توضیحات
عنوان: بررسی کنترل سیستم های اقتصادی مبتنی بر نظریه آشوب
- مقدمه
- کنترل آشوب
- سیستم های اقتصادی و نظریه ی آشوب
- مدل سازی سیستم های اقتصادی به کمک نظریه ی آشوب
- سیستم های اقتصادی، پایدار یا آشوبی.
- آشوب در سیستم های اقتصادی و مالی
- مدل های آشوبی در اقتصاد
- مدل آشوبی تعادل اقتصادی و کالای انحصاری
- سیاری آشوب در همزمان سازی چرخه ی تجارت منطقه ای
- کنترل سیستم های اقتصادی به کمک نظریه ی آشوب
- ضد همزمان سازی سیستم های مالی آشوبی سه بعدی
- روش کنترل غیرفعال برای سیستم آشوبی مالی
- روش کنترل مد لغزشی برای همزمان سازی سیستم اقتصادی با مرتبه ی کسری
- کنترل فعال یک سیستم اقتصادی آشوبی با مرتبه ی کسری
- همزمان سازی تطبیقی سیستم اقتصادی آشوبی مرتبه ی کسری
- مراجع
در این قسمت از سمینار، ابتدا به تعریف پدیدهی آشوب و سیستمهای آشوبی و فوقآشوبی پرداخته خواهد شد. در گام نخست، تاریخچهای مختصر و تعریفی مناسب از سیستمهای آشوبی و در پیِ آن، سیستمهای فوقآشوبناک ارائه خواهد شد. سپس انواع اهدافِ کنترلی که بر روی سیستمهای (فوق)آشوبی قابل دنبال میباشند، معرفی خواهند شد. و در قسمت اصلی این سمینار نیز بعد از بیان مقدمه ای از نحوه ی پیدایش و انگیزه ی پیدایش نظریه ی آشوب در سیستم اقتصادی، کنترل سیستم های اقتصادی و مالی مبتنی بر نظریه ی آشوب از روی مراجع مختلف مطالعه و بررسی می شود. انجام تحقیق
کلمهی «آشوب» در لغت به معنای پدیدهای است که بیقاعده و نامنظم بوده، ولی در مباحث مهندسی، تعریفِ پایهی آن به معنای یک پدیدهی شبه- تصادفی است که در یک سیستم معیّن[1] رُخ داده و تولید میشود.
تاریخچهی این پدیده و سیستمهای آشوبی، به اواخر قرن نوزدهم برمیگردد. حدود سالهای 1900 میلادی بود که ریاضیدانِ فرانسوی، هانری پوآنکاره[2] ، مشاهده کرد که دینامیکهای کاملاً معّین الزاماً دلالت بر پیشبینیهای واضح و روشنی بر تکاملِ سیستمهای دینامیکی ندارند. این نقطه از زمان را میتوان از مهمترین موارد در تاریخچهی روند کشف پدیدهی آشوب نام برد. بدین ترتیب، این دانشمند اولین شخصی محسوب میشود که احتمالِ وجود پدیدهی آشوب را مشاهده کرد. او هنگامی که در همان سالها خواصِ پایداریِ منظومهی شمسی را مطالعه مینمود، به این نکته پی برد که حتی در حالتی که سه جرم معیّن تحت قانون جاذبهی نیوتن در حال حرکت میباشند، میتوانند رفتارهای بسیار پیچیدهای را از خود نشان دهند [1]. این نوع از حرکت به طور قابل توجهی به شرایط اولیّهاش وابسته است، به طوری که ارائهی یک پیشبینی طولانی مدت را غیرممکن میسازد [2]. عنوانِ «سیستمهای دینامیکی»[3] نیز از تحقیقِ [3] برآمده است، ولی آشوب همواره در پسزمینهی آن وجود داشته است. در طیِ نیمهی اولِ قرن بیستم نیز اسیلاتورهای غیر خطی بدلیل نقش حیاتیشان در پیشرفتِ فناوریهایی همچون رادیو، رادار، PLL ها[4] و لیزرها مورد مطالعه قرار گرفتند. از پیشگامانِ این زمینه را میتوان محققانی همچون وان در پل[5]، آندرونوف[6]، لیتلوود[7]، کارترایت[8]، لوینسون[9] و اسمیل[10] نام برد. این تحقیقات به کشف سیستمهای آشوبیای مانندِ سیستمِ آشوبناکِ وان در پل منجر شدند.
با توجه به مطالب عنوان شده، تعریف سیستم آشوبی[11] را به صورت زیر ارائه میدهیم:
سیستمهای آشوبی، سیستمهایی هستند که دارای رفتاری شدیداً غیرخطی و نامنظّم بوده و حرکت مسیرهای[12] آنها در پیکرهی فازی شدیداً به شرایط اولیّه وابسته است.
بر همین مبنا، اگر به یک سیستم آشوبی، دو نمایهی مثبت لیاپانوف[13] اضافه کنیم [4]، سیستم فوقآشوبناک حاصل میشود. در ریاضی، نمایهی لیاپانوفِ یک سیستم دینامیکی، به کمّیتی اطلاق میشود که نرخ جداییِ مسیرهای بینهایت نزدیک به هم را مشخص میکند. یعنی دو مسیر در فضای فازی با شرایط اولیّهی با نرخ (که همان نمایهی لیاپانوف است)، از یکدیگر دور میشوند، به این صورت که:
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.