توضیحات
عنوان: چگونه فرزندان خود را با اعتماد به نفس تربیت کنیم
- پیشگفتار
- مقدمه نویسنده
- خودآگاهی
- مهارت خودآگاهی
- فواید خودآگاهی
- مؤلفههای خوداگاهی
- ویژگیهای افراد خودآگاه
- اعتماد به نفس و عزت نفس چیست؟
- اعتماد به نفس دقیقاً چیست؟
- خانوادها و اعتماد به نفس
- برگزیده ای از قوانین طلایی اعتماد به نفس برای نوجوانان
- مثبتگرایی و ترس
- مثبتگرایی و تلاش
- قدرت ریسک با تفکر مثبت
- نگرش مثبت تبدیل به نگرش منفی
- اعتماد به نفس و توکل بر خدا
- آثار اعتماد به نفس
- شاخصه های انسان های فاقد اعتماد به نفس
- پاره ای از عوامل افزایش اعتماد به نفس
- راه کار هایی برای تقویت اعتماد به نفس
- استقامت، رمز پیروزی در عرصه های مختلف زندگی
- مفهوم استقامت
- استقامت، سرآمد صفات نیک
- استقامت یا خشونت
- استقامت نابغه ها
- آثار استقامت
- جمع بندی
- منابع و مآخذ
پیشگفتار
پرورش روحیۀ خودباوری و اعتماد به نفس، یکی از مهمترین اهداف تربیتی همۀ مکاتب به ویژه اسلام است. اعتماد به نفس عبارت است از اینکه انسان به خود تکیه کند، خود را مسئول کارهای خویش بداند، موفقیت و ناکامی را معلول افکار و اعمال خود پندارد و به یاری دیگران چشم ندوزد. اساس تعلیم و تربیت اسلامی بر مسئولیت فردی، تکالیف شخصی و اعتماد به نفس استوار است. قرآن کریم سعادت هر انسان را مرهون عمل و تلاش و مجاهدت او میداند و برای او جز حاصل کوشش و فعالیتش پاداشی درنظر نمیگیرد.
اعتماد به نفس که یک فضیلت اخلاقی است، نباید با نخوت و خودپسندی اشتباه شود، زیرا تفاوت بین واقعبینی و خودپسندی بسیار بارز و برجسته است. در اعتماد به نفس، تکیه بر واقعیتها و تصویر منطقی از خویشتن است، درحالیکه در خودپسندی، تصویری افراطی و اغراقآمیز به چشم میخورد و هرگز تصویر ذهنی با واقعیت تطبیق ندارد. بر این اساس، اسلام آن را معلول نارسایی عقل و عامل انحطاط میداند و میتوان گفت که مراد از اعتماد به نفس این است که انسان در زندگی لیاقت ذاتی خود را به کار انداخته، به امید دیگران ننشیند، نه اینکه از خدای تعالی بریده، خود را مصدر هر امید و آرزو و مؤثر حقیقی بداند.
مقدمه نویسنده
درحال حاضر که این مطلب را مینویسم این نکتۀ مهم را در ذهن خود مرور کردم که آنچه که باعث شد من این همه اعتماد به نفس بدست آورم و چیزی که باعث شد بیشتر از همه به اعتماد به نفس و عزت نفس من کمک کند توکل به خدا و داشتن امید و این نکتۀ مهم بود که سعی نمودم در دام کمال گرایی نیفتم در واقع پذیرفتن این که همه چیز در زندگی معین و قطعی نیست، میتوانند بر تمایل به کمال گرایی خود غلبه نمود. خیلی از ما تصور میکنیم باید هر چیزی را در بهترین و بالاترین جایگاه آن تصور کنیم. اما واقعیت این است که برای اینکه یک قدم بردارید نباید به آن بالاترین نقطه نگاه کنید فقط بگویید «خب خوبه، چطور میتونم اون یک قدم را بردارم؟ اون قدم چه شکلیه؟» شما همیشه میتوانید به عقب برگردید اعتماد به نفس ذاتی شما بیشتر از آن چیزی است که فکر میکنید. شما هر روز تصمیمهای مختلف زیادی میگیرید مثل اینکه ناهار چی بخورید و … این تصمیمگیریهای روزمره به مقداری اعتماد به نفس نیاز دارد. بیشتر این تصمیمها ناخودآگاه هستند و برای گرفتن آنها از اعتماد به نفس ذاتی خود استفاده میکنیم به صدها تصمیم کوچک موفقیتآمیزی که هر روز میگیرید فکر کنید و اعتماد به نفس خود را بهبود بخشید. اعتماد به نفس تضمین کننده موفقیت نیست اما عدم اعتماد به نفس یقیناً باعث شکست میشود.
آلبرت بندورا: اعتماد به نفس هم مثل خیلی از مهارتها میتواند به مرور زمان ایجاد و تقویت شود و باید گفت هم زنان و هم مردانی که احساس مهم نبودن و درحاشیه بودن داشتهاند. این کمبود را تجربه کردهاند مثلاً اگر شما جوانترین یا پیرترین فرد در محل کارتان باشید یا درون گرا و در اقلیت باشید، ممکن است احساس عدم اطمینان کرده و مدام خودتان را بابت رفتارتان سرزنش کنید. در واقع ممکن است شایستگی شما بیشتر از کاری باشد که به آن مشغول هستید به جای اینکه مهارت های خود را افزایش دهید روی افزایش اعتماد به نفستان تمرکز کنید. یکی از بخشهای مهم اعتماد به نفس که روانشناسان به آن اراده میگویند انتخابهای ماست. با تمرین و تلاش همه ما میتوانیم انتخاب کنیم و اعتماد به نفسمان را افزایش دهیم و مطلب مهم دیگر اینکه اعتماد به نفس ما افزایش پیدا میکند، از تلاش کردن برای تمام کمال بودن دست برداریم و خودمان را برای عدم موفقیت آماده کنیم.
بزرگی در جهان میگوید، «شما به شجاعت نیاز دارید تا بزرگ شده و همان کسی شوید که واقعاً هستید» شما هم قطعاً در طول زندگی خود با دو احساس متضاد رو به رو بودهاید که اولی شما را تشویق کرده و در گوشتان زمزمه میکند «رشد کن باید فردا بهتر از دیروز باشی» در حالی که شوربختانه صدای دیگری هم وجود داردکه گاهی فریاد میکشد نه « بمان همان جایی که هستی نباید خود را به خطر بیندازی» متأسفانه این دروغ بزرگ توسط صدای ترس درونتان پرتاب میشود. امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: «از هرچه میترسی خود را در آن بیفکن» اکنون از شما میخواهم پس از تنفسی آرام به درون خود سفر کرده و فهرستی از ترسهای خود را در بدترین حالات یادداشت کنید و مطمئن باشید نوری که بر تاریکی درونتان میتابانید ترس را به زانو درخواهید آورد.»
خودآگاهی
مهارت خودآگاهی
یکی از مهمترین عواملی که به افراد کمک میکند، زندگی خوب و موفقی داشته باشند، این است که خود را بشناسد، احساس خوبی در مورد خودشان داشته باشند و از کسی که هستند، شاد و راضی باشند. این مهارت با عنوان خودآگاهی نقش کلیدی در سلامت روان و پیشگیری و مراقبت از آسیبها دارد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.