توضیحات
تحقیق نوع نظارت قوه مقننه بر قوه مجریه و بالعکس در کشور هند با بررسی قانون اساسی کشور
مقدمه:
هندوستان، یک دولت فدرالی با حکومت مرکزی مستقر در دهلینو پایتخت این کشور است. فدرالیسم هندوستان یک فدرالیسم منحصر به فرد است که سیمای نیمه فدرالی به این کشور بخشیده است. این کشور در شرایط عادی، به شیوهی فدرالیستی اداره میشود اما در شرایط ویژه سیمایی متحد به خود میگیرد. سال ۱۹۴۹ هنگامی که قانون اساسی هندوستان به تصویب رسید، سه حریم برای آن در نظر گرفته شد: حریمA شامل حریمهای دوران سلطهی انگلیس. اتونومی که به این حریمها اعطا شد از حریم B بیشتر بود و اختیارات حریم B نیز بالاتر از حریم C ارزیابی میشد.
قوهی مجریه از رئیس جمهور و نخست وزیر تشکیل میشود. رئیس جمهور، رئیس فدراسیون است و از سوی کمیتهای مرکب از پارلمان و مجلس ایالتی به مدت ۵ سال انتخاب میشود. معاون رئیس جمهور نیز به مدت ۵ سال از سوی پارلمان انتخاب میشود. نخستوزیر نیز مانند نمایندهی حزب اکثریت از سوی پارلمان انتخاب میشود. نظام قضایی هندوستان نیز یک سیستم ویژه است به صورتی که دادگاه عالی از تمام دادگاههای کشور با نفوذتر و حوزهی اختیارات آن بیشتر است. هر ایالت دارای فرمانداری است که حکم او توسط رئیس جمهور تنفیذ میشود. حاکم هم در برابر رئیس جمهور و هم در برابر پارلمان ایالتی مسئول و پاسخگوست. هر ایالت نیز دارای کابینهی وزیران است. نخستوزیر نیز از سوی فرماندار ایالتی و کابینه توسط نخستوزیر معرفی میشوند.
قوه مققنه در هندوستان
نظام قانونگذاری هند از مجالس ایالات و پارلمان تشکیل شده است که به نوعی صلاحیتهای هر کدام در قانون اساسی این کشور مشخص شده است، برای مثال قانونگذاری در حوزههای بانکداری، ارتباطات، دفاع و امورخارجه در صلاحیت انحصاری دولت مرکزی «پارلمان» و مسائلی مانند کشاورزی، دولتهای محلی (ایالتی)، پلیس، بهداشت عمومی، تجارت و بازرگانی داخلی و نظم عمومی در صلاحیت مطلق مجالس ایالات است؛ در این میان حوزههای مشترکی نیز وجود دارد که هر دو قادر به قانونگذاری در آن حوزهها هستند که البته در این موارد چنانچه پارلمان قانونی تصویب کند، قوانین پارلمان بر قوانین ایالتی مقدم است. پارلمان هند نیز خود متشکل از دو مجلس است که عبارتند از مجلس نمایندگان مردم «لوک سبها» و مجلس نمایندگان ایالات یا مجلس عالی «راجیا سبها».
فهرست مطالب:
1- مقدمه
2- قوه مققنه در هندوستان
2-1 مجلس نمایندگان هند لوکسبها
2-2 مجلس عالی هند راجیاسبها
3- قوه مجریه در هندوستان
4- نظارت قوه مقننه بر قوه مجریه در هندوستان
5- نظارت قوه مجریه بر قوه مقننه در هندوستان
6- منابع
تحقیق نوع نظارت قوه مقننه بر قوه مجریه و بالعکس در کشور هند با بررسی قانون اساسی کشور توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.