توضیحات
عنوان: کبوترخانه ها
- اصطلاح کبوترخانه
- مقدمه
- انواع کبوترخانه
- کبوترخانههای مکعبی
- کبوترخانههای استوانهای
- تفاوت برجهای استوانه ای با مکعبی
- کبوترخانههای چند قلو
- معماری کبوترخانه ها
- سازه کبوتر خانه
- تجهیزات دفاعی کبوترخانه
- آسیب شناسی کبوتر خانه
- عکس شماره 1 تا 4
- تخریب کبوتر خانه
- منابع
اصطلاح کبوترخانه
کبوترخانه : برج حمام . برج کبوتر. کفترخان . کبوترخانه . باروگونه ای که کنند و در آن لانه های کبوتران سازند. (لغت نامه دهخدا)
کبوترخانه: کبوترخان. برج کبوتر ساختمانی بیشتر گِردبسته (برج مانند) که در دیوارهای درونی آن روزنهایی با آجرکاری درآورده شده تا کبوتران بتوانند در آنها لانه بکنند. از این ساختمانها که بیشتر در زمینهای کشاورزی پیرامون اِسپهان (اصفهان) دیده میشود برای گردآوری سرگین کبوتران که کود خاک میشوند بهره میبرند. (فرهنگ مهرازی) انجام تحقیق
مقدمه
کبوترخانه یکی از بناهای شاخص تاریخ میانه ایران است که پیشینه آن به دوران پیش از اسلام باز میگردد (میرزایی، 1382: 132)
پس از کاریزهای ایران که یکی از شگفت آورترین دست ساخته های تاریخی بشر بر روی این کره خاکی هستند، کبوترخانه های ایران دومین و مهمترین تاسیسات کشاورزی در چند قرن گذشته به شمار می رفته اند.
کبوترخانه ها که هنوز هم قلمرو دقیق آنها ناشناخته مانده ، از نظر شمار، وسعت، عظمت، پیچیدگی، نحوه ی ساخت و ویژگی های معماری در جهان بی نظیرند. اهمیت کبوترخانه ها در اقتصاد کشاورزی ایران چنان بوده است که غازان خان مغول در کنار سایر اقدامات خود برای احیای کشاورزی ایران فرامینی را درباره ی آنها صادر کرده است. با توجه به ارزش اقتصادی و منزلتی که کبوترخانه ها داشته اند، در عصر صفوی اجازه ی ساخت آنها به ایرانیان غیرشیعه داده نمی شد. (فرهادی،1373، 67)
در ساخت کبوترخانه ها از علوم و فنون زیادی از جمله ریاضیات و هندسه، فیزیک، جانورشناسی و روانشناسی جانوری و آب و هوا شناسی استفاده می شده، در کبوترخانه ها شیوه ی به کارگیری این علوم و فنون نیز شگفت انگیز است. (همان،1373، 67)
توجه به کبوترخانه وقتی بیشتر میشود که در دوران معاصر دیگر به کارکرد اقتصادی آنها توجه نشده و از این رو احداث و حتی بازسازی آنها به عنوان بخشی از حیات فرهنگی کشور مغفول مانده است.
کبوترخانه ها از کناره های شرقی دریاچه ی ارومیه تا کویر یزد و میبد و برخی روستاهای نطنز وکاشان و به روایتی در جنوب خراسان و طبس در گوشه و کنار شهرها و آبادی های ایران وجود داشته و در برخی مناطق هنوز نیز وجود دارند. (همان،1373، 67)
کبوترخانهها به طور عمده در مناطق دارای اقلیم کویری و با خشت و گل در ارتفاعی بین 10 تا 25 متر و قطر 5 تا 15 متر ساخته میشدند. هر برج تعداد زیادی از کبوتران را در خود جای میداد که این تعداد گاه به چندین هزار کبوتر در هر برج میرسید (محمدینژاد، 1390، 13).
در اصفهان که یکی ار مهمترین شهرها به لحاظ بنای کبوترخانه است، این بنا در دشتهای مرکزی و در مسیر رودخانه، قنات و مادی ساخته میشد تا کبوتر برای مصرف آب و دانه مجبور به طی مسافت طولانی نباشد (میرزایی، 1386، 117).
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.