توضیحات
عنوان: صنعت هوانوردی ایران
- مقدمه
- بررسی وضعیت صنعت هوانوردی
- ایمنی
- بالابودن عمر ناوگان
- تقاضا
- بهرهوری و کارآیی
- خصوصیسازی و قانونگذاری
- قیمتگذاری
- کیفیت خدمات
- مدیریت و برنامهریزی
- سرمایهگذاری
- ریشههای پنهان چالش صنعت هواپیمایی ایران
- فرصتهای صنعت هوانوردی
- منابع
مقدمه
به گزارش «دنیایاقتصاد»، یکی از مهمترین ابداعات قرن بیستم اختراع هواپیما بود که بیشک انقلابی در صنعت حملونقل بهوجود آورد. بهمرور به علت گسترش و رشد و پیشرفت تکنولوژی در صنعت حملونقل هوایی، این بخش از حملونقل سهم عمدهای از جابهجایی مسافر و بار را در جهان به خود اختصاص داد. افزایش سرعت در جابهجایی و تکنولوژی بالای مورداستفاده در این بخش از مهمترین علل محبوبیت حملونقل هوایی در بین روشهای مختلف حملونقل است.
این محبوبیت باعث شده که بهویژه در مسافتهای طولانی، مسافران، هواپیما را به هر نوع دیگر از حملونقل ترجیح دهند. گسترش حملونقل هوایی بر رشد و توسعه اقتصادی کشور تاثیرگذار است. صنعت هوایی بهدلیل نیاز به تکنولوژی پیشرفته و هزینههای بالا در کشورهای جهان سوم از وضعیت مناسبی برخوردار نیست. دیماه سال 99، گزارشی از سوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی درباره چالشهای صنعت هوایی کشور منتشر شد، براساس این گزارش، ۹چالش اصلی این صنعت عبارتند از: ایمنی، بالابودن میانگین عمر ناوگان، تقاضا، کارایی و بهرهوری، خصوصیسازی، قیمتگذاری، کیفیت خدمات، مدیریت و برنامهریزی و سرمایهگذاری. در این میان، کارشناسان صنعت هوایی معتقدند که پایهایترین اشکالی که در صنعت هوانوردی وجود دارد، مسائل مدیریتی این صنعت است و سایر عوامل مانند ضعف مدیریتی اثرگذار نیستند. به گفته آنها، تحریمها حداکثر ۲۰ درصد در عدم توسعهیافتگی صنعت هوانوردی نقش داشته و۸۰ درصد مشکلاتی که در این صنعت میبینیم، به ضعف مدیریت برمیگردد. در این شرایط و با توجه به اهمیت صنعت هوانوردی در کشور و تاثیر آن در بهبود صنعت گردشگری و رشد اقتصادی، روزنامه تعادل به بررسی مشکلات اصلی این صنعت و راهکارهای حل آنها میپردازد.
بررسی وضعیت صنعت هوانوردی
در حال حاضر ۳۱۱ فروند هواپیما در صنعت هوانوردی کشور وجود دارد که تنها ۱۲۴ فروند آن عملیاتی و فعال هستند.از میان شرکتهای هواپیمایی، تنها ۱۵ ایرلاین فعال داریم.
عمر ناوگان هوایی کشور ۲۴ سال است. بر اساس سند چشمانداز ۱۴۰۴، تعداد ناوگان هوانوردی باید به ۶۰۰ فروند برسد که با وجود آنکه تنها ۶ سال تا رسیدن به این زمان باقی است، در بخش صنعت هوانوردی یک سوم مسیر طی شده است. این صنعت ظرفیت بالایی دارد و این ظرفیت سبب شده بود که تا دو سال پیش در این حوزه بیکار نداشته باشیم اما در دو سال اخیر با افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی، بخش قابل توجهی از متخصصان این صنعت و خلبانان ایرانی، به کشورهای همسایه و عربی مهاجرت کردهاند چرا که اگر در ایران میانگین پرداختی ماهانه هر خلبان ۱۰میلیون تومان باشد، این شاخص در ترکیه یا برخی کشورهای عربی، تا ۱۰ هزار دلار برآورد میشود
نکته مهم و قابلتوجه آنکه این صنعت در کشور ایران، علاوه بر این دو چالش، با ۹ چالش مهم دیگر نیز مواجه است که پایداری، گسترش و بقای این صنعت را با دشواریهایی روبهرو کرده است.
- ایمنی
اگرچه از ابتدای دوره اختراع این مد حملونقلی، تعاریف بسیاری درخصوص ویژگیهای برتر حملونقل هوایی عنوان شده اما نکته مهم آن است که ایمنی چالشی است که میتواند تمامی آن برتریها را زیر سوال ببرد. کارشناسان حوزه حملونقل معتقدند: این چالش یک مفهوم کلی را شامل میشود به این معناکه با چالشهای دیگر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در ارتباط است.
بهدلیل استفاده از تکنولوژی پیشرفته و نیروی انسانی متخصص در صنعت هوایی کمبود یا نقصان هر یک از اینها به ایمنی این صنعت ضربه خواهد زد.
نیروی متخصص، ماهر و آموزشدیده در سطح جهانی و با توجه به معیارهای بهروز شده در دنیا باعث افزایش کارآیی و بهرهوری میشود. بنابراین این نیرو قادر به استفاده و بهکارگیری تکنولوژی پیشرفته خواهد بود. یکی دیگر از چالشهای مهم که با ایمنی ارتباط مستقیم دارد کهنه بودن مورد استفاده در این صنعت است که ممکن است به دلایل فرسودگی و نقصهای فنی باعث ایجاد حوادث ناگواری شود. برای کاهش و نهایتا رفع این چالش، چهار روش از سوی کارشناسان حوزه حملونقل پیشنهاد شده است.
اول آنکه اهتمام مدیران و کارکنان فرودگاههای کشور در ارتقای فرهنگ ایمنی ضروری است و برای دستیابی به این هدف میتوان از مواردی همچون آموزش و ترویج مفاهیم آن، اعمال مدیریت ریسک و ایجاد روحیه اطاعتپذیری از قوانین ایمنی استفاده کرد. دومین مسیر برای افزایش سطح ایمنی در این صنعت، ایجاد دوره آموزشی ایمنی در سطح کارشناسی است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.