توضیحات
عنوان: نانوسیالات و روانکارها
- چکیده
- فصل اول
- مروری بر نانوسیالات، نانوذرات و روانکارها
- کاربردهای نانوسیالات و روانکارها
- کاربردهای نانوسیالات در صنعت خودرو
- کاربرد نانوسیالات در سیستم خنک کننده موتور خودرو
- کاربرد در مبدل های حرارتی
- کاربرد به عنوان سیال خنک کننده موتور
- کاربرد در خنک کاری قطعات الکترونیکی
- کاربرد به عنوان خنک کننده اصلی در راکتور هسته ای
- کاربرد در ماشینکاری
- کاربرد در گرمایش خورشیدی آب
- فصل دوم
- روش های آماده سازی نانوسیالات
- روش تک مرحله ای و دو مرحله ای
- روش های ارزیابی پایداری برای نانوسیالات
- روش های رسوبگذاری و سانتریفیوژ
- راه های افزایش پایداری نانوسیالات
- فصل سوم
- مرور کلی بر نانولوله های کربنی و گرافن ها
- خواص نانولوله های کربنی
- کاربرد های نانولوله های کربنی و گرافن ها
- فرایندهای تولید نانولوله های کربنی
- فصل چهارم
- نانوسیالات در ماشینکاری MQL
- نانوذرات اکسید آلومینیوم (AlO)
- نانوذرات CNT
- نانوذرات دی سولفید مولیبدن (MoS)
- نانوذرات الماس
- نانوذرات تیتانیوم اکسید (TiO)
- نانوذرات اکسید مس (CuO)
- نانوذرات دی اکسید سیلیسیم (SiO)
- سایر نانوذرات
- فصل پنجم نانو روانکارهای فلزی
- کاربرد نانو ذرات به عنوان افزودنی به روانکارها
- مشکلات روان کننده های رایج فلزی
- استفاده از نانو ذرات فلزی
- شکل استفاده از روان کننده نانو
- فصل ششم
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده
در چند دهه گذشته شاهد تحقیقات گسترده ای در مورد انواع جدید مایعات انتقال گرما، یعنی نانوسیالات بوده ایم. نانوسیال مایعی است که حاوی ذرات جامد به اندازه نانومتر است. با پراکندن اندازه معمول کمتر از 100 نانومتر از نانوذرات فلزی یا غیر فلزی یا نانوالیاف در یک مایع پایه، می توان یک نانوسیال تولید کرد. وجود نانوذرات در مایعات پایه به جریان بهتر اختلاط و هدایت گرمایی بالاتر در مقایسه با مایع خالص کمک می کند. این سیالات دارای ضریب انتقال حرارت بالاتری نسبت به سیالات رایج انتقال دهنده ی حرارت هستند. به طور معمول نانوذرات از جنس فلزاتی مانند مس، آلومینیوم، پتاسیم، سیلیسیم و اکسیدهای آنها و همچنین نانولوله های کربن و سیالات پایه نیز عمدتا از سیالات با رسانایی نسبتا پایین تر مانند آب، اتیلن گلیکول و سیالاتی از این دسته که در صنعت به عنوان هادی انتقال حرارت مورد استفاده قرار می گیرند، می باشند. نانوذرات نسبت به ذرات بزرگتر مانند میکروذرات، بسیار پایدارتر بوده و سطح تماس بیشتری با ناحیه سیال دارند. در واقع دو مشخصه اصلی نانوسیال یکی پایداری بسیار زیاد و دیگری ضریب هدایت حرارتی بسیار بالای آن است. همچنین به دلیل کوچک بودن ذرات، تا حد زیادی مشکلات خوردگی و افت فشار کاهش می یابد. امروزه با توجه به رشد روز افزون کاربرد نانوسیالات در سیستم های حرارتی، روغن موتورها، روان کننده ها و سایر فناوری ها، این دسته از سیالات به شدت در کانون توجه محققان قرار گرفته اند. در تحقیق حاضر، به بررسی نانوسیالات، نانوذرات و روانکارها پرداخته شده است. بررسی ها نشان می دهد که نانوسیالات دارای ضریب انتقال حرارت بالاتری نسبت به سایر سیالات متداول هستند.
کلمات کلیدی: نانوسیالات، نانوذرات، روانکارها، موتور خودرو، نانولوله های کربنی
کلیات تحقیق
نانوسیال شامل یک سیستم سیالی است که حاوی سوسپانسیون کلوئیدی ذرات نانو می باشد. نانوذرات موجود در نانوسیالات میتوانند از هرگونه ترکیبی باشند. استفاده از نانو ذرات به عنوان روانکارها ایده جدیدی میباشد، جایگزین کردن مولکول های طبیعی ذرات ریز مواد جامد آسان نبوده و اخیرا به عنوان یک امر امکان پذیر شناخته شده است. استفاده از روانکار مناسب یکی از راه های موثر برای کاهش اصطکاک میباشد. همچنین روغن با کیفیت بالا منجر به افزایش کارایی، کاهش خرابی قطعات، صرفه جویی در هزینه، جلوگیری از اتلاف انرژی و کاهش مصرف سوخت می شود. روانکاری یکی از راههای خیلی مؤثر در کاهش اصطکاک و کم کردن گرمای اضافی تولیدشده در یک سامانه مکانیکی است. برای کاهش اصطکاک و سایش در موتورها، ماشین آلات و سایر دستگاه های مهم شامل حرکت لغزشی، امروزه بسیاری از نانوذرات پراکنده در روغن روانکاری به کار گرفته شده اند. مطالعات متعددی با استفاده از نانو ساختارهای کربنی مانند، گرافیت، فولرن، نانو لوله های کربنی تک جداره (SWCNTs)، نانولوله های کربنی چند جداره (MWCNTs) نانو الماس و گرافن بر روی خواص حرارتی نانوسیالات انجام گرفته است. مزیت اصلی در استفاده از نانو روانکارها این است که آنها تقریبا به شدت به دما حساس بوده و واکنشهای آنها در مقایسه با مواد افزودنی سنتی محدود است. در فصل اول در ابتدا مقدمه ای در مورد نانوسیالات، نانوذرات و روانکارها و موارد کاربردهای مختلف آنها در صنایع همراه با آوردن نتایج تحقیقات تجربی صورت گرفته بطور جامع بحث شده است
نانوسیالات طی دو روش تک مرحله ای یا دو مرحله ای تولید می شوند. روش دو مرحله ای پرکاربردترین و اقتصادی ترین روش برای تهیه نانوسیالات است. همچنین روش های مختلفی برای ارزیابی پایداری نانوسیالات وجود دارد که کاربردی ترین روش رسوب گذاری است. در فصل دوم روش تهیه و آماده سازی این نانوسیالات و پایداری آنها ذکر شده است و سپس در ادامه بطور جزئی و مفصل به بحث اصلی نانوسیالات و روانکارها پرداخته شده است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.