توضیحات
عنوان: غزوه طائف
- جنگ طائف
- شهر طائف
- طائف
- موقعیت طائف نسبت به مکه و جده
- موقعیت جغرافیایی
- وجه نامگذاری
- آب و هوا
- پیشینه
- مقارن ظهور اسلام
- در صدر اسلام
- دوره امویان و عباسیان
- تهديد به ويران كردن تاكستان ها و انهدام باغ ها
- از حوادث ايام محاصره
- ورود به «جعرانه» و استرداد اسيران
- خواهر رضاعى پيغمبر در ميان اسيران
- تسليم شدن مالك بن عوف
- تقسيم غنايم
- اعتراض ذوالخويصرة تميمى
- گله انصار و سخن رسول خدا صلی الله علیه و آله
- اسامى کسانى که در طائف شهید شدند.
- منابع
جنگ طائف
قبیله ثقیف که از قبایل نیرومند و پرجمعیت عرب بود در شهر طائف زندگی میکرد. پس از جنگ حنین و شکست کفار، برخی از اعراب ثقیف که در جنگ حنین حضور داشتند به طائف برگشتند و در قلعه محکم و مرتفع شهر خود پناهنده شدند. مسلمانان به دستور پیامبر به سوی طائف حرکت کردند و قلعه شهر را محاصره کردند.
شهر طائف
طائف شهر معروفي در کشور عربستان است که در دوازده فرسنگي جنوب شرقي مکه قرار داد. اين شهر شهري است ييلاقي و داراي آب و هواي لطيف و باغ ها و نخلستان ها و مزارع سرسبز و يکي از بهترين نقاط حجاز به شمار مي رود.
طائف در ايام ظهور اسلام و پس از آن، محل سکونت قبيله ثقيف بوده است. پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله و سلم در ايامي که در مکه بود، يک بار به اين شهر سفر کرد تا مردم آن را به اسلام دعوت کند، اما مردمان اين شهر با اذيت و آزار و مسخره کردن، پيامبر را از شهر بيرون راندند.
طائف
موقعیت طائف نسبت به مکه و جده
طائف، شهری در جنوب شرقی مکه در کشور عربستان است. لات از بتهای معروف اعراب در جاهلیت، در طائف قرار داشت و مردم گِرد آن طواف میکردند. در سال دهم بعثت، پیامبر(ص) در اولین سفر تبلیغی خود، به طائف رفت و ثقیف و سران طائف را به اسلام فراخواند، اما بینتیجه بود. پیامبر(ص) در سال هشتم ه.ق، در غزوه طائف، بیست روز طائف را محاصره کرد، ولی درگیری چندانی رخ نداد. در سال نهم، هیئتی از ثقیف به مدینه آمدند و اسلام آوردند.از اشخاص نامدار طائف، میتوان از امیة بن ابی الصلت ثقفی(شاعر)،حجاج بن یوسف ثقفی، نضربن حارث و مختار ثقفی، نام برد.مسجد ابن عباس، مسجد عداس و مسجد الهادی از جمله آثار تاریخی این شهر است.
موقعیت جغرافیایی
این شهر در ˚۴۰ و́ ۲۱ طول شرقی و در ˚۲۱ و ́15 عرض شمالی، در۹۰ کیلومتری مکه، ۱۶۰ کیلومتری جده، ۹۰۰ کیلومتری ریاض، و در ارتفاع ۱۶۸۰ متری از سطح دریا واقع است.[1] انجام تحقیق
یاقوت حموی نوشته است که کوههای متعدد و وادیهای زیادی طائف را احاطه کردهاند.[2]
وجه نامگذاری
طائف از طوف، به معنای دور چیزی چرخیدن و طواف کردن، است. دربارۀ وجه تسمیۀ طائف روایاتی وجود دارد که بیشتر آنها خرافه به نظر میرسند. بنا بر روایتی، دمودن، پسر عبدالملک از تیرۀ صَدف، پس از کشتن پسرعموی خود، عمرو، به سرزمین وَجّ گریخت و با مسعودبن معتب ثقفی پیمان بست. او متعهد شد در قبال ازدواج در وجّ، در اطراف محل سکونت ثقیف دیواری نفوذ ناپذیر بسازد. مسعود دختر خود را به عقد وی درآورد و او نیز آن دیوار مستحکم را بنا کرد. چون برای ورود به شهر میبایست دیوار را دور میزدند، آنجا را طائف نامیدند.
بنا بر روایتی دیگر، جبرئیل یک قطعه از سرزمین فلسطین را جدا کرد و آن را دور کعبه طواف داد و در محل طائف گذاشت و آنجا را طائف نامیدند.
آب و هوا
طائف به سبب ارتفاع بسیاراز سطح دریا، برخلاف آب و هوای گرم و سوزان شبه جزیره، دارای آب و هوای معتدل و مطبوع است. جغرافی دانان مسلمان دربارۀ آب و هوای معتدل و خنک طائف اتفاق نظر دارند. به نوشتۀ ابوالفداء، طائف سردترین نقطۀ حجاز است و آب در قلههای اطراف آن یخ میبندد.
میزان باران سالانۀ آن بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیمتر است. چشمههای متعددی چون المِثناه، الفِیصلیه، الوَهیط و شِبرا در کوهستانهای اطراف طائف جاری هستند. دمای هوا در این شهر در گرمترین روزهای سال به ۳7ْ و در سردترین روزهای سال به زیر صفر میرسد.
[1] بلادی، ج ۲، ص۲۰۱۸
[2] عجیمی، ص۹۴ ۹۵
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.