توضیحات
عنوان: بررسی نحوه تاثیرگذاری معماری معاصر غرب بر ساختمانهای اداری دولتی شهر تهران در دوره پهلوی اول
- طرح موضوع
- پیشینه موضوع
- چارچوب نظری
- پرسشهای تحقیق
- دستاوردهای احتمالی
- روش تحقیق
- منابع تحقیق
- فهرست احتمالی تحقیق
- زمانبندی تحقیق
طرح موضوع
با کودتای سال 1299 شمسی و انتقال قدرت دوره نوینی از تجددگرایی و تمایلات به غرب شکل گرفت، که ابعاد مختلفی را از جمله معماری، در برگرفت. با این وجود، معماری ایران، از اواخر دوره قاجار و شروع دوره پهلوی دچار هرج و مرج و آشفتگی شد، بطوریکه در این دوران معماری کلیتی واحد نداشته و هرکدام از ساختمانهای احداث شده، بیانگر یکی از مکاتب فکری دورههای مشخص از تاریخ ایران و حتی تقلید از غرب بوده است. برای نمونه کاخ مرمر به تقلید از معماری سنتی، عمارت شهربانی کل کشور به تقلید از تخت جمشید و ساختمانهای بلدیه و پستخانه در شمال وجنوب میدان امام (سپه) به تقلید از معماری نئوکلاسیک فرانسه ساخته شدند. این اختلافات رویکرد ناشی از اختلافات سیاسی و ایدئولوژیک حاکم بر تفکر سیاسی و اجتماعی آن دوران است. با این وجود سه طیف عمده را میتوان در این حوزه شناسایی کرد:
1- طیف سنت گرایان، 2- طیف غرب گرایان و 3- طیف ملی گرایان.
نسبت به دو طیف سنتگرایان و ملی گرایان، غرب گرایان بیشترین تعداد ساختمانها را به خود اختصاص دادند، که عمدتاً در بخش ساختمانهای دولتی به چشم میخورند، و بیانی اکسپرسیونیستی دارند. در این زمینه حضور مهندسین آلمانی بی تاثیر نبودهاست. ساختمان راهآهن تهران، بنای دادگستری و ساختمان سینگر، نمونههایی از این دست هستند. با این وجود نحوه تاثیر گذاری معماری غرب بر این دوره بطور مشخص و با تمرکز بر دوره خاص پهلوی اول، مورد بررسی و مداقه قرار نگرفتهاست.
باتوجه به مسائل مطرح شده فوق، ضروری است که نحوه تاثیر معماری غرب بر معماری پهلوی مورد کاوش قرار گیرد، از این رو میتوان اهداف این پژوهش را از قرار زیر بیان نمود:
هدف اصلی: بررسی نحوه تاثیر معماری غرب بر معماری ساختمانهای دولتی پهلوی اول
اهداف فرعی: 1- نحوه تاثیر معماری غرب بر کالبد معماری دوره پهلوی اول
2- نحوه تاثیر معماری غرب بر روابط فضایی معماری دوره پهلوی اول
از این رو باتوجه به مسئلهی اصلی پژوهش و اهداف مطرح شده میتوان پرسش اصلی پژوهش را به صورت زیر بیان کرد: انجام تحقیق
آیا معماری معاصر غرب بر کالبد و روابط فضایی معماری دولتی پهلوی اول تاثیر گذاشته است؟
نمودهای تاثیر معماری معاصر غرب بر معماری دوره پهلوی اول چه بوده است؟
برای نیل به این اهداف و پاسخگویی به مسئله اصلی پژوهش میتوان از طریق روش پژوهشی تاریخی-توصیفی و با بررسی نمونههای موردی و تحلیل مصادیق اقدام نمود. بطوریکه در مرحله اول پس از جمعآوری اطلاعات در زمینه معماری معاصر غرب، شاخصههای آن را استخراج و سپس در مرحله دوم ارتباط این شاخصهها با معماری معاصر ایران در دوره پهلوی اول را مورد سنجش قرار داد، و میزان انطباق این شاخصهها را مورد بررسی و تفحص قرار داد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.