توضیحات
در تحقیق مصلی و تاثیرات آن به مباحث زیر می پردازیم:
- چکیده
- مقدمه
- هنر اسلامی از دیدگاه پژوهشگران اسلامی
- معماری اسلامی
- تعریف فرهنگ
- تاثیر فرهنگ در معماری اسلامی
- عوامل فرهنگی موثر در شکل گیری فضاها
- تقسیم بندی بناهای دوره اسلامی
- . . .
- منابع
چکیده
امروزه متخصصان رشته های مختلف دست اندركار مديريت، برنامه ريزی و طراحي شهرها در پی كشف مسائل شهری از جنبه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سياسی و… مي باشند. روان شناسان، جامعه شناسان، معماران، پزشكان، جمعيت شناسان و… تلاش مي كنند تا با همفكري و كار تيمي نسبت به وضعيت موجود و مطلوب شهر شناخت لازم را به دست آورند و تأثير هريك از عوامل را در رفتار شهروندان ملاحظه كنند. يكي از مهم ترين عوامل تأثيرگذار، جايگاه عموم شهروندان به عنوان گروه هاي ذي نفع است كه به عنوان مخاطبان اصلي طرح هاي شهرسازي معرفي مي شوند. طراحان و برنامه ريزان مي خواهند بدانند كه چه مكانيزمي (عملكردي و شكلي) بر مردم جامعه اثرگذار است؟ ساختار كالبدي و فضاهاي شهري بر اذهان مردم چه تأثيري را مي گذارند؟ چه نوع عناصر كالبدي بر روحيه شهروندان تأثير مثبت يا منفي موقت يا دائمي دارند؟ و چه عناصر و نشانه هاي شهري وجود دارند كه معرف حضور شهروندان مي باشند؟ آيا اكثريت مردم آنها را مي شناسند و به آنها خو گرفته و مأنوس هستند؟ آيا اين عناصر و نشانه ها بر رشد و تعالي شهروندان تأثيرگذارند؟ به چه ميزاني؟ و… .
در اين مقاله سعي مي شود تا نقش نهاد ديني مصلي را از جنبه هاي فرهنگی در جامعه اسلامي ايران مورد بررسي و بازشناسي قرار دهيم و تأثير كاركرد آن را در الگوهاي رفتاري شهروندان مشاهده كنيم و نشان دهيم كه اين گونه كاربري ها تأثير بسيار زيادي در رشد و تعالي و سعادت شهروندان ايفا مي كنند.
در ادامه بحث به بررسی نمونه موردی مصلی بندر عباس و تاثیر فرهنگی آن بر روی مردم و نظرات مخالف و موافق این پروژه می پردازیم.
مقدمه
نخست می باید بررسی کرد که “آیا ممکن و مطلوب است که ساختاری کالبدی، پدیده ای فرهنگی هم باشد؟” یا به دیگر سخن، “آنچه حاصل اندیشه معمار و دست سازنده است، همواره جنبه ای فرهنگی هم خواهد داشت؟” پیداست که “معماری کردن” آن هم در وضعی که بناست حاصل آن مکانی قدسی و خانه خدا باشد، از “ساختمان سازی” جداست؛ گرچه تنها هنگامی کامل می شود که بر پی آن ساختمانی بنا گردد و فضایی محصور شود که تقدس و الهی بودن از صفات آن باشد. آنچه را که در اینجا “معماری کردن” خواندیم می توان چنین تعریف کرد:
“ارائه مفهومی ساختاری کالبدی به شیوه معنادار”
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.