توضیحات
عنوان: مدیریت بحران و اقدام در شرایط اضطراری در بیمارستان
- چکیده
- مقدمه
- مدیریت بحران
- روش اجرایی آمادگی و و اکنش در شرایط اضطراری
- شناسایی و واکنش در برابر شرایط اضطراری
- پیشنهادات جهت اجرای بهتر و آمادکی بیشتر در زمان بحران
- منابع
چکیده
وضعیت اضطراری (Emergency ): حادثه طبیعی یا بشرساخته که فضای درمانی را به شدت تخریب کرده (برای مثال آسیب بنای بیمارستان در اثر زلزله یا طوفان)، فرآیند درمان و مراقبت از بیماران را مختل نموده (برای مثال قطع داخلی یا سراسری برق، آب یا تلفن در اثر سیل، آتش سوزی و یا اختلال داخلی این سیستم ها) و یا باعث تغییر یا افزایش قابل توجه و سریع تقاضا برای خدمات بیمارستانی می شود (برای مثال حملات تروریستی، فروریختن ساختمان و یا تصادفات هوایی). معمولاًبه وضعیت های اضطراری با وسعت تخریب زیاد و اضطرار بالا؛ سانحه (Disaster ) اطلاق می شود.
مقدمه
مخاطره (Hazard ):
رخداد یا وضعیت فیزیکی که دارای پتانسیل ایجاد مرگ و میر، جراحت، آسیب به اموال و تأسیسات، تخریب زیرساخت ها، از بین بردن محصولات کشاورزی، آسیب به محیط زیست، قطع روند طبیعی کار و فعالیت و یا هرگونه آسیب و تخریب دیگر را دارا است.
مخاطرات طبیعی (Natural Hazards ):
مخاطراتی که عوامل انسانی در ایجاد آنها دخالت مستقیم ندارند و به انواع زیر تقسیم می شوند:
– مخاطرات جوی: از جمله طوفان، گردباد، یخبندان و خشکسالی
– مخاطرات توپولوژیک: از جمله رانش زمین، بهمن و سیل
– مخاطرات زمین شناختی: از جمله زلزله، آتشفشان و تسونامی
– مخاطرات بیولوژیک: از جمله بیماری های عفونی و اپیدمی ها
مخاطرات بشرساخته (Man-made Hazards):
مخاطراتی که عوامل انسانی (عمدی یا غیرعمدی) در ایجاد آنها دخالت دارند و به انواع زیر تقسیم می شوند:
– تصادفات: از جمله تصادفات هواپیما، قطار، اتومبیل
– فروریختن بناها: از جمله ساختمان ها، پل ها و سدها
– انفجارها
– آتش سوزی
– نشت مواد شیمیایی و مواد خطرزا
– ناآرامی های شهری (تظاهرات، راهپیمایی ها و زد و خوردها)
– عملیات تروریستی و بیوتروریستی
آمادگی (Preparedness):
بخشی از فعالیت های مرتبط با مدیریت بحران که با هدف توانمندسازی، ایجاد ظرفیت، شناسایی منابع، آموزش و ارتقاء توان مقابله و بازسازی افراد و سازمان ها صورت می گیرد.
کاهش اثرات (Mitigation):
بخشی از فعالیت های مرتبط با مدیریت بحران که با هدف کاهش شدت و تأثیر سوانح بر افراد، اموال و تأسیسات و عملکردهای حیاتی یک مجموعه صورت می گیرد.
مقابله (Response):
بخشی از فعالیت های مرتبط با مدیریت بحران که با هدف ارزیابی آسیب، نجات جان قربانیان حادثه، جلوگیری از آسیب بیشتر به افراد، اموال و محیط زیست و نیز پاسخ به نیازهای ضروری و فوری پس از حادثه صورت می گیرد.
بازسازی (Recovery):
بخشی از فعالیت های مرتبط با مدیریت بحران که با هدف بازگرداندن جامعه آسیب دیده به وضعیت عادی و برآوردن نیازهای بلندمدت جامعه صورت می گیرد.
مدیریت بحران (Emergency Management):
فرآیند فراگیر و یکپارچه ای که با تجزیه و تحلیل سوانح قبلی و با استفاده از منابع موجود می کوشد از وقوع سوانح پیشگیری نموده و در صورت وقوع تأثیر آنها را کاهش دهد، بطور هماهنگ و موثر با سوانح مقابله نماید و برای بازسازی و بهبود اوضاع تا سطح وضعیت عادی تلاش نماید.
برنامه ریزی (Planning):
فرآیند شناسایی مخاطرات، برآورد آسیب پذیری، شناخت توانمندی، سیاستگذاری و تعیین مسئولیت ها در روابط بین بخش های مختلف در قبال سوانح که محصول آن برنامه مدیریت بحران است.
آسیب پذیری (Vulnerability):
به میزان در معرض بودن و حساسیت یک فرد، شی و یا عملکرد به آسیب ناشی از مخاطرات اطلاق می شود. آسیب پذیری را می توان به انواع انسانی، فیزیکی و ساختاری و نیز اجتماعی تقسیم کرد.
خطرپذیری (Risk):
به میزان آسیب مورد انتظار در یک جامعه از رخداد یک سانحه اطلاق می شود که با احتمال وقوع مخاطرات و میزان آسیب پذیری جامعه ارتباط مستقیم دارد.
ارزیابی خطرپذیری (Risk Assessment):
به تعیین مخاطرات محتمل، احتمال وقوع هر سانحه و میزان آسیب ناشی از وقوع سوانح با هدف مقایسه خطرپذیری ها و تصمیم گیری در مورد مدیریت ریسک، ارزیابی خطرپذیری اطلاق
می گردد.
حوادث با تلفات متعدد (Mass-casualty Incident):
حوادثی هستند که در اثر مخاطرات طبیعی یا بشرساخت ایجاد می گردند و با ایجاد حجم زیاد تلفات و جراحت های انسانی موجب اشباع شدن سیستم های امدادی و بهداشتی- درمانی می شوند. خصوصیت ویژه این سوانح که آن را از سایر سوانح بیمارستان مستثنی می کند دست نخورده ماندن نسبی زیرساخت ها و فضاهای فیزیکی بیمارستان در جریان سانحه است و نیازهای بهداشتی- درمانی ایجاد شده که فراتر از توان پاسخگویی بیمارستان و منابع در دسترس آنهاست موجب ایجاد بحران می گردد. در ضمن در این نوع حوادث به علت درگیر شدن اکثر بخش های جامعه به حالت فوق اشباع می رسند و این مسئله امکان دسترسی به کمک های خارج از بیمارستان را به حداقل می رساند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.