توضیحات
عنوان: وضعیت ایران و اروپا
- مقدمه
- وضعیت اروپا و ایران در اواخر قرن نوزدهم
- وضعیت اروپا
- انقلاب صنعتی
- وضعیت ایران
- اوضاع اجتماعی و فرهنگی جهان در اواخر قرن 19 م
- وضع اجتماعی
- وضع اقتصادی
- مذهب
- فلسفه
- علوم
- ادبیات
- هنرهای تجسمی
- رموسیقی
- تعلیم و تربیت
- ساختار اجتماعی و قدرت سیاسی در ایران
- وضعیت اقتصادی ایران
- ایران در اوایل قرن بیستم
- کشف حجاب
- ایران در اوایل قرن بیستم
- تحمیل تغییرات اجتماعی-اقتصادی متفاوت با بافت اجتماعی ایران
- جنبش ملی شدن صنعت نفت
- قیام 15 خرداد
- منابع
مقدمه
انقلاب اسلامی ایران همواره کانون توجه سیاستمداران، صاحب نظران علوم اجتماعی، مردم و گروه های مختلف در جهان بوده است. این انقلاب دارای ویژگی های منحصر به فردی است که آن را از انقلاب های اجتماعی بزرگ جهان متمایز می کند، انقلابی که با توجه به پیشینه انقلاب های اجتماعی گذشته، کمتر کسی وقوع آن را پیش بینی می کرد. تبیین ها توصیف های متعدد از انقلاب،اهمیت مطالعه آن را دو چندان می کند. از همین روست که با گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی ایران هنوز بخشی از مطالعات و پژوهش های داخلی و خارجی به این موضوع اختصاص دارد. گذشته از تلاش نظریه پردازان خارجی، تبیین انقلاب اسلامی و شناخت علل شکل گیری آن برای ما ایرانیان اهمیت ویژه ای دارد.
وضعیت اروپا و ایران در اواخر قرن نوزدهم
برای بررسی چگونگی شکل گیری انقلاب اسلامی نیازمند واکاوی در دو محیط داخل و نظام بین الملل هستیم. به همین منظور می باید مسایل تاریخ معاصر ایران و جهان را تا شکل گیری انقلاب اسلامی بررسی نموده تا بتوان عوامل موثر بر رویداد انقلاب اسلامی و مسایل مرتبط با آن را تحلیل کرد و هر چه بیشتر زمینه ها و بسترهای تاریخی انقلاب را بازشناسی نمود.
وضعیت اروپا:
نخستین نکته درخور بررسی در قرن نوزدهم، وضعیت ناشی از انقلاب صنعتی و پیشرفت تکنولوژی در اروپاست که این پیشرفت ها زمینه ای شد برای ایجاد منطقه نفوذ در کشور های دیگر و ادامه سیاست های استعماری. انجام تحقیق
انقلاب صنعتی :
اروپای قرن نوزدهم تحت تاثیر شرایط انقلاب صنعتی قرار داشت و باعث پیشرفت فراوان فناوری و دگرگونی شهر های اروپایی و آمریکا شد.
منابع نفتی ابتدا توجه قدرت های استعماری نظیر انگلستان و سپس آمریکا و آلمان را به خود جلب کرد تا جایی که در اوایل قرن بیستم نفت این منطقه بین شرکت های انگلیسی وآمریکایی تقسیم شد. در این میان موقعیت جغرافیایی ایران نیز به گونه ای بود که به جولانگاه قدرت های بزرگ بدل گردید.
وضعیت ایران:
از دیرباز كه باب روابط دولت ایران و انگلستان گشوده شد، این كشور كارنامه ای بسیار سیاه و منفی از خود در ذهن ملت ایران بر جای گذاشت.در آغاز روابط جدید ایران وانگلیس سر گور اوزلی نوشت: به پیروی همان سیاست كلی بودكه انگلیس بانقشه اصلاحات امیركبیردرراه ترقی اقتصادی و قدرت نظامی آشكارابه مخالفت برخاست حتی نماینده آن،كوشید مدرسه دارالفنون تعطیل گرددواستادان فرنگی آن راازایران بیرون كنند. و همان مأمور سیاسی دربرهم زدن نقشه راه آهنی كه ایران را به اروپا متصل می گردانید، نوشت: – اخذ امتیازهای استعماری پیاپی از ایران نظیر امتیاز رویتر و رژی و بانك شاهی و دارسی، و به یغما بردن ثروت و دارایی ملی این مرز و بوم |
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.