توضیحات
عنوان: نمک زدایی آب با استفاده از هیدرات گازی
- مقدمه
- فعالیتهای پژوهشی بین المللی
- تحقیقات جهانی هیدراتهای گازی
- تاریخچه هیدرات های گازی
- گاز
- گاز طبیعی
- دلایل اهمیت هیدرات های گازی
- مروری بر هیدرات های گازی
- ارزیابی منابع هیدرات گاز
- تولید گاز از هیدراتهای گاز
- فرآیندتشکیل هیدرات ها
- بخش تجربی
- آزمایش تشکیل هیدرات متان
- تکنولوژی نمک زدایی
- بررسی میزان انرژی مصرفی
- نمک زدایی در قاره ها
- ساختمان هیدرات ها
- دوره پیدایش هیدرات های گازی
- ساختار هیدرات های گازی
- کاربرد هیدرات های گازی
- فرآیند نمک زدایی به روش هیدرات گازی
- حوادث
- نشت یابی و کنترل
- روش های نشت یابی
- گاز یاب ها
- گازها ومواد خطرناک تاسیسات گازی
- مرکاپتان ها
- سولفور آهن
- تزریق گاز
- اصول ایمنی در تزریق
- تخمین نادرست میزان ذخایر گاز
- تکنولوژی تبدیل گاز طبیعی به هیدرات های گازی جهت انتقال
- هیدراتهای گازی چگونه و کجا تشکیل می شوند
- اثرات مخرب هیدرات های گازی در دریاها
- ذخایر زیرزمینی نفت و گاز
- استخراج گاز
- ترکیبات گاز طبیعی
- مشخصات و مزیت های گاز طبیعی
- نم زدایی یا رطوبت زدایی
- روش های نامعمول استخراج گاز
- ارزیابی اقتصادی
- انتخاب برترین گاز
- انواع روش های پیشگیری از تشکیل هیدرات
- عایق بندی سیستم و جلوگیری از تک شدن خطوط لوله با استفاده از گرمکن ها
- حذف آب به وسیله بکارگیری مواد جذب کننده رطوبت
- اهمیت صنعتی بازدارنده های هیدراتهای گازی
- تبخیربازدارنده
- بازدارنده ها
- مکانیسم اثر بازدارنده های سینتیکی
- نتیجه گیری
- منابع
چكیده
هیدرات های گازی جامدات كریستالی شكل هستند كه شامل مولكولهای گاز احاطه شده با شبكه ای از مولكول های آب بوده و در رژیم های دمایی پایین یا فشارهای بالا شكل میگیرند. در این حالت مولكول های آب اطراف مولكول های گاز كریستالیزه میشوند كه این گازها شامل هیدروكربن های سبك از متان تا هپتان، نیتروژن، دی اكسید كربن، سولفید هیدروژن و هیدروژن و…. میباشد. فرایند تشكیل هیدرات های گازی در صنایع نفتی، صنایع غذایی و جداسازی گازهای گلخانه ای و صنایع دیگر كاربرد دارد. در طول چند دهه ی اخیر، توجه ویژه ای به این تركیبات شده است زیرا در مقایسه با تكنیك های دیگر، فرایند تشكیل هیدرات گازی مقرون به صرفه تر میباشد . در ارتباط با فرایند تغلیظ با این روش می تو ان گفت كه، ماده ی به دست آمده خواص مشابهی بامحصول تغلیط انجمادی دارد كه در هر دو فرایند كیفیت محصول بسیار مناسب می باشد در شیرین سازی آب دریا و تغلیظ با استفاده از فرایند تشكیل هیدرات گازی بهترین گاز ، گاز دی اكسید كربن می باشد چرا كه باقی ماندن این گاز درون محصول مضر نیست. اساس فرآیند شیرین سازی آب دریا با استفاده از هیدرات های گازی تغییر فاز مایع به جامد است.
فصل اول
1-مقدمه
تغییرات آب و هوایی، افزایش جمعیت،توسعه ناپایدار در آینده ای نه چندان دور منجر به بروز مشکل کمبود آب شیرین در سطح جهان خواهد شد.(کنگ وهمکاران ،2014) در چند دهه اخیر ،سطح آبهای زیرزمینی شدت کاهش یافته و ذخایر آب شیرین در دسترس کمتر از 5% کل ذخایر آب کره زمین را تشکیل میدهد. (سنگوی و همکاران،2013)آب دریا به دلیل وفور آن بر روی کره زمین به منبعی مهم برای تامین آب شیرین تبدیل شده است.لذا به منظور تامین امنیت منابع آب ،در حال حاضر بسیاری از محققان فعالیت خود را بر روی توسعه فناوریهای شیرین سازی آب دریا متمرکز نموده اند.(کنگ و همکاران،2014)
نمک زدایی عبارتست از حذف نمک از آب شور دریا و تبدیل آن به آب شیرین با استفاده از فرآیندهای مقرون به صرفه اقتصادی.امروزه کشورهای زیادی بویژه در منطقه خاورمیانه به منظور تامین آب شیرین موردنیاز خود به فرآیندهای نمک زدایی وابسته هستند.بررسی ها نشان میدهد که در حال حاضر آب شیرین موردنیاز بیش از 75 میلیون نفر در سراسر جهان با استفاده از نمک زدایی به ترتیب عربستان صعودی(4/17 %)،ایالات متحده(2/16 %)،امارات متحده عربی(7/14 %)،اسپانیا( 04/6 %) و کویت( 8/5 %) هستند. تقطیرناگهانی و اسمز معکوس مهمترین فرآیندهای تجاری نمک زدایی محسوب میشوند.بررسی ها نشان میدهد که تقطیر ناگهانی و اسمز معکوس به ترتیب 40% و 50% از کل ظرفیت نمک زدایی از آب در جهان را به خود اختصاص داده اند.از فناوریهای تقطیر ناگهانی چند مرحله ای در مقیاس صنعتی و ظرفیت بیش از 5000 متر مکعب در روز استفاده میشود در حالیکه اسمز معکوس بیشتر در مقیاس کوچک کاربرد داردوبا ابن حال به دلیل سادگی عملیات و هزینه کمتر ،اهمیت این فناوری هر روز بیشتر میشود.(سنگوی و همکاران،2013)
اگر چه فناوری های شیرین سازی به طور کافی منبع قابل اطمینانی برای تشکیل آب شیرین است اما باز هم تحقیقات زیادی به منظور بهتر کرئن این فناوریها و کاهش هزینه های انجام میشود.هیدرات های گازی، کریستال های محتوی اجزای تشکیل دهنده به وسیله آب و تعدادی از مولکول های کوچک در شرایط دمایی و فشاری مناسب هستند.تشکیل هیدرات های گازی، به عنوان یک گام در توسعه روشی برای تولید آب آشامیدنی در سال 1940 پیشنهاد شده و در سالهای 1960 و 1970 مورد توجه بوده است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.