توضیحات
عنوان: مقایسه حقوق اساسی ایران (آموزش/حقوق شهروندی/بهداشت/…)با حقوق اساسی کشور پاکستان
- چکیده
- مقدمه
- حقوق اساسی
- منابع حقوق اساسی
- قانون اساسی
- قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
- قانون اساسی جمهوری اسلامی پاکستان
- حقوق شهروندی
- انواع حقوق شهروندی
- حقوق شهروندی و قانون اساسی ایران
- حقوق شهروندی و قانون اساسی پاکستان
- حقوق شهروندی مدنی
- حقوق شهروندی سیاسی
- آزادی
- آزادی عقیده، بیان، قلم و مطبوعات
- آزادی تشکلها، انجمنها، احزاب و اجتماعات
- آزادی انتخاب شغل، کسب و تجارت
- آزادی در انتخاب محل سکونت و اقامت
- دین
- تأمین اجتماعی و حقوق شهروندی اجتماعی
- آموزش و پرورش
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده
افراد هر جامعه یا به گفتهای شهروندان هر حکومت، فارغ از هرگونه تفاوت، دارای حقـوقی بـه نام حقوق شهروندی هستند. حقوق شهروندی مجموعه امتیازها و اختیارهایی اسـت کـه بـر عضویت یک فرد در جامعة سیاسی دلالت میکند و تحقق آن مستلزم برخورداری از حق احترام برابر، آزادی، امنیت، آسایش، آگاهی و حق پیشرفت است. از آنجایی که آزادی از محورهای اساسی و از آرمانها و اهداف اصلی انقلاب اسلامی ایران بوده، در قانون اساسی که مهمترین منبع حقوق اساسی به شمار میرود اصول متعدّدی به حقوق و آزادیهای فردی، اجتماعی، قضایی مردم اختصاص داده شده است. تأمین حقوق و آزادیها ملت ازمسائل مهم و ضروری در هرنظام سیاسی میباشد. به گونه ای که اکثر نظام های سیاسی جهان بخشی از قانون اساسی خود را به بیان این حقوق تخصیص دادهاند. قانون اساسی ایران و پاکستان که دارای نظام جمهوری اسلامی هستند و قاعدتاً از احکام و آموزههای دین مبین اسلام تبعیت میکنند. به بیان حقوق ملت پرداخته اند. اساسا حقوق شهروندی بر 3 محور حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی بنیان نهاده شده است. بنابراین در این تحقیق به بررسی مقایسه ای حقوق و قانون اساسی دو کشور پاکستان و ایران در سه محور حقوق شهروندی پرداخته شد. در این تحقیق مباحثی چون حقوق شهروندی و آزادی، دین، آموزش و بهداشت پرداخته شد. طبق بررسیهای انجام گرفته قانون اساسی ایران با بیان حقوق بنیادی ملت بر اساس آموزههای وحیانی دین اسلام و تخصیص یک فصل مجزا به بیان این حقوق، نسبت به قانون اساسی پاکستان کاملتر بنظر میرسد. انجام تحقیق
یکی از موضوعات مورد توجه جغرافیدانان سیاسی مفهوم شهروندی است. شهروندی به رابطـة موجـود میـان شـخص و دولت گفته میشود و حاکی از تعهدات دوجانبه میان فرد و دولت است. در سطح ملی، قانون اساسی هر کشور را میتوان مهمترین سند مکتوب و نظری برای تعریف حقوق و وظایف شهروندی دانسـت. قـانون اساسی که عالیترین سند حقوقی – سیاسی هر جامعهای بهشمار میرود، ساختار و شکل حکومت، انواع نهادهای سیاسـی و حقوق و آزادیهای اساسی شهروندان را مشخص کرده و همچنین وظایف و تکالیف آنان را تعیین میکند. در واقع قانون اساسی از یکسو حدود آزادی فردی را در برابر عملکرد قدرت و از سـوی دیگـر، حـد و مـرز اعمال تشکیلات حاکم را در برخورد با حوزة حقوق فردی ترسیم میکند و افراد هر جامعـه ملـزم بـه پایبنـدی از اصـولی هستند که در قانون اساسی مورد توافق قرار گرفته است. در عین حال، شهروندان یک کشور از نظـر مؤلفههایی ماننـد قومیت، زبان و مذهب و… همیشه یکسان نیستند. از این رو، قلمرو مفهومی و کارکردی اصول قـانون اساسـی میتواند موجب تدوام، ثبات و بقای یک جامعة سیاسی شده و نقش مهمی در ایجاد وحدت ملی ایفـا کنـد. اگـر قـانون اساسـی از انسجام لازم برخوردار بوده و با توجه به واقعیتهای موجود تدوین شده باشد، زمینه را بـرای اسـتقرار و اسـتمرار عـدالت اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و درنهایت حفظ وحدت ملی فراهم میکند.
یکی از برجستهترین شاخههای علم حقوق و زیر مجموعه حقوق عمومی و مهمترین بخش از حقوق داخلی است؛ که در آن از ساختار حکومت در سطح کلان، رژیم سیاسی آن، وظایف و اختیارات عناصر تشکیل دهنده حکومت از سویی و روابط حکومت و شهروندان و حقوق و آزادیهای بنیادین شهروندان از سوی دیگر سخن گفته میشود. حقوق اساسی که حقوق سیاسی نیز خوانده میشود، کلیه قواعدی است که وضع و شکل حکومت یک ملت را معین نموده، اعضای رئیسه و قوای مهمه مملکت را تشکیل میدهد و همچنین روابط متقابله قوای مزبور را بیان کرده و حدود آنها را نسبت به افراد ملت معلوم میکند، در تعریفی دیگر حقوق اساسی یکی از شاخههای مهم حقوق است که اختصاصاً به روابط سیاسی بین فرمانروایان و فرمانبران میپردازد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.