توضیحات
عنوان: ماهیت برجام از منظر حقوق بین الملل
- ماهیت برجام از منظر حقوق بین الملل
- دلایل مخالفان معاهده بودن برجام
- قصد طرفین از این معاهده
- امضاء نشدن برجام از سوی طرفین آن
- ساز و کار متفاوت برجام
- فقدان تعیین امین
- تعیین نکردن روند تصویب برجام
- دیدگاه ایالات متحده درباره ماهیت برجام
- سیاست خارجی دولت ترامپ
- استراتژی آمریکا تغییر نیافته
- وضعیت حقوقی خروج آمریکا از برجام
- لزوم تصویب شورای عالی امنیت ملی
- موافقت نامه بین المللی نزاکتی
- منابع
به نظر حقوقدانان ، برجام را هم می توان موافقت نامه ای بین المللی و تفاهم نامه ای غیر الزام آور تلقی کرد و هم برای آن ماهیتی غیر از معاهده در نظر گرفت . برای پاسخ به این پرسش که برجام معاهده بین المللی است یا صرفا یک تفاهم نامه سیاسی بین جمهوری اسلامی ایران با گروه 1+5 از یک سو باید به متن 167 صفحه ای برجام مراجعه کرد و از سوی دیگر باید قواعد حاکم بر حقوق بین الملل و قوانین کشور های مذاکره کننده را مورد توجه قرار داد .
مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 که نهایتا پس از 22 ماه مذاکره فشرده در 23 تیر ماه 94 در وین با رسانه ای شدن متن برجام خاتمه یافت و به صدور قطعنامه شورای امنیت منجر شد ، باید در همه ابعاد بررسی و واکاوی شود . این توافق نادر و کم سابقه در حوزه حقوق بین الملل به شمار می آید ، اما اینکه توافق مذکور از چه ماهیتی برخوردار است سوالی است که در این نوشتار به آن پاسخ داده خواهد شد .
دلایل مخالفان معاهده بودن برجام
توافق جامع و نهایی هسته ای وین با عنوان شناخته شده و رسمی برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام در راستای توافق جامع بر سر برنامه هسته ای ایران و به دنبال تفاهم هسته ای لوزان ، در سه شنبه 23 تیر 1394 ( 14 ژوئیه 2015 ) در وین اتریش بین ایران و گروه 1+5 منعقد شد پس از جمع بندی متن نهایی برجام به وسیله طرف های مذاکره کننده بر اساس توافق صورت گرفته در فاصله کوتاهی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص تایید برجام مطرح شد و به تصویب رسید .
قصد طرفین از این معاهده
متعاقب انعقاد این توافق برخی مدعی بودند چنانکه مجلس وارد موضوع تصویب نشود خود به خود در پایان 90 روز برجام برای ایران قابلیت اجرایی پیدا می کند و در آن زمان استدلال می کردند که این به مصلحت نظام است . زیرا اگر در آینده با مشکلی در زمینه اجرا مواجه شدیم می توانیم مدعی باشیم که مجلس به منزله نماد ملت بر آن صحه نگذاشته است پس مورد پذیرش ملت نخواهد بود . در واقع به نظر آن ها تعهدی که ایران به عهده گرفته است تعهدات قوه مجریه است نه مجموعه نظام ایران اما در پاسخ به این عده باید گفت پس از 90 روز برجام خود به خود قابلیت نمی یافت ، قابلیت اجرایی در روز اجرا بود و نه در روز پذیرش .
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.