلز پاسکال در سال ۱۶۴۲ ساخت اولین تلاش در راه ساخت دستگاههای محاسب خودکار بود. پاسکال آن دستگاه را که پس از چرتکه دومیت ابزار ساخت بشر بود، برای یاری رساندن به پدرش ساخت. پدر وی حسابدار دولتی بود و با کمک این دستگاه میتوانست همه اعدادشش رقمی را با هم جمع و تفریق کند.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.