توضیحات
عنوان: قرارداد بیع متقابل
- چکیده
- قرارداد بیع متقابل (BUY TO BACK)
- قرارداد بیع متقابل در قانون ایران
- قرارداد بیع متقابل یعنی چه؟
- مفهوم و ویژه گی های بیع متقابل
- شرایط قرارداد بیع متقابل
- دلایل و ضرورت های قراردادهای بیع متقابل
- طرفین قرارداد های بیع متقابل
- روش قرارداد بیع متقابل
- مزایا و معایب قرارداد بیع متقابل
- قرارداد بیع متقابل در نفت
- نقاط منفی قرارداد بیع متقابل
- قراردادهای بیع متقابل در گذر زمان
- جمعبندی
- منابع و مرآجع
چکیده
استفاده از قراردادهای بیع متقابل در بخش صنعت نفت و گاز ایران از اوایل دهه هفتاد شمسی به عنوان یكی از سازوکارهای قراردادی رایج در جذب سرمایه گذاری به ویژه سرمایه گذاری خارجی قرار گرفت که دلیل آن را باید در وجود برخی از محدودیتهای سیاسی، اقتصادی و حقوقی جستجو نمود. باوجود این، عمده ترین دلایل استفاده از قراردادهای مذکور در این حوزه را میتوان وجود الزامات یا محدودیتهای قانونی از قبیل اصول 43و 44و 45 و 81 قانون اساسی و همچنین رعایت اصولی از قبیل اصو مالكیت و حاکمیت دولت بر منابع و مخلازن نفتی و گازی و تأمین مصالح کشور و ضرورت توسعه اقتصادی دانست. قرارداد بیع متقابل در بخش بالادستی صنعت نفت و گاز به نحوی طراحی شده است که دولت میزبان به دلیل الزامات قانونی فوق، هیچگونه مالكیلت یا مشارکتی را برای شرکت سرمایه گذار خارجی به رسمیت نشناخته و وی را مكلف مینماید تا پس از راه اندازی و تولید، میدان را به شرکت ملی نفت ایران (کارفرما) واگذار نماید.
)BUY TO BACK( قرارداد بیع متقابل
اگر بخواهیم به زبان ساده این نوع قراردادها را تعریف کنیم باید بگوییم که قرارداد بیع متقابل یک قرارداد دوجانبه است؛ بدین صورت که حقوق و تعهدات مربوط به فروش تجهیزات و تکنولوژی در قرارداد اولیه و تعهدات مربوط به فروش محصول ناشی از بهکارگیری تجهیزات مذکور، در قرارداد بیع متقابل درج میشود و طرفین معامله به ترتیب نقش فروشنده و خریدار را برعهده میگیرند.
این نوع قراردادها در کشور خودمان با توجه به محدویتهایی که قانون اساسی و دیگر قوانین برای سرمایهگذاری خارجی ایجاد میکنند، بیشتر در حوزه ی نفت و گاز که نیاز مبرمی به تجهیزات، تکنولوژی روز و منابع مالی دارند، مورداستفاده قرار میگیرند. درواقع قانون ایران، برای توسعه میادین نفت و گاز خود از روش بیع متقابل استفاده کرده است و میلیاردها دلار سرمایه ی خارجی از طریق بیع متقابل در صنایع بالادستی نفت و گاز جذب شده است.انجام تحقیق
در ماده ۲ آییننامه ی چگونگی قراردادهای بیع متقابل غیرنفتی، بیع متقابل چنین تعریف شده است: «بیع متقابل یا معاملات دوجانبه به مجموعهای از روشهای معاملاتی اطلاق میشود که بهموجب آن سرمایهگذار تعهد میکند که تمام یا بخشی از تسهیلات مالی (نقدی و غیرنقدی) را برای تامین کالاها و خدمات موردنیاز، شامل کالاهای سرمایهای یا واسطهای یا مواد اولیه یا خدمات برای ایجاد، توسعه، بازسازی و اصلاح واحد تولیدی یا خدماتی، در اختیار سرمایهپذیر قرار دهد و بازپرداخت تسهیلات، شامل اصل و هزینههای تبعی آن را از محل صدور کالا و خدمات تولیدی سرمایهپذیر دریافت کند. بهعبارت دیگر در این قرارداد، سرمایهگذار خارجی (بخش خصوصی) تعهد میکند که یک میدان نفتی را با تامین منابع مالی، فناوری و دانش فنی، ارائه تجهیزات و موارد لازم توسعه دهد. هزینه سرمایهگذاری و حقالزحمه او نیز از طریق اختصاص بخش نفت تولیدی به سرمایهگذار بازیافت میشود. بیع متقابل نفتی ایران ویژگی خاصی دارد که بهموجب آن بخش خصوصی بهعنوان پیمانکار عملیات، توسعه میادین نفت و گاز مکشوفه را طی مدتی معین و با سرمایه خود انجام میدهد و با شروع تولید، کلیه عملیات میدان را به شرکت ملی نفت تحویل میدهد و درمقابل میتواند حداکثر ۶۰ درصد از تولید پروژه را بهمدت ۵ الی ۷ سال جهت استهلاک اقساط سرمایه، هزینهها و حقالزحمه خود به قیمت روز دریافت نماید. قرارداد بیع متقابل که در حقوق ایران با نامهای قرارداد بازخرید یا همان معادل انگلیسی آن، قرارداد بایبک) ( Buy Back Agreements نیز شناخته شده هستند، از قراردادهای خرید خدمت محسوب میشوند.به این معنا که در این نوع قراردادها که اغلب بلندمدت هم هستند (معمولا از حداقل 3 سال تا حداکثر 20 سال)، یک شرکت سرمایهگذار خارجی بهعنوان پیمانکار اصلی، هزینههای سرمایهگذاری و تجهیز در یک پروژه خاص را برای طرف دیگر قرارداد، برعهده میگیرد و با انتقال سرمایه، تجهیزات، ماشینآلات و فناوری مورد نیاز به طرف دیگر قرارداد، عملیات ساخت، توسعه یا نوسازی و بهرهبرداری از پروژه مورد توافق را آغاز میکند. در واقع با قراردادهای بیع متقابل میتوان هم جذب سرمایه خارجی را تا حد زیادی تضمین کرد و هم فناوری و تجهیزات پیشرفته و بهروز دنیا را به کشور منتقل کرد و در آخر نیز به محض پایان قرارداد، همه حقوق و مالکیت تجهیزات و تولیدات پروژه را در اختیار گرفت و در واقع مالکیت کامل بر پروژه یافت.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.