توضیحات
عنوان: شناخت خانواده
- چکیده
- مقدمه
- تاریخچه نظام خانوادگی
- نظام خانوادگی در دوره ساسانی، مقارن با ظهور اسلام
- راه كارهای تقویت نظام خانواده
- درك درست و علمی از نیازمندیهای فرزندان
- تلاش برای كاهش جمعیت خانواده و فاصله سنی پدر و مادر با فرزندان
- افزایش نقش پرورشی پدر و مادر
- تقویت سنت پسندیده «صله رحم»
- تقویت اقتدار خانواده برای نظارت بر دوستیها نامتعارف
- كاهش پیش زمینههای ناسازگاری اعضای خانواده با ارزشهای خانوادگی
- تلاش برای انتقال ارزشها و اخلاق اسلامی به فرزندان
- توجه به نقش مثبت صدا و سیما در تقویت نهاد خانواده
- تعریف خانواده و ویژگیهای آن
- تحول خانواده در بستر تاریخ / نظامهای حاکم بر خانواده
- نظامهای حاکم بر خانواده
- تحول خانواده در بستر تاریخ
- مقایسه تمدنهای مختلف
- خانواده در جهان
- خانواده در اسلام و ایران
- تعدد زوجات (چند زنی )
- تعدد زوجات (چند زنی )
- عوامل تعدد زوجات
- روابط اخلاقی متقابل زن و شوهر
- روابط اخلاقی متقابل والدین و فرزندان
- حقوق فرزندان بر والدین
- منابع
اهمیت خانواده به عنوان یك واحد اجتماعی، مسأله ای غیر قابل تردید است. تأثیر خانواده در كودك از نظر فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی و عاطفی بسیار مهم و باارزش است؛ زیرا طفل، مبانی زندگی را در آنجا فرا می گیرد و خوب و بد را از آنجا می آموزد. از این رو، خانواده ای كه آرامش روحی بر آن حكمفرماست، بهترین آموزشگاه برای كودكی است كه باید در آینده به جرگه عظیم اجتماع بپیوندد. بیشتر «بایدها» و «نبایدها» «خوبیها» و «زشتیها» و روحیات كودك در خانواده پایه گذاری می شود.
آشنایی با روشهای تربیت كودك از ضروریات زندگی خانواده هاست. بر هر پدر و مادری لازم است كه قبل از تولد فرزندشان، اصول اولیه تربیتی را فرا گرفته، خود را برای رسالت سنگین تربیت فرزند، با استفاده از شیوه های صحیح تربیتی و كاربرد آن در مقاطع مختلف سنی، آماده كنند.
کلید واژه: خانواده، روش های تربیت، سلامت خانواده، نظام خانواده
نظام خانوادگی در دوره ساسانی، مقارن با ظهور اسلام
تعدد زوجات در دوره ساسانی جاری و معمول بوده است. و جای انکار نیست. ازهرودوت یونانی و استرابون در عصر هخامنشی گرفته تا مورخین عصر حاضر این مطلب را تایید کرده اند.
هرودوت درباره طبقه اشراف عهد هخامنشی میگوید:
« هر كدام از آنها چند زن عقدی دارند ولی عده زنان غیرعقدی بیشتر است.»
استرابون درباره همین طبقه میگوید: «آنها زنان زیاد میگیرند و با وجود این، زنان غیرعقدی بسیار دارند.»
ژوستین از مورخان عصر اشكانی درباره اشكانیان میگوید: «تعداد زنان غیرعقدی در میان آنها و بخصوص در خانواده سلطنتی از زمانی متداول شده بود كه به ثروت رسیده بودند، زیرا زندگانی صحراگردی مانع از داشتن زنان متعدد است
آنچه در ایران باستان در میان طبقه اشراف معمول بوده است چیزی بالاتر از تعدد زوجات یعنی حرمسرا بوده است و لهذا نه محدود به حدی بوده است، مثلاً چهار تا یا بیشتر یا كمتر، و نه مشروط به شرطی از قبیل عدالت و تساوی حقوق زنان و توانایی مالی یا جنسی، بلكه همانطور كه نظام اجتماعی، یك نظام طبقاتی بوده است، نظام خانوادگی نیز چنین بوده است. انجام تحقیق
دختر مستقلاً حق اختیار شوهر نداشت. این حق به پدر اختصاص داشت. اگر پدر در قید حیات نبود، شخص دیگر اجازه شوهر دادن دختر را داشت. این حق نخست به مادر تعلق میگرفت و اگر مادر مرده بود متوجه یكی از عموها یا داییهای او میشد.
شوهر بر اموال زن ولایت داشت و زن بدون اجازه شوهر حق نداشت در اموال خویش تصرف كند. به موجب قانون زناشویی فقط شوهر شخصیت حقوقی داشت
شوهر میتوانست به وسیله یك سند قانونی زن را شریك خویش سازد. در این صورت زن شریكالمال میشد و میتوانست مثل شوی خود در آن تصرف كند. فقط بدین وسیله زوجه میتوانست معامله صحیحی با شخص ثالث به عمل آورد.
هرگاه شوهری به زن خود میگفت: از این لحظه تو آزاد و صاحب اختیار خودت هستی، زن بدین وسیله از نزد شوهر خود طرد نمیشد، ولی اجازت مییافت به عنوان «زن خدمتكار» (چاكر زن) شوهر دیگری اختیار كند… فرزندانی كه در ازدواج جدید در حیات شوهر اولش میزایید، از آنِ شوهر اولش بود؛ یعنی زن تحت تبعیت شوهر اول باقی میماند.
شوهر حق داشت یگانه زن خود را یا یكی از زنانش را (حتی زن ممتاز خود را) به مرد دیگری كه بیآنكه قصوری كرده باشد محتاج شده بود بسپارد (عاریه بدهد)، تا این مرد از خدمات آن زن استفاده كند؛ رضایت زن شرط نبود. در این صورت شوهر دوم حق دخل و تصرف در اموال زن را نداشت و فرزندانی كه در این ازدواج متولد میشدند، متعلق به خانواده شوهر اول بودند و مانند فرزندان او محسوب میشدند… این عمل را از اعمال خیر میدانستند و كمك به یك هم دین تنگدست میشمردند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.