توضیحات
عنوان فارسی: تحقیق وصیت نامه امام خمینی (ره)
- مقدمه
- نگرش کلی به وصیت نامه امام خمینی (ره)
- موضوعات وصیت نامه امام خمینی (ره)
- صفات بارز امام خمینی (ره)
مقدمه
امام خمینى (ره) نگارش وصیتنامه سیاسى الهى خویش را ـ که در حقیقت پیام جاوید ایشان و خلاصه همه وصایا و پیام هاى زندگى پربرکتشان مىباشد ـ در تاریخ 26 بهمن 1361 به پایان رسانده و نسخهاى از آن را طى پیامى به تاریخ 22 تیرماه 1362 به صورت لاک و مهر شده نزد خبرگان اولین دوره ی مجلس خبرگان رهبرى به امانت سپردند. امام خمینى (ره) در سال هاى بعد، وصیتنامه را مورد بازبینى قرار داده و با انجام تغییراتى در آن، دو نسخه از متن اصلاحى را که بر روى پاکت های آنها به خط ایشان نوشته شده است: « متن وصیتنامه سیاسى الهى اینجانب جهت نگهدارى در مجلس خبرگان و آستان قدس رضوى» براى تحویل به مراکز مذکور به نمایندگان خویش سپردند. تحویل نسخ وصیتنامه در حضور جمعى از مسئولین نظام جمهورى اسلامى ایران در تاریخ 19 آذر 1366 انجام گردید که مراسم آن از طریق سیماى جمهورى اسلامى ایران پخش شد. در این دیدار آقایان : منتظرى (قائممقام رهبرى در آن زمان)، خامنهاى (رئیسجمهور وقت)، هاشمى رفسنجانى (رئیس مجلس شوراى اسلامى)، میرحسین موسوى (نخستوزیر)، مشکینى (رئیس مجلس خبرگان)، صافى (دبیر شوراى نگهبان)، موسوىاردبیلى (رئیس دیوانعالى کشور)، موسوىخوئینىها (دادستان کل کشور)، مهدوى کنى (دبیر جامعه ی روحانیت مبارز)، کروبى (دبیر مجمع روحانیون مبارز)، سید احمد خمینى و اعضاى دفتر امام حضور داشتند. پس از این دیدار، حاضران براى مُهر و موم کردن دو پاکت وصیتنامه به مجلس شوراى اسلامى رفتند و در اتاق ریاست مجلس، ابتدا آقاى مشکینى سخنانى ایراد کرد و سپس آقاى سید احمد خمینى وصیتنامه را تحویل ایشان داد. مراسم مُهر و موم در حضور جمع انجام گرفت و نسخه مربوط به آستان قدس رضوى را آقایان مهدوىکنى، کروبى، توسلى و صانعى به مشهد مقدس بردند و نسخه سابق وصیتنامه که در مجلس خبرگان نگهدارى مىشد، به وسیله آقاى سید احمد خمینى، نزد امام ارسال گردید.
زمان: تاریخ نگارش 26 بهمن 1361 / 1 جمادىالاول 1403
تاریخ بازبینى و اصلاح 19 آذر 1366
تاریخ قرائت 15 خرداد 1368
مکان: تهران، جماران
موضوع: وصیتنامه سیاسى ـ الهى (پیام جاودانه امام خمینى (ره) به معاصرین و نسل هاى بعد از خویش)
مخاطب: ملت ایران، مسلمانان و مردم جهان و نسل هاى آینده
نگرش کلی به وصیت نامه امام خمینی (ره)
وصيتنامه سياسى – الهى حضرت امام خمينى(ره) با يك مقدمه ی 7 صفحه اى كه شرح مختصرى بر معارف حقه و انديشه و عقيده الهى ايشان مى باشد، آغاز مى گردد. اگرچه اين مقدمه به گونه اى، شهادت و گواهى امام به اصول اعتقادى و اركان مهم نظرى و عملى اسلام مى باشد؛ لكن دقت و توجه بيشتر در اين سطور بيانگر آن است كه حضرت امام قصد آن داشتند تا در همين مختصر نيز حقانيت دين الهى و سنت پيامبر(ص) و به تعبير خود ايشان، ثقلين يا ثقل اكبر – خط توحيد و راه پيامبر اكرم(ص) و ائمه معصومين (سلام اللَه عليهم اجمعين) و نفى طاغوت را بازگو نموده و از اين طريق با آخرين كلام و وصيتش كه بعد از وى معرّف عقيده و مرام آن حضرت خواهد بود، اسلام ناب محمدى(ص) را پس از 1400 سال يك بار ديگر از انحرافات، اوهام و اضافات ساخته شده به دست دين فروشان و دشمنان مغرض و جاهلان متنسك ممتاز نمايند. در اين مقدمه، حضرت امام با تكيه بر همراهى دين و سياست با ذكر نمونه هاى عينى به بيان حقانيت اين طرز تفكر پرداخته و مدعيان دروغين اسلام در طول تاريخ، و مناديان اسلام امريكايى در عصر حاضر را معرفى كرده و با مشخص نمودن چهره واقعى اسلام و تبيين اسلام ناب محمدى(ص) به انحرافات ايجاد شده در دنياى امروز – كه در ادامه حركت هاى اسلام زدايى گذشته دشمنان مى باشد – اشاره كرده و ارائه طريق مى نمايد. به دنبال اين مقدمه، حضرت امام به حسب وظيفه و با اميد به تداوم انقلاب اسلامى و بقاى دستاوردهاى آن با سفارش نسل حاضر و نسل هاى آينده به آنچه كه در حفظ و بقاى اين وديعه الهى دخالت دارد، به بيان دو تذكر اساسى در «لزوم توجه به پيدايش و كيفيت مبارزه و انگيزه انقلاب» و «قدرت و توانمندى اسلام و حكومت اسلامى در به سعادت رسانيدن جوامع انسانى و اداره امور و مقدرات آن و تحقق عدالت اجتماعى و نفى مظاهر ظلم و فساد كه از موانع كمال انسان ها به حساب مى آيد» مى پردازد و آنگاه در ضمن هجده بند، با ارائه رهنمودهاى عملى و سازنده خويش كه ضامن تداوم انقلاب اسلامى و عزت و سربلندى ملت هاست، حجت را بر اقشار مختلف جامعه، مسئولين و دولتمردان جمهورى اسلامى ايران، حكام كشورهاى اسلامى، مسلمين سراسر دنيا و مستضعفان جهان تمام مى كند.
موضوعاتى كه در اين قسمت از وصيتنامه به آنها پرداخته شده به اختصار عبارتند از :
انقلاب اسلامى
الف) رمز پيروزى و بقاى انقلاب و لزوم وحدت امت اسلامى در تداوم آن.
ب) معرفى توطئه دشمنان در تبليغ اينكه اسلام توانايى اداره جامعه را نداشته و اسلام از حكومت و سياست جدا است و ارائه دلايلى بر ردّ اين ادعا.
ج) بيان توطئه دشمنان در تبليغ اين نكته كه جمهورى اسلامى براى مردم كارى انجام نداده و ارائه دلايل و پاسخ هاى مناسب بر نفى چنين نظرى. حضرت امام (ره) در اين قسمت به مقايسه انقلاب اسلامى و جمهورى اسلامى با انقلاب ها و نظام هاى ديگر، مردم آن با مردم ديگر كشورها، مسئولين آن با مسئولين زمان طاغوت، به ارائه توصيه هايى به مخالفان و مغرضان و فريب خوردگان، براى داشتن قضاوت صحيح، پرداخته و مردم را به گرامى داشتن انقلاب و دانستن قدر نعمات آن دعوت مى نمايند.
د) معرفى توطئه دشمنان در به انزوا كشيدن روحانيت و سركوبى آنان و ايجاد اختلاف بين روحانيت و دانشگاهيان و بيان ضرورت ايستادگى روحانيون در مقابل اين توطئه ها.
ه) معرفى توطئه ديگر دشمنان در ترويج بيگانگى از خويش در كشورهاى استعمارزده و القاى روحيه غرب زدگى يا شرق زدگى در ميان ملت ها و نتيجتاً خودباختگى در مقابل سلطه گران. در اينجا نيز، حضرت امام(ره) با معرفى نحوه عملكرد استعمارگران و راه هاى مقابله با اين توطئه ها تا رسيدن به استقلال فرهنگى، سياسى و اقتصادى و مراقبت در نحوه برقرارى روابط با اين چپاولگران بين المللى، وصاياى ارزنده اى ارائه مى نمايند.
و) بيان توطئه دشمنان در ايجاد انحراف در مراكز تعليم و تربيت خصوصاً دانشگاه ها و جداسازى آنها از فرهنگ اسلامى و روحانيت. در اين قسمت حضرت امام با ارائه توصيه هايى گرانقدر روش هاى مقابله با اين توطئه را به مسئولين تعليم و تربيت و دانشگاهيان متذكر مى شوند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
سارا –
مرسی از شما