توضیحات
عنوان: مدیریت استراتژیک شرکت مخابرات
- کسب و کار سازمان
- اهمیت سیستمهای اطلاعاتی در سازمان مخابرات
- معرفی شرکت مورد بررسی
- بررسی وضع موجود
- سیستمهای اطلاعاتی پیشنهادی
کسب و کار سازمان
شرکت مخابرات ایران از سهامیعام بوده که در سال ۱۳۵۰ خورشیدی با سرمایهای بالغ بر پنج میلیارد ریال ایران تأسیس شد. این شرکت، دارای ۳۱ منطقه مخابراتی استانی و ادارات و مراکز مخابراتی درسراسرکشور است، که شرکتهای زیر مجموعهی متعددی را در بر میگیرد. شرکتهای زیر مجموعه شرکت مخابرات ایران، از قرار زیر هستند:
- شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول)،
- شرکت سرمایه کارکنان مخابرات (شسکام)،
- خدمات اول (tct1)،
- سامان سازه غدیر (مدیریت املاک)،
- شرکت ارتباطات زیرساخت (تحت مدیریت وزارت ارتباطات) و
- ۳۱ شرکت استانی.
در رابطه با وضعیت نیروی منابع انسانی، باید اشاره کرد که این شرکت، دارای حدود ۳۰ هزار نیروی رسمیو ۳۰ هزار نیروی غیررسمیاست. لازم به ذکر است که این شرکت فرایند خاصی را برای جذب نیرو داشته و تابع استخدامیهای دولتی نیست. در زمینه تاریخچه و سوابق این شرکت چنین آمده است که وزارت پست و تلگراف و تلفن پس از خروج نیروهای متفقین از ایران، سیستم کاریر(مکالمات تلفنی بدون امکان استراق سمع) را از آنان خریداری کرد و با تغییر بعضی از مراکز، که به لحاظ نظامیتأسیس شده بود، آن را در سال ۱۳۲۶ رسماً افتتاح کرد. مجلس شورای ملی در آذر ۱۳۳۱، لایحه ملی شدن شرکت تلفن را به تصویب رساند. این شرکت آمادگی خود را برای الحاق به وزارت پست و تلگراف و تلفن اعلام کرد و در اردیبهشت ۱۳۳۲ وجوه سهامداران شرکت سابق تلفن را پرداخت نمود. برنامه خودکار کردن شبکه تلفنی شهرستانها در ۱۳۳۴ با خرید ۱۸۰،۰۰۰ شماره تلفن خودکار از آلمان به مرحله اجرا درآمد. طرح تلفن خودکار بین شهری و بینالمللی نیز در سال ۱۳۴۹ راهاندازی شد. در ۱۳۴۳ شبکه مخابرات خودکار(سیستم مایکروویو) که در ارائه خدمات مخابراتی، خصوصاً در تماس بین شهری و بینالمللی، حائز اهمیت بود، در مخابرات ایران به کار گرفته شد. برای تمرکز امور مخابراتی و ارتباطی در داخل کشور و برقراری تماس با سایر کشورهای جهان، در ۱۳۵۰ شرکت مخابرات ایران از ادغام شرکت سهامیتلفن و امور تلگراف تأسیس شد. طبق مصوبه اسفند ۱۳۸۵ هیأت وزیران، شرکت مخابرات ایران مشمول واگذاری به بخش خصوصی از طریق عرضه سهام آن در بورس اوراق بهادار تهران گردید. در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۸۷، به میزان پنج درصد از سهام این شرکت، با قیمت اولیه ۱۵۰۰ ریال از طریق بورس عرضه شد. این تعداد سهام، در مدت ۸ دقیقه، و با ارزش ۳۴۴ میلیارد تومان به فروش رفت.
در زمینه خدمات شرکت مخابرات، میتوان پنج دسته کلی از خدمات را برای این شرکت معرفی نمود:
- خدمات تلفن ثابت
- خدمات آشنای اول،سرویسهای دیتا
- خدمات همراه اول، اولین اپراتور تلفن همراه کشور
- خدمات راهنمای تلفن ۱۱۸،
- خدمات اینترنت پرسرعت ۱۳۸۱
بطورکلی، شرکت مخابرات از طریق ارائه خدمات فوق کسب درآمد کرده و هم به اشتغالزایی کمک شایانی کرده و هم خدمات زیرساختی قابل توجهی را در سطح مختلف کشور ارائه میدهد. البته لازم به ذکر است که به این شرکت، انتقادهایی نیز وارد شده است. بطوریکه، به نحوه ارائه خدمات اینترنت پرسرعت توسط شرکت مخابرات ایران، گاه با انتقاد از سوی شرکتهای فراهمکننده دسترسی اختصاصی (PAP) همراه بوده است. از این جمله میتوان به بی اعتنایی مجمع عمومیمخابرات به مصوبات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اشاره کرد. به عنوان نمونه در اردیبهشت ۸۹ این شرکتها از مدیران شرکت مخابرات ایران به دلیل عدم اجرای مصوبه کمیسیون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به دلیل دریافت تعرفه مازاد از مصرفکنندگان به دادسرای رسیدگی به جرائم کارکنان دولت شکایت کردند.
پس از آغاز ارائه سرویس اینترنت پر سرعت توسط شرکت مخابرات ایران، این شرکت با وجود خصوصی بودن در آذرماه ۹۱ اقدام به تبلیغات خدمات اینترنت پرسرعت خود از طریق شبکه سراسری خبر در تلویزیون دولتی ایران نمود که این موضوع اعتراض شرکتهای خصوصی رقیب را برانگیخت. در سال ۱۳۹۲ علاوه بر قطعیهای مکرر و نارضایتی کاربران، اختلافات بین شرکت مخابرات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همچنان ادامه پیدا کرد. شرکت مخابرات ایران در ارزیابی سازمان تنظیم مقررات رادیویی در شهریور ۹۲ در بین ارایه دهندگان اینترنت پرسرعت در کشور، رتبه آخر (دهم) و در بهمن ۹۳ رتبه (ششم) را کسب کرد. این ارزیابی براساس پارامترهایی همانند میزان کیفیت خدمات، میزان پایبندی، تعهد اپراتورها به قوانین و مقررات و مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، شکایت ثبت شده از سوی مشترکان و غیره بوده است.
در مورد درآمدهای شرکت مخابرات، باید به این نکته هم اشاره کرد که درآمد و منافع اعتبارات شرکت به شرح زیر است:
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.