توضیحات
عنوان: مقايسه روش هاى استفاده از انرژى زمين گرمايی جهت خنک سازی یک فضای کار با ابعاد و اقلیم و شرایط مشخص
- چکیده
- فصل اول
- کلیات
- مقدمه
- بیان مسئله
- طبیعت گرمای زمین
- انرژی زمین گرمایی
- تاریخچه انرژی زمین گرمایی
- تاریخچه انرژی زمین گرمایی در ایران
- کاربردهای انرژی زمین گرمایی
- مزایای استفاده از انرژی زمین گرمایی
- فصل دوم
- منابع آب داغ یا هیدورترمال
- مقدمه
- منابع آب داغ (سیستمهای هیدروترمال)
- اکتشافات هیدروترمال
- وقوع سیستمهای هیدروترمال
- انواع سیستمهای هیدروترمال
- معایب و نگرانيهاي موجود از بهكارگيري منابع آب داغ
- فصل سوم
- منابع بخار خشک
- مقدمه
- منابع بخار خشک و نیروگاههای ایجاد شده از آن
- عوامل اساسی تشکیل انرژی زمینگرمایی براساس منابع بخار خشک
- سیستم توزیع گرما با منابع بخار خشک
- اقتصاد انرژی زمین گرمایی براساس منابع بخار خشک
- فصل چهارم
- دستگاههای زمین گرمایی
- سرمایش و گرمایش ساختمانها با استفاده از انرژی زمین گرمایی
- تقسیمبندی دستگاههای زمین گرمایی براساس سیکل حرارتی
- تقسیمبندی دستگاههای زمین گرمایی براساس منبع
- بخشهای اساسی دستگاه زمین گرمایی
- مزایای دستگاههای زمین گرمایی
- وضعیت دستگاههای زمین گرمایی در ایران
- مراحل انجام پروژههای هیت دستگاه زمین گرمایی
- منابع
چکیده
انرژی زمینگرمایی به انرژی حرارتی که در پوستهی جامد زمین وجود دارد، گفته میشود. اینگونه انرژی اغلب در جهت تولید الکتریسیته زمینگرمایی مورد استفاده قرار میگیرد، که به چرخه تولید انرژی الکتریکی از انرژی زمینگرمایی اطلاق میگردد. منابع انرژی زمین گرمایی به پنج دستهی، منابع آب داغ یا هيدروترمال، منابع بخار خشک، لايههاي تحت فشار، تخته سنگهاي خشك و داغ و گذارههاي آتشفشاني تقسیم میشوند. در سيستم زمينگرمايي هيدروترمال، مخازن آب داغ در زمين شناسايي شده و استخراج ميشوند؛ سپس آب داغ استخراج شده با توجه به كيفيت منبع، دماي آب و فشار مخزن براي توليد برق يا كاربردهاي گرمايشي مورد استفاده قرار ميگيرد. ميتوان گفت كه اساس كار سیستم زمینگرمائی هیدروترمال، شبيه اساس كار صنعت نفت است. منابع بخار خشک، منابعی با درجه حرارت بسیار بالا هستند که از آنها بخار خشک و یا آمیزهای از بخار و آب با درجه حرارت بسیار بالا استحصال میشود که به جهت تولید برق این منابع دارای بهترین ترین شرایط هستند، اما متاسفانه این منابع در مناطق محدودی یافت میشوند. نیروگاهها با منابع بخار خشک از مایعات هیدروترمال استفاده میکنند که عمدتا بخار هستند. زمین منبع خوبی برای تامین گرمایش در ماههای سرد سال است و میتوان از حرارت زمین برای تامین گرمایش ساختمانها استفاده نمود و همچنین از آن میتوان برای تامین سرمایش در ماههای سرد سال استفاده بهینه نمود. تکنولوژی پمپهای حرارتی بر این اصل استوار است که در عمق 2 تا 3 متری زمین، درجه دما ثابت بوده و در زمستان گرمتر از هوای بیرون و در تابستان سردتر از هوای محیط است.
کلمات کلیدی: انرژی زمین گرمایی، منابع آب داغ یا هيدروترمال، منابع بخار خشک، پمپهای حرارتی.
1-1 مقدمه
ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻋﻠﻢ و فنآوری ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺷﻤﺸﯿﺮ دو ﻟﺒﻪ ﻋﻤﻞ ﻣﯽﮐﻨﺪ و در ﮐﻨﺎر ﻣﺰاﯾﺎی چشمگیری ﮐﻪ ﺑﺮای ﺟﻮاﻣﻊ ﺑﺸﺮی ﺑﻪ ارﻣﻐﺎن ﻣﯽآورﻧﺪ، ﻣﺎﯾﻪ ﺑﺮوز ﻣﺸﮑﻼت ﺗﺎزهای ﺷﺪهاﻧﺪ ﮐﻪ از ﺟﻤﻠﻪ اﻓﺰاﯾﺶ اﻧﺘﺸﺎر ﮔﺎزﻫﺎی ﮔﻠﺨﺎﻧﻪای[1]، ﺗﻐﯿﯿﺮات ﮔﺴﺘﺮده آب و ﻫﻮاﯾﯽ و آﻟﻮدﮔﯽ زﯾﺴﺖ ﻣﺤﯿﻄﯽ اﺷﺎره ﻧﻤﻮد. از ﻃﺮﻓﯽ ﻧﻔﺖ و ﻣﺸﺘﻘﺎت آن ﻋﻼوه ﺑﺮ آﻧﮑﻪ از ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﻫﺎی ارزﺷﻤﻨﺪ ﻣﻠﯽ و ﺣﯿﺎﺗﯽ ﮐﺸﻮر ﻣﯽﺑﺎﺷﻨﺪ و همچنین ﺳﻬﻢ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﯽ ﻧﯿﺰ در ﺳﺒﺪ اﻧﺮژی ﮐﺸﻮر دارﻧﺪ، ﻣﺼﺮف ﻏﯿﺮ ﺑﻬﯿﻨﻪ آنها ﮔﺎﻫﯽ زﯾانﻫﺎی ﺟﺒﺮانﻧﺎﭘﺬﯾﺮی را اﯾﺠﺎد ﻣﯽﮐﻨﺪ. در ﺻﻮرت اداﻣﻪ روﻧﺪ ﻣﺼﺮف اﻧﺮژی ﮐﻨﻮﻧﯽ و اﻧﺘﺸﺎر ﮔﺎزﻫﺎی ﮔﻠﺨﺎﻧﻪای، ﺑﺎزﮔﺮداﻧﺪن ﺑﻪ وﺿﻌﯿﺖ ﺳﺎﺑﻖ ﺗﻘﺮﯾﺒﺎً ﻏﯿﺮﻣﻤﮑﻦ ﻣﯽﺷﻮد، از اینرو ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ راهﺣﻞ، ﻣﻨﺎﺑﻌﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺑﺘﺪرﯾﺞ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﺳﻮﺧﺖﻫﺎی ﻓﺴﯿﻠﯽ ﺷﻮﻧﺪ و آﻟﻮدﮔﯽﻫﺎی زﯾﺴﺖ ﻣﺤﯿﻄﯽ ﻧﯿﺰ ﻧﺪاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ ]1[.
اما استعمال نامناسب این سوختها میتواند خطرات بسیاری برای سلامت انسان نیز در پی داشته باشد. آرسنیک موجود در زغال سنگ میتواند خطراتی برای سلامت بشر داشته باشد. زمانی که زغال سنگ برای تولید انرژی میسوزد مقدار کمی از آرسنیک[2] میتواند آزاد شود. همچنین ممکن است در آبهای معدنی نیز آرسنیک آزاد شود و بر منابع آبهای محلی تأثیر گذارد. قرارگیری در معرض آرسنیک میتواند بر اثر تماس مستقیم با زغالسنگ باشد، اما گاهی نیز بر اثر تماس با منابع آبی آلوده ایجاد میشود. تماس زیاد با آرسنیک آزاد شده از زغالسنگ میتواند باعث بروز مشکلات جدی مانند مسمومیت کبد، سرطان کبد و كراتوز اكتینیك در دستها و پاها (یک ضایعهی پیش سرطانی در پوست) شود ]1[.
جیوه نیز در زغال سنگ وجود دارد. تماس با قسمتهای سمی جیوه در طول بارداری میتواند باعث مشکلاتی مانند آسیبهای کلیه، آسیبهای مغزی و آسیب به جنین شود. زمانی که برای مدت زیادی در معرض بخارهای ناشی از سوخت نفت قرار داشته باشید، این بخارها میتوانند باعث بروز مشکلاتی برای شما شوند. برای مثال نشت نفت میتواند سبب تشکیل ذراتی شود که بخار حاصل را سمی میکنند. استنشاق این گازها میتواند باعث سردرد، حالت تهوع، مشکلات چشم و تنفس مشکل شود. برای بیماران مبتلا به آسم و بیماریهای ریه این بخارها میتواند کشنده باشد. بخار نفت میتواند باعث مشکلات پوستی نیز شود.
گازهای طبیعی اگر درست سوزانده و استفاده نشوند، میتوانند باعث ایجاد مشکلات جدی برای انسان شوند. این خطرات اغلب به علت گاز متان[3] است. متان هیچ رنگ، بو یا طعمی ندارد و همین امر باعث میشود تشخیص آن به جز با ابزارهای خاص ممکن نباشد. گاز متان میتواند باعث بروز سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و مشکل در تنفس شود. در موارد حاد گاز متان باعث کاهش اکسیژن در فضا شده و در نهایت میتواند خفگی در پی داشته باشد ]2[.
اﯾﻦ ﻋﻮاﻣﻞ ﺳﺒﺐ ﺷﺪهاﻧﺪ ﮐﻪ ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﯾﺎﻓﺘﻪ در ﺣﻮزه اﻧﺮژیﻫﺎی ﺗﺠﺪﯾﺪﭘﺬﯾﺮ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت و ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاریﻫﺎی زﯾﺎدی اﻧﺠﺎم دﻫﻨﺪ و در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎی ﺳﺎزﻣﺎن ﻣﻠﻞ ﻣﺘﺤﺪ در راﺳﺘﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﭘﺎﯾﺪار ﺟﻬﺎﻧﯽ ﻧﻘﺶ وﯾﮋهای ﺑﻪ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺗﺠﺪﯾﺪﭘﺬﯾﺮ اﻧﺮژی ﻣﺤﻮل ﺷﺪه اﺳﺖ زﯾﺮا ﮐﻪ ﺗﻘﺎﺿﺎی روزاﻓﺰون اﻧﺮژی ﻓﺸﺎر ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﯽ ﺑﻪ زﯾﺮﺳﺎﺧﺖﻫﺎی اﻧﺮژی ﻣﯽآورد و ﺑﻪﻃﻮر ﺑﺎﻟﻘﻮه ﺳﻼﻣﺖ زﯾﺴﺖ ﻣﺤﯿﻄﯽ ﺟﻬﺎن را ﺑﻪ ﺧﻄﺮ ﻣﯽاﻧﺪازد، از اﯾﻦرو ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﯽرﺳﺪ، اﺳﺘﻔﺎده از اﻧﺮژیﻫﺎی ﺗﺠﺪﯾﺪﭘﺬﯾﺮ ﯾﮑﯽ از راهﺣﻞﻫﺎی ﻣﺆﺛﺮ و ﮐﺎرآﻣﺪ ﺑﺎﺷﺪ.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.