توضیحات
عنوان: سیاست تقسیم سود
- سیاست تقسیم سود یکی ازمهمترین مباحث مدیریت مالی و درواقع اساس ارزشیابی شرکت هاست مقدمه و تعریف سیاست تقسیم سود
- سود تقسیمی
- تاریخچه سیاست تقسیم سود
- سیاست های متداول تقسیم سود
- سیاست تقسیم سود منظم
- شركت ها برای رعایت سیاست تقسیم سود منظم از روش های متفاوتی استفاده می كنند كه مهم ترین آن ها عبارتند از:
- روش درصد ثابتی ازدرآمد هرسهم
- روش مبلغی ثابت
- روش حجم ریالی ثابت به علاوه یك مبلغ اضافی
- روش پرداخت درصدی ازارزش بازار
- روش درصدی ازقیمت اسمی
- سیاست تقسیم سود نامنظم
- سیاست تقسیم سود باقیمانده
- انواع سیاست های تقسیم سود باقیمانده به شرح زیر است:
- ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﻌﻴﻴﻦ ﻛﻨﻨﺪه ﺳﻴﺎﺳﺖ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﺳﻮد
- ارزش شرکت
- مقدمه
- مدل های ارزش گذاری شرکت
- مدل ارزیابی مبتنی بر دارایی ها
- مدل تنزیلی ارزش گذاری
- مدل سود باقی مانده
- تئوری های سیاست تقسیم سود
- تئوری بی ارتباطی و مربوط بودن سود تقسیمی
- نظریات مربوط بودن تقسیم سود
- مدل گوردون
- تئوری اولویت مالیاتی
- ﺗﺌﻮری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﯽ
- ﻓﺮﺿﯿﻪ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﯽ
- ﻓﺮﺿﯿﻪ ﺣﺪاﻗﻞ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﺳﻮد
- ﻓﺮﺿﯿﻪ ﭘﺎداش ﻣﺪﯾﺮیت
- ﻓﺮﺿﯿﻪﻫﺎی ﭘﯿﺎﻣﺪی و ﺟﺎنشینی
- ﺗﺌﻮری ﺑﻠﻮغ (چرخه عمر)
- ﺗﺌﻮری ﭘﺬﯾﺮاﯾﯽ
- تئوری هموارسازی سود
- تئوری سلسله مراتبی
- تئوری پرنده در دست
- ﻓﺮﺿﯿﻪ ﻣﺎﻟﯿﺎت
- ﻓﺮﺿﯿﻪ ﺳﺎﺧﺘﺎر ﻣﺎﻟﮑﯿت
- تئوری های سیاست تقسیم سود از دیدگاه فرانکفورتر و وود
- مدل های اطلاعاتی کامل ـ عامل مالیات (مدل های تعدیل شده مالیاتی)
- مدل های نابرابری اطلاعاتی
- مدل های رفتاری
- نتیجه گیری مبحث ﺗﺌﻮریﻫﺎی ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﺳﯿﺎﺳﺖ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﺳﻮد
- تقسیم سود و ارتباط آن با ارزش شرکت (مکاتب فکری در مورد سیاست تقسیم سود سهام)
- مکتب بازارهای ناقص و سیاست تقسیم سود
- مکتب بازارهای کامل و سیاست تقسیم سود
- پیشینه پژوهش های صورت گرفته درباره ارتباط تقسیم سود و ارزش شرکت
- پیشینه پژوهش های صورت گرفته درباره سیاست تقسیم سود در ایران
- ارتباط سیاست تقسیم سود با حاکمیت شرکتی
- ارتباط سیاست تقسیم سود با برخی متغیرهای مالی
- تجربه کشورهای مختلف در مورد سیاست تقسیم سود
- موارد قانونی اتخاذ سیاست تقسیم سود در کشورهای مختلف
- موارد قانونی اتخاذ سیاست تقسیم سود در ایران
- نتیجه گیری
- پیشنهادات
- منابع
سود تقسیمی یکی از موضوعاتی است که از دیرباز مورد توجه سهامداران و پژوهشگران مالی قرار داشته است و با وجود تلاش های بسیار در این زمینه هنوز یکی از مسائل حل نشده در حوزه مالی باقیمانده است. دلایل زیادی برای پرداخت سود نقدی و یا عدم پرداخت آن وجود دارد. کشف و شناسایی عوامل اثرگذار بر سیاست تقسیم سود می تواند برای مدیران شرکت ها و سهامداران مفید واقع شود. پرداخت سود سهام به صاحبان سهام عادی یکی از راه هایی است که شرکت می تواند بدان وسیله مستقیماً بر ثروت سهامداران اثر گذارد. بنابراین، هدف از اجرای چنین سیاستی تعیین نقشی است که آن سیاست در به حداکثر رساندن ثروت سهامداران ایفا می کند. از آن جا که سیاست تقسیم سود تحت تأثیر عوامل متعددی قرار می گیرد، پرداخت تمام سود به سهامداران به معنی به حداکثر رسانیدن ثروت سهامداران نخواهد بود. از آنجا که سود سالانه شرکت به دو بخش تقسیم می گردد، یعنی بخشی از آن به عنوان سود سهام داده می شود و بخشی از آن به حساب سود انباشته منظور می گردد، هیئت مدیره می تواند سیاستهای مربوط به تقسیم سود را به عنوان یک راهنما مورد استفاده قرار دهد(جهانخانی و پارسائیان، 1384).
سیاست تقسیم سود یکی ازمهمترین مباحث مدیریت مالی و درواقع اساس ارزشیابی شرکت هاست. ارزش تمام شرکت ها برابر با مجموع ارزش فعلی جریان های نقدی آتی آنهاست. سرمایه گذاران در قبال پذیرش ریسک سرمایه گذاری در شرکت دو نوع بازده نقدی دریافت می نمایند: سود نقدی و سود سرمایه ای( ناشی از تغییرات ارزش سهام). سود نقدی سهام مهمترین منبع پرداخت وجوه نقد به سهامداران بوده و لذا از اهمیت بالایی برخوردار است. پژوهشگران تا کنون مدل ها و تئوری های بسیاری برای تشریح،تبیین و پیش بینی عوامل مؤثر بر تصمیمات شرکت ها در باب تقسیم سود ارائه نموده اند.( اعتمادی و اسمعیلی کجانی، 1394). ﺗﺸﺮﯾﺢ و ﺗﺒﯿﯿﻦ ﺳﯿﺎﺳﺖ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﺳﻮد ﺷﺮﮐﺖﻫﺎ و ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﻌﯿﯿﻦﮐﻨﻨﺪه آن ﯾﮑﯽ از ﺑﺰرﮔﺘﺮﯾﻦ ﭼﺎﻟﺶﻫﺎﯾﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﻫﻤﻮاره ﭘﯿﺶ روی ﻣﺘﻔﮑﺮان ﺣﻮزه ﻣﺎﻟﯽ ﺑﻮده اﺳﺖ، ﭘﮋوﻫﺸﮕﺮان ﻣﺘﻌﺪد ﭘﺲ از اﻧﺠﺎم ﭼﻨﺪﯾﻦ دﻫﻪ ﺑﺮرﺳﯽ و ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ در اﯾﻦ ﺧﺼﻮص، ﻫﻨﻮز ﻧﺎﯾﻞ ﺑﻪ درك ﮐﺎﻣﻞ از ﺗﻤﺎﻣﯽ ﻋﻮاﻣﻞ اﺛﺮﮔﺬار ﺑﺮ ﺳﯿﺎﺳﺖ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﺳﻮد ﺷﺮﮐﺖ و ﭼﮕﻮﻧﮕﯽ ﺗﻌﺎﻣﻞ ﺑﯿﻦ اﯾﻦ ﻋﻮاﻣﻞ ﻧﮕﺮدﯾﺪه اﻧﺪ.
مقدمه و تعریف سیاست تقسیم سود
تقسیم سود از دو جنبه ی بسیار مهم قابل بحث می باشد. از یک طرف تقسیم سود عاملی اثرگذار بر سرمایه گذاری های پیش روی شرکت هاست؛ هر قدر که سود بیشتری تقسیم گردد منابع داخلی شرکت به منظور اجرای پروژه های سرمایه گذاری کمتر خواهد شد و نیاز به منابع مالی خارج از شرکت بیشتر می شود که این می تواند بر قیمت سهام شرکت ها در آینده تأثیر داشته باشد. از طرف دیگر، بسیاری از سهامداران شرکت خواهان تقسیم سود نقدی هستند و از این رو مدیران با هدف حداکثر نمودن ثروت سهامداران، همواره باید بین علایق مختلف سهامداران تعادلی برقرار نمایند تا هم فرصت های سودآور سرمایه گذاری را از دست نداده باشند و هم سود نقدی مورد نیاز بعضی از سهامداران را بپردازند. بنابراین، تصمیمات تقسیم سود که از سوی مدیران شرکت ها اتخاذ می شود بسیار حساس و دارای اهمیت می باشد(مهرانی و تالانه،1377).
سود تقسیمی، طبق نظر پال و همکاران (2007) سود تقسیمی عبارتست از قسمتی از عایدات شركت كه به دارندگان سهم عادی پرداخت می شود. تقسیم سود یكی از قدیمی ترین و معمول ترین راههای انتقال بازده از طرف شركتها به سهامداران است. مدیریت شركت همواره باید در خصوص نگهداری و یا توزیع تمام یا بخشی از سود سهام تصمیم گیری كند. تصمیمات مربوط به سود تقسیمی در اقتصاد رقابتی امروز بسیار مهم است. چنانچه این تصمیمات كارآ باشد می تواند موجب تغییر در ارزش شركت شود(ستایش و غفاری، 1388). به طور کلی رابطه بین سود تقسیمی و سود هر سهم، نشان دهنده سیاست تقسیم سود شرکت است، این تعریف در تحقیقات کوپر و ایجیری(1983)، مانسینلی و اوزکان(2006)، ایمانی پور مقدم(1377) و قالیباف اصل (1386) نیز آمده است(ستایش و کاظم نژاد،1389).
تاریخچه سیاست تقسیم سود
بحث درباره سیاست تقسیم سود، برای نخستین بار، از سوی میلر و مودیلیانی(1961) ارائه شد. به عقیده آنها در بازار سرمایه کامل، بین سیاست تقسیم سود و ارزش بازار سهام شرکت ها هیچ ارتباطی وجود ندارد. در بازار سرمایه کامل، ارزش شرکت تنها به جریانات نقدی آینده بستگی دارد که ناشی از سرمایه گذاری های انجام شده است. از طرف دیگر، پژوهش های زیادی در زمینه خط مشی تقسیم سود در ادبیات مالی صورت گرفته است، اما تا کنون به طور کامل به این موضوع پاسخ داده نشده که چرا شرکت ها، سود خود را توزیع می کنند یا اینکه چرا سرمایه گذاران به سود تقسیمی توجه دارند. از این مسئله، به عنوان “معمای تقسیم سود” در ادبیات مالی یاد شده است(مرادی و دلدار،1391).
سیاست های متداول تقسیم سود
سیاست های مختلفی در مورد نحوه تقسیم سود مطرح است. تفاوت این سیاست ها در ثبات یا متغیر بودن سود پرداختی به سهامداران طی سالهای مختلف است و هر یك از آنها ریسك معینی را به همراه خواهد داشت. انواع سیاست های تقسیم را میتوان به شرح زیر برشمرد: انجام تحقیق
1- سیاست تقسیم سود منظم
در این روش شركت از یك سیاست مسنجم و منظم در پرداخت سود پیروی می كند و سعی می كند با وجود نوسان سود طی سالهای مختلف، نظم در پرداخت سود سهام حفظ شود. شركتهایی كه چنین سیاستی را در پیش می گیرند برای استمرار نظم در پرداخت سود سهام، معمولاً در دوره هایی كه درآمد شركت بالاست و از نقدینگی خوبی برخوردار است با اندوخته كردن مبالغی از درآمد، كسری وجوه خود در دوره های كمبود را جبران می كنند. داشتن چنین سیاستی می تواند با توجه به دلایل زیر مهم باشد:
چنین سیاستی باعث افزایش وفاداری سرمایه گذاران به شركت می شود.-
پرداخت منظم سود باعث افزایش اعتماد بازار نسبت به شركت و مدیریت آن می شود.-
باعث گسترش مالكیت می شود و احتمال از دست دادن كنترل شركت تا حدود زیادی منتفی می گردد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.