توضیحات
عنوان خلاصه: نسبت مالی شرکت پتروشیمی شازند
- انواع نسبتهای مالی
- تاریخچه
- اهداف کلان شرکت پتروشیمی شازند (اراک)
- استراتژی های منتخب شرکت پتروشیمی شازند(اراک)
- تجزیه و تحلیل نسبتهای مالی:
- نتیجه گیری نهایی
- منابع و مآخذ
طبقه بندی نسبتهای مالی به طور کلی در 5 گروه ذیل طبقه بندی می گردند:
1) نسبتهای نقدینگی.
2) نسبتهای فعالیت ( کارایی)
3) نسبتهای اهرمی( بدهی)
4) نسبتهای سودآوری
5) نسبتهای ارزش بازار
بر همین اساس، نسبتهای مالی را بر حسب گروه و هدف محاسبه به شرح زیر تشریح می گردد:
1. نسبتهای نقدینگی: اساس کاربرد نسبتهای نقدینگی بر این فرض استوار است که دارائیهای جاری منابع اصلی شرکت برای پرداخت بدهیهای جاری هستند و بیشتر برای محک زدن قدرت شرکت در پرداخت بدهیهای جاری در تاریخ سررسید آنها به کار می رود. سه نسبت مهم این مقوله عبارتند از سرمایه در گردش، نسبت جاری و نسبت آنی.
2. نسبتهای فعالیت: دارائیها برای تحقق فروش (درآمد) به کار گرفته می شوند. نسبتهای فعالیت میزان مشارکت دارائیها در تحقق درآمد را می سنجند. این نسبتها دارائی شرکت را از نظر مدیریت بر دارائیها – به خصوص حسابهایی مانند موجودی کالا و حسابهای دریافتنی- نشان می دهند.
3. نسبتهای اهرمی (بازپرداخت بدهی): نسبت اهرمی شرکت نسبت کل بدهکاری شرکت به مجموع داراییهای آن تعریف میشود. این نسبت میتواند تعبیری باشد از آنچه بعداز تصفیه شرکت برای سهامداران باقی میماند. در انتخاب نوع بدهی در این گروه نسبتها اختلاف نظرهایی وجود دارد چرا که رقم کل بدهی ها از حسابها و اسناد پرداختنی ( که ناشی از فعالیتهای عملیاتی است ) و ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان ( که ارتباطی با تأمین مالی ندارد) متأثر می گردد. عده ای نیز مبالغ مربوط تسهیلات مالی کوتاه مدت و بلند مدت را به عنوان مبنای این گروه نسبتها پیشنهاد می کنند. اما به طور کلی سه نسبت مهم در این گروه نسبتها مورد استفاده قرار می گیرد که به شرح ذیل می باشد:
4. نسبتهای سودآوری: این نسبتها عملکرد کلی شرکت و مدیریت را بررسی می کند که آیا شرکت در مقایسه با میزان دارایی و حجم فروش خود تا چه میزان موفق به سود آوری گشته است. بالا بودن نسبتهایی که در ادامه برای این گروه نسبتها تعریف شده است میزان موفقیت مدیریت را در استفاده از منابع و کنترل عملیات واحد تجاری را نشان می دهد.
5. نسبتهای ارزش بازار: این نسبتها معیارهایی هستند که ارتباط ما بین ارزش دفتری، ارزش بازار و سود هر سهم را توضیح می دهد. بسیاری از سرمایه گذاران، توجه وافری به سود هر سهم و سود نقدی سهام دارند و بیشتر تحلیل گران نیز، در انتخاب سبد سهام مبنای تصمیم گیری را بر حس این نسبتها انجام می دهند.
تاریخچه
مجتمع پتروشیمی شازند یكی از طرحهای زیربنایی و مهم كشور می باشد كه در راستای سیاست های كلی توسعه صنایع پتروشیمی و با اهداف تامین نیاز داخلی كشور و صادرات ایجاد و به بهره برداری رسیده است. این طرح در سال 1363 به تصویب رسید و پس از طی مراحل طراحی، مهندسی و نصب، فاز اول آن در سال 1372 در مدار تولید قرار گرفت. در ادامه كار به منظور بهبود مستمر و تولید بیشتر و متنوع تر، واحدهای دیگر مجتمع تكمیل و واحد اتوكسیلات بعنوان آخرین واحد مجتمع در سال 82 راه اندازی و در مدار تولید قرار گرفت. از سال 1379 همزمان با تکمیل واحدها، طرح و توسعه مجتمع با هدف افزایش ظرفیت واحدها به تصویب رسید که فاز اول آن در مهرماه سال 1384 و عملیات اجرایی فاز دوم در تابستان سال 1386 به انجام رسید. ظرفیت کامل تولید این مجتمع پس از انجام طرح توسعه 1.469.000 تن در سال است.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد تحقیق لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.