توضیحات
عنوان: شناسایی علل نیاز به تعمیر و تقویت ساختمان های فولادی
- مقدمه
- تعریف
- جایگاه تعمیر و نگهداری در مدیریت
- اهمیت مقاوم سازی، تعمیرونگهداری سازهها
- علل مقاوم سازی ساختمانهای فولادی
- ضعفها و اشکالات در اجرا
- بهسازی ساختمانهای قدیمی و فرسوده
- نصب تجهیزات در ساختمان
- خطا در طراحی سازه
- الزامات آیین نامه های جدید
- تغییر در سیستم سازه ای و افزایش بار وارد بر ساختمان
- آسیب های سازه های فلزی فولادی که نیاز به تعمیرونگهداری را ایجاد می کنند
- خوردگی
- سایش
- خستگی
- شل شدگی اتصالات
- شکستگی جوش
- شکست های ناشی از ضربه
- آسیبهای ناشی از زلزله
- معایب عمده لرزه ای قاب های خمشی فولادی
- آسیب اتصالات فلزی
- نارسایی های اتصال
- ورقهای پیوستگی
- دلایل اصلی خرابی ستونهای فولادی در زلزله
- نتیجه گیری
- منابع
1 مقدمه
بسیار مطلوب و خوشایند خواهد بود که ساختمان ها و تاسیسات به گونه ای طراحی و اجرا شوند که هزینه تعمیر و نگهداری آنها صفر شود که البته این امر غیر ممکن است. اما می توان در مرحله طراحی این هزینه ها را به حداقل رساند. آسیب های سازهای در مقیاس های بزرگ و کوچک بستگی به مصالح، شیوه ساختوساز، شرایط اقلیمی و طریقه بهرهبرداری از سازه دارد.
امروزه یافتن راهحل های مناسب جهت مقاوم سازی ساختمان ها و ترمیم و تقویت سازههای صنعتی، نفت و گاز، دریایی و… با توجه به اینکه جایگزین نمودن سازههای موجود با سازههای جدید در اغلب موارد از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست و هم چنین امکان توقف فعالیت بسیاری از این سازه ها که جزئی از سازه های حیاتی محسوب میشوند وجود ندارد، اهمیت شایانی پیدا کرده است. انتخاب غلط یک شیوه نامناسب مقاومسازی ساختمان حتی میتواند عملکرد سازه را بدتر هم بکند. هم چنین در مقایسه با ساختن یک سازه جدید، تقویت سازه موجود و مقاوم سازی ساختمان ها حتی میتواند پیچیدهتر باشد؛ زیرا شرایط سازهای از قبل ثابت شده است و علاوه بر این همواره دسترسی به نواحی که نیاز به تقویت در سازه ها و ساختمان ها دارند به سادگی و به راحتی ممکن نیست.
2 تعریف
BS3811 [1]تعمیر و نگهداری را اینگونه تعریف میکند: فعالیت هایی در جهت احیا و نگهداری سازه ها و تاسیسات در یک موقعیت استاندرد. BS3811 همچنین تعمیر و نگهداری را به دو دسته «برنامه ریزی شده[1] » و «برنامه ریزی نشده[2]»تقسیم می کند. که دسته برنامه ریزی شده خود به دودسته «پیشگیرانه[3]» و « اصلاحی[4]»تقسیم می شود. نگهداری برنامه ریزی شده پیشگیرانه[5] از گسیختگی تاسیسات یا اجزا سازه ای جلوگیری می کند. به این صورت که تمهیدات لازم را در نظر می گیرد تا سازه یا عضو در طول زمان بهره برداری دچار شکست یا گسیختگی یا خوردگی و… نشود. نگهداری برنامه ریزی شده اصلاحی[6] بر روی عملیت احیا و ارتقا اعضا و تاسیسات می پردازد تا آنهارا به یک شرایط استاندارد برساند. نگهداری برنامه ریزی نشده هم مربوط به شرایط پیش بینی نشده می شود.
عملیات تعمیر و نگهداری از زاویه دیگری به دودسته قابل پیش بینی[7] و قابل اجتناب[8] تقسیم می شود]2[ . دسته قابل پیش بینی به مجموعه اقداماتی اتلاق می شود که در بازه های تناوبی باید انجام شوند تا عملکرد اعضا و تاسیسات را در شرایط نرمال نگهدارند یا این که برخی اعضا مصرفی را تعویض کنند. دسته اجتناب ناپذیر هم به اقداماتی اطلاق می شود که درصدد اصلاح خسارات ناشی از طراحی نادرست ، اجرای نادرست و یا استفاده از مصالح نامناسب می باشد.
3 جایگاه تعمیر و نگهداری در مدیریت
در جامعه امروزی ما، ارگانها برای انجام رنج گسترده ای از فعالیتها تاسیس شدهاند. برای این که این فعالیتها به خوبی انجام شوند انواع مختلفی از مدیریتها بوجود آمده اند [3].
شکل 3‑1 maintenance management
برای مثال مدیریت املاک[9] شامل مدیریت مالی ساختمانها و زمینها و همچنین اداره، بهسازی، مقاوم سازی و گسترش داراییهای ساخته شده می باشد. مدیریت املاک شامل دو فرم مدیریتی اصلی می باشد: « مدیریت داراییها[10]»و «مدیریت تعمیرونگهداری[11] » . مدیریت داراییها را می توان اینگونه تعریف کرد که این مدیریت یک طرح اقتصادی است که بر اساس آن بتوان از زمینها، ساختمانها و تاسیسات درون آنها در طول حیات اقتصادیشان بیشترین درآمد و بازدهی ممکن را کسب کرد. از طرف دیگر مدیریت تعمیر و نگهداری، مدیریتی است که می خواهد مشکل تعمیرونگهداری دارایی و املاک را با حداقل هزینه و با بهترین بازده و کیفیت حل کند. انجام تحقیق
شکل 3‑2
مدیریت تعمیرونگهداری خودش می تواند شامل دو نوع مدیریت باشد. « مدیریت تکنولوژی تعمیرونگهداری[12] » و «مدیریت تعمیرونگهداری صحیح ساختمان[13] » . در مدیریت تکنولوژی یاید مشکلات و نقایص ساختمان تحت مراقبت و بازرسی قرار بگیرد و راهحل و علاج آنها نیز تشخیص داده شود. که این نیز به نوبه خود به دانش و ابزارهای علمی و فیزیکی برای شناخت و دریافت تاثیرات مختلفی از جمله خواص مصالح و عملکرد آنها تحت شرایط مختلف نیاز دارد. در مقابل،در مدیریت تعمیرونگهداری صحیح ساختمان باید مجموعه تلاشهای لازم برای رسیدگی به مشکلات و مسائل تعمیرونگهداری به گونه ای برنامه ریزی و اولویت بندی شود که نه تنها از خرابیها و خسارات جلوگیری شود بلکه به لحاظ مالی و اقتصادی هم کمترین هزینه متوجه ساختمان باشد و در نتیجه سرمایه گذاری در آن بخش از املاک در بالاترین سطح از توجیه قرار بگیرد]4[.
مقاوم سازی سازهها در بحث مدیریت بحران نیز در دو فاز قابل اجرا است: [4]
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.