توضیحات
عنوان: نقشه ی راه علم و فناوری
- بخش اول
- مقدمه
- معرفی مختصر كشور
- نقشه ی راه علم و فناوری کشور تایلند در افق ۲۰۲۵
- نقشه راه علم و فناوری چیست؟
- اهداف نقشه راه راه علم و فناوری کشور تایلند در افق ۲۰۲۵ به قرار زیر می باشد:
- بخش دوم
- ساختار برنامه ریزی علم و فناوری در کشور تایلند
- سیاست گذاری ها
- طراحی نقشهی كاربردهای محصول
- طراحی نقشهی فناوری (علم و فناوری)
- نقشهی كاربردهای محصول
- شناسایی انواع كاربردهای بالقوهی محصول
- انتخاب حوزهی جغرافیایی
- پیشبینی حجم بازار هر كاربرد
- شاخص های علم و فناوری
- قوانین و مقرارات و تاثیرات آن
- بخش سوم
- الویت فناوری و حوزه های علم
- چارچوب تحقیق و توسعه
- جمع بندی نهائی
- منابع
نقشه راه یکی از انعطاف پذیرترین روشهای متداول برنامه ریزی و آینده نگری است.یکی از انواع نقشه راه،نقشه راه فناوری است که ابزاری ساختار یافته برای کشف و برقر اری ارتباط بین بازارها،محصولات فن آوری های در حال توسعه در طول زمان می باشد.در این پژوهش با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی عوامل موثر و زیر عامل های موثر بر ترسیم نقشه راه تعیین گردید.نتایج حاصل از این پژوهش نشان از آن داشت که طبق نتایج تحلیل سلسله مراتبی عوامل مدیریت اقتصادی (354/0) بیشترین تاثیر را بر ترسیم نقشه راه تکنولوژی سپس برنامه ریزی دراز مدت (295/0) در مرتبه ی دوم تاثیر گذارترین است و در نهایت برنامه ریزی محصول(177/0) و برنامه ریزی دانش (0.173)بر ترسیم نقشه راه موثر است
تایلند در جنوب شرقی آسیا قرار دارد. پایتخت این كشور بانكوك میباشد كه پرجمعیت ترین شهر آن نیز به شمار میرود. مساحت این كشور 513،115 كیلومترمربع، با جمعیت 63،038،247 (در سال 2007)، و تراكم 122 نفر بر كیلومترمربع، تولید ناخالص داخلی 245/659 میلیارد دلار (در سال 2007) با سرانه 3،737 دلار است. مهمترین صادرات این كشور برنج و محصولات كشاورزی، پوشاك و محصولات نساجی، شیلات و غذاهای دریایی، ترانزیستور و قطعات كامپیوتر میباشد. همچنین تایلند دومین تولیدكننده تنگستن و سومین تولیدكننده قلع در جهان است.
(طباطبائیان و دیگران، 1384)
نقشه ی راه علم و فناوری کشور تایلند در افق ۲۰۲۵
نقشه راه علم و فناوری چیست؟
نقشه راه علم و فناوری، نوعی برنامه ریزی است كه هدف آن توسعه محصولات و فرآیند های نوآورانه جهت رفع نیازهای جدید بازار می باشد. این نقشه راه صنعت را در سطح پویایی از رقابت قرار داده و حتی آن را در سطح جهانی نیز برتر می سازد.
اهداف نقشه راه راه علم و فناوری کشور تایلند در افق ۲۰۲۵ به قرار زیر می باشد:
- تجهیز نمودن صنعت به یك نگرش متداول.
- نیاز به پیش بینی گسترش محصولات.
- چشم اندازهای ۲۵، ۱۵، و ۱۰ ساله). ایجاد برنامه ریزی زمانی (
- شناسایی علم و فناوری های جدید كه امكان كسب مزایای رقابتی را برای این صنعت در میان رقبای جهانی آن فراهم می نمایند.
- شناسایی عوامل موفقیت (منابع، زمان، سرمایه گذاری و…) و طبقه بندی تكنولوژ یها بر اساس اهمیت به منظور كسب مقاصد مطلوب.
- طی ۱۵ سال گذشته، تعدادی از بخش های صنعتی تایلند، ابزار مشابهی را برای برنامه ریزی آتیه صنایع خود اتخاذ نمودند.
- تعدادی از صنایع عمده تایلند نیز مانند: هواپیمایی، آلمینیوم، ساختمان سازی هوشمند، الوار و محصولات ارزش افزود هی مربوطه، انرژی الكتریكی، باطری سوخت و… این فعالیت را انجام داده و گفتنی است كه حدود ۳۰ نقشه راه در تایلند به منظور حمایت از صنایع و به كارگیری فرصت های تجاری توسعه آغاز شده است.
نقشه راه علم و فناوری یک تکنیک قوی به منظور پشتیبانی از برنامه ریزی و مدیریت علم و فناوری در کشور تایلند ارائه می کند.امروزه نقشه راه به صورتی وسیع در صنعت تطابق یافته است. بیشتر نقشه های راه اخیر به منظور پشتیبانی ملی از بخش نوپای آینده نگاری استفاده شده است.
نقشه ی راه علم و فناوری کشور تایلند در افق ۲۰۲۵ اولیه یک نمودار زمانی است که در چندین لایه دورنمای علم و فناوری و تجاری را ترسیم می کند . نقشه ی راه علم و فناوری کشور تایلند در افق ۲۰۲۵ قادر به ایجاد تحول در بازار محصول و علم و فناوری هایی برای انکشاف است، که به عنوان رابطی بین دیدگاه های متفاوت عمل می کند.
با این حال کاربرداین نظریه چالش های قابل توجهی برای کشور تایلند ها فراهم می کند. خود نقشه ی راه علم و فناوری کشور تایلند در افق ۲۰۲۵ در عین ساده بودن ساختار و مفاهیم، چکیده ستانده هایی از یک استراتژی و فرآیند برنامه ریزی ارائه می کند . یکی از دلایل مقابله سازمان ها با بکاربردن نقشه راه این است که اشکال ویژه زیادی از آن وجود دارد که اغلب سازمان ها را مجبور به انطباق با نیازهای ویژه کشور تایلند و محتوی کسب و کار می کند . یک فرآیند موثر نقشه راه علم و فناوری در سازمان مبتنی بر دیدگاهی با معنی و تعهد به یک فرآیند تکراری و اکتشافی اعتبار می یابد .عواملی که در نقشه موفق راه علم و فناوری ( نه به صورت آشکار ) دخالت دارند برپایه نتایج حاصل از یک تحقیق ، شامل یک نیاز تجاری که به روشنی ترسیم شده است، تمایل به توسعه فرآیند های موثر کسب و کار، داشتن اعتماد مردمی و تعهد مدیران ارشد می باشد . عوامل غیر آشکار نقشه موفق راه شامل باردهی زیاد، آشفتگی کوتاه مدت وظایف و داده های مورد نیاز اطلاعات و دانش غیرقابل دسترسی هستند . انجام تحقیق
ساختار برنامه ریزی علم و فناوری در کشور تایلند
تدوین نقشه راه بر اساس ساختار برنامه ریزی علم و فناوری در کشور تایلند حاصل تلاش های آقای فال و همكرارانش است که در تایلند فعالیتهای بسیاری را در این زمینه انجام داده اند . ساختار اصلی این روش مبتنی بر در نظر گرفتن تغییرات رشد و توسعه فناوریها محصولات و خدمات و مباحث مربوطه به بازار در طول زمان است. ساختار اصلی این چهارچوب را دو محور عمود بر هم تشكیل میدهد. محور افقی محرور زمان است و محور عمودی عبارت از لایه های مختلفی که در برگیرنده مباحث مربوط به بازار محصولات و خدمات فناوری منابع و غیره است که تغییرات و تكامل آنها در طول زمان مد نظر گرفته میشود ( فال [1]، 2000 ) .
روندی كه برای تدوین نقشه راه فناوری (علم و فناوری) این قوانین و مقراراتات طراحی شده، عمدتاً مبتنی بر تحلیلهای كیفی و نظرسنجی از كارشناسان است. این روند دارای سه فاز و مراحل زیر است:
طراحی نقشهی كاربردهای محصول
- تقسیمبندی كاربردهای محصول
- انتخاب حوزهی جغرافیایی جهت تمركز
- پیشبینی زمان امكانپذیر شدن هر كدام از كاربردها
- پیشبینی حجم بازار در هر كاربرد
[1] Faal
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.