توضیحات
عنوان: فضیلت تلاوت قرآن
- مقدمه
- چکیده
- یک روایت
- مهمانی معنوی
- حالت قاری قرآن
- آثار و فضایل عجیب تلاوت قرآن
- کفاره گناهان
- باور شدن ایمان
- گفتگو با خدا
- منور شدن منازل
- زدودن زنگار از قلب
- قرار گرفتن در شعاع نور نبوت
- قدرت عظیم
- قرآن تنها سنگر و پناهگاه
- سعادتمندی
- غفران گناهان پدر و مادر و افزایش نور چشم
- چند حدیث درباره اهمیت قرآن
- نتیجهگیری
- منابع
مقدمه
قرآن، همراه با عترت است و آن دو، ریسمان محکمی هستند که از سوی خدا به سوی خلق کشیده شده اند و توسل به عترت به هر نحوی که باشد، از خدمت کردن و برآوردن حاجتشان و احترام و محبت به آنها، نگریستن به ایشان، نشستن در حضورشان، انس گرفتن با آنان، اندیشیدن در شئون و حالات، تدبر در رفتارشان، گوش دادن به سخنان آن بزرگواران، شنیدن نام ها به ذکر مناقب و احوال آن بزرگان و یادآوری شمایل و صفاتشان، بدون دشمنی با آنان، عبادت است. بلکه از بزرگ ترین عبادات و از جمله اسباب و وسایلی است که موجب دخول در بهشت می گردد.
هم چنین نگاه کردن به سطرهای قرآن، گوش دادن به حروف، خواندن کلمات، نوشتن سوره و آیه، بزرگ داشت و احترام نهادن به خواننده آن و به تصوّر درآوردن معانی، مفاهیم، تدبر در معانی، نظر و تامّل در اشاره ها، لذت بردن از لطایف و فرمانبرداری از امر و نهی، عبرت گرفتن از حکایت ها و مَثَل ها، بهره یابی و پند گرفتن از نصایح و اندرزهای قرآن، عبادت محسوب می گردد، بلکه از بزرگ ترین عبادات می باشد. و در فضیلت توسل به قرآن، همین بس که خدای تعالی، خود در قرآن کریم می فرماید: چون قرآن خوانده شد گوش فرا دهید و ساکت باشید، بلکه مورد رحمت خدا قرار بگیرید.
چکیده – ثواب و فضیلت های تلاوت قرآن کدام اند؟
خداوند کسی را که قرآن میخواند ، دوست دارد و از بندگانش چنین خواسته است که :هر چه از قرآن میسّر میشود ، بخوانید پیامبر در وصیت به امام علی، خواندن قرآن در همه حال را سفارش کرده و نیز فرموده است:«هر گاه یکی از شما دوست داشت با پروردگارش سخن بگوید، قرآن بخواند.
در روایات، فضیلتهایی برای قاری قرآن برشمرده شده و پیامبر، قاریان را رؤسای اهل بهشت معرفی کرده است. انجام تحقیق
همچنین برای تلاوت قرآن،امتیازهای دیگری نیز در نظر گرفته شده است، مانند : به دست آوردن آرامش با خواندن قرآن،مجسم شدن قرآن در روز قیامت و سخن گفتن و شفاعت کردن از قاریاش.
به دلیل اهمیت قرآن،مجالس خواندن قرآن نیز مشمول امتیاز و باارزش هستند. پیامبر درباره فضیلت مجالس قرآن ،میفرماید:هیچ گروهی برای پرداختن به کتاب خدا و گفتگو درباره آن،گرد هم نمیآیند ، مگر آن که میهمان خدا خواهند بود و فرشتگان،آنها را در میان میگیرند،تا زمانی که پراکنده شوند یا به گفتگو در موضوعی دیگر بپردازند.
یک روایت
امام سجاد علیه السلام و امام صادق علیه السلام فرمودند: هرکس به حرفی از کتاب خدای تعالی گوش فرا دهد، بدون اینکه آن را بخواند، خدای تعالی برایش یک حسنه و نیکی نوشته، یک گناهِ او را میزداید و او را یک درجه بالا میبرد. و هر که آن را با نگاه کردن و بدون صدا بخواند، خدای تعالی به هر حرفی، یک نیکی برایش نوشته و یک گناه میزداید و یک مرتبه، بالای میبرد. و هر که یک حرف از ظاهر آن بیاموزد، خدای تعالی ده نیکی برایش می نویسد و ده گناهش را میزداید و ده درجه او را بالا می برد.
سپس فرمودند: هرکس حرفی از قرآن را در نماز بخواند، خدای تعالی به ازای هر حرف، به او دهها نیکی مینویسد و دهها گناه میزداید و دهها درجه، او را بالا میبرد. و هرکه قرآن را ختم کند، درخواست او، چه دیر و چه زود مورد اجابت واقع میشود.
و امام صادق فرموده است: در موقع خواندنِ قرآن، هم بخوان و هم به نوشته بنگر که آن با ارزشتر است و نگاه به نوشته قرآن، عبادت است.
و نیز فرمود: قرآن، پیمان خدا بر خلق است. پس سزاوار است که هر مسلمان به پیمانش بنگرد و هر روز حداقل پنجاه آیه بخواند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.