توضیحات
عنوان: چگونگی تعامل امام علی (ع) با مردم
- مقدمه
- تعامل امام علی علیه السلام با خلفا در جهت وحدت اسلامی
- تعامل
- گوشه ای از رفتار و تعامل حضرت علی (ع)
- عدالت، مبنای سیاست اخلاقی
- حضرت علی (علیه السلام) از زبان دیگران
- آثار دوستی علی بن ابی طالب (ع)
- حافظ وحدت
- تعامل على علیه السلام با خلیفه اول
- انعطافناپذیری در اجرای عدالت
- صراحت و صداقت در سیاست
- نحوه تعامل با دیگران در کلام امام علی (ع)
- خدا محوری
- مردم داری امام علی (ع)
- جایگاه مردم و حکومت امام علی(ع)
- رابطه دوستانه و حاكي از صميميت
- خوشرفتاري و حُسن معاشرت
- احادیث در مورد نحوه رفتار با مردم
- نتیجه گیری
مقدمه
امام علی علیه السلام روح جهان هستی است در شناسایی ارزش وجودی آن حضرت عقل کم می آورد و قلم ناتوان میماند او فوق البشر بود که این جهان تنگ هرگز نتوانست عظمتش را درک کند و او را در خود جا دهد او ورای زمان ها و مکان ها بود علی مردی بود فراتر از زمانش دیگر دوران همتایش را به خود ندید اکنون به گوشه ای از اخلاق و تعامل رفتار آن حضرت در این تحقیق می پردازیم باشد که لحظه ای اندیشه کنیم و او را در ورای رفتارش بیابیم آیا واقعا میتوان چون او زیست در زمین خاکی گشت و خاک بر نداشت واعجبا از پسر ابو طالب اسطوره انسانیت.
در طول اعصار و قرون ، حکومت ها و دولت های زیادی روی کار آمده و چند صباحی بر مردم حکومت کرده و بعد هم از بین رفته اند، به طوری که اثری از آنها بر جای نمانده و اگر در مواقعی یادی هم می شود، برای این است که مایة عبرت دیگران شود. اما در این میان، حکومت هایی هم بوده اند که علی رغم گذر قرن ها هنوز هم بر سر زبان هایند و با تمام تلاشی که بر اندازان انجام داده اند ، ره به جایی نبرده اند. انجام تحقیق
حکومت امام علی(ع) یکی از این حکومت ها است که شیفتگان زیادی داشته و دارد و هنوز که هنوز است ، بعد از گذشت سالیان متمادی هر جا سخن از عدالت به میان می آید ، عدالت علی(ع) در ذهن ها تداعی می شود. علی (ع) حاکمی بود که خود را از مردم و مردم را نیز از خود می دانست. در پیاده کردن عدالت و احکام خدا هیچ هراسی نداشت و عقیده داشت عدالت در رأس همة برنامه ها است. او معتقد بود اگر این اصل از میان برداشته شود، سود جویان و فرصت طلبان به دستگاه حکومت راه یافته و فساد و تباهی آن را فرا می گیرد. امیر مؤمنان رهبری بی نظیر بود که احکام خدا را با شیواترین بیان، ابلاغ و در مقام عمل به عالی ترین وجهی پیاده می کرد. او فقط رضایت حق را در نظر داشت.
بررسی زوایای زندگی امام علی(ع) و سخنان ایشان، نشان می دهد اصول و مبنای رفتاری آن حضرت با غیرمسلمانان، بر اساس هدایت، صلح و دوستی، حفظ عزت مسلمین و بر پایه قوانین اسلامی است. بنابر مبنای امام علی(ع) اقلیت ها باید در حوزه تعاملات اجتماعی به قوانین جامعه اسلامی پایبند باشند و به فکر هیچ گونه تحرک و تسلطی بر مسلمانان نباشند تا بتوانند آزادانه در سرزمین های اسلامی زندگی کنند، مسلمانان نیز باید بنابر قوانین اسلامی با آنان معاشرت و دادوستد داشته باشند، همچنان که حکومت اسلامی نیز وظیفه دارد امنیت آنان را حفظ و به وظایف خود در قبال آنان عمل کند. سبک زندگی و نوع گفتار آن حضرت به خوبی نشانگر عزتمندی مسلمانان همراه با عدالت و عزت مداری در برابر غیرمسلمان است، چنانکه آن حضرت در نامه ۵۳ می فرماید: «إما اخ لک فی الدین او نظیر لک فی الخلق«
پس از پیامبر اکرم(ص)، جامعه اسلامی با حوادث سهمگینی روبرو شد. دشمنان داخلی و خارجی، اسلام در صدد بودند تا به هر صورت، اسلام را از مسیر خود خارج سازند و مسلمانان را به جنگ های داخلی مشغول کنند و در صورت امکان اسلام را از بین ببرند. بی تردید رسول اکرم از وضعیت ناگوار پس از رحلت خود آگاهی داشتند و دستورات لازم را صادر فرموده بودند.
از نگاه شیعه، یکی از مهم ترین دستورات آن حضرت، رهبری جامعه اسلامی بود. اهل سنت نیز ضمن قبول اهمیت رهبری، آن را به گونه ای تفسیر کرده اند که گویا پیامبر اکرم، کسی را معرفی نکرده، انتخاب جانشین را به خود مردم واگذاشته است. در این راستا، گفتار برخی مورخان یا بعضی سخنان امام علی(ع) در نهج البلاغه، مأخذ استدلال قرار می گیرد، چنان که شیعیان نیز در تبیین دیدگاه خویش، به برخی خطبه های آن حضرت استدلال می کنند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.