توضیحات
عنوان: سرطان و نانو ذرات
- فهرست اشکال
- چکیده
- فصل اول مقدمه و کلیات
- مقدمه
- پیشرفت اخیر در حسگرهای زیستی برای تشخیص microRNAها
- فصل دوم نانو و سرطان
- سرطان
- عوامل موثر در بروز سرطان
- سرطان پستان چیست؟
- علت سرطان پستان چیست؟
- خطر ژنتیکی
- سرطان روده بزرگ یا راست روده (کولون و رکتوم)
- ساختمان کولون و رکتوم
- درمان
- تشخیص سرطان
- نشانگرهای زیستی
- اهمیت تغییرات بیان microRNA
- تشخیص با فناوری نانو
- فناوری نانو در تشخیص و درمان بیماریها
- دلایل تغییر خواص مواد در ابعاد نانو
- فصل سوم حسگر های زیستی و نقش آنها در تشخیص بیماری ها
- حسگر زیستی
- اجزای اصلی حسگرهای زیستی
- زیست حسگرهای نوری
- مشخصههای زیست حسگرها
- طراحی زیست حسگرها
- حسگرهای زیستی نوری
- انواع حسگرهای زیستی نوری
- حسگرهای زیستی نوری کاتالیتیک
- حسگرهای زیستی نوری تمایلی
- حسگرهای زیستی نوری برای microRNA
- نانو ذرات نقره به عنوان حسگر زیستی نوری
- ساختار نانو ذرات اکسید آهن
- نانو ذرات طلا
- استخراج نانوذرات از طریق گیاهپالایی
- تهیه نانوذرات از توده زیستی گیاهان
- تهیه نانوذرات از عصاره گیاهان
- نانو پوسته
- فصل چهارم مزایا ، معایب ، کاربردها
- مزایای زیست حسگرها نسبت به تکنیکهای شناسایی رایج
- کاربرد حسگرهای زیست نوری
- نانو ذرات مغناطیسی و کاربرد آنها
- نانو ذرات مغناطیسی در پزشکی
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده
با ماشینی تر شدن روز به روز زندگی ، انسان بیش از گذشته در معرض ابتلا به بیماری های صعب العلاج همچون سرطان قرار گرفته است ، وقتی به عوامل تشکیل سلول های سرطانی در بدن انسان نگاه میکنیم متوجه این موضوع میشویم که وجود تکنولوژی های مدرن امروزی گرچه باعث رفاه انسان شده است ولی در کنار آن موجبات بروز بسیاری از بیماری ها را نیز فراهم آورده است ، اما طی دهه های گذشته دانشمندان برآن شدند تا از تکنولوژی برای تشخیص بیماری ها استفاده کننده ، بررسی بر روی استفاده از فناوری های نانو و حسگرهای زیستی در تشخیص بیماری یکی از همین تکنولوژی هاست که می توان گفت دانشمندان در این مورد به نتایج مثبت و قابل قبولی نیز رسیده اند ، ما در این تحقیق بر آن شدیم تا با پیشرفت علم نانو و حسگرهای زیستی و نقش آنها در تشخیص بیماریهای صعب العلاج همچون سرطان آشنا شویم.
کلمات کلیدی
فناوری نانو (Nanotechnology ) ، حسگر های زیستی (Biological sensors) ، تشخیص بیماری (Diagnosis)
اهمیت پژوهش
تشخیص بیماری هایی همچون سرطان در ابتدای راه ، مهم ترین عامل کنترل این قبیل بیماری ها است ، حالا با توجه به اینکه دانشمندان طی دهه های اخیر به پیشرفت های قابل توجه ای در زمینه استفاده از تکنولوژی های مدرن در تشخیص بیماری های صعب العلاج رسیده اند ، پر اهمیت دیدیم تا با بخش هایی از این تکنولوژی ها آشنا شویم.
اهداف پژوهش
- بررسی و شناخت انواع سرطان ها
- برری عوامل ایجاد سرطان
- بررسی راه های تشخیص بیماری
- بررسی تکنولوژی های نانو و حسگر های زیستی
سوالات و فرضیات
- آیا سرطان با تکنولوژی های نانو و حسگر های زیستی قابل تشخیص است؟
- مزایا و معایت استفاده از تکنولوژی ها ؟
روش پژوهش
ما در این پژوهش با استفاده از روش های توصیفی و گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و…. اقدام به بررسی موضوع فوق نموده ایم.
فصل اول
مقدمه و کلیات
مقدمه
بهدلیل خواص و ویژگیهای جدیدی که مواد با ابعاد نانومتری در صنایع از خود نشان دادهاند، امروزه تمایل بسیار زیادی به فراوری و کاربرد آنها وجود دارد. بهطور اساسی، ویژگیهای مربوط به نسبت بین سطح و حجم ماده در مقیاس نانومتری تغییرهای چشمگیری از خود نشان میدهند. به عبارت دیگر، در مقیاس نانومتری ویژگیهای سطحی و حجمی ماده با یکدیگر ارتباط و تناسب مییابند؛ مولکولهای سطحی میتوانند باعث ایجاد سختی زیاد در فلزها شوند و تولید ابزارآلات الکترونیکی و مواد دارویی با عملکرد و بازده بهتر را در پی داشته باشند. نانوفناوری زیستی یکی از امیدوارکنندهترین حوزههای علم و فناوری نانو در عصر جدید است. این فناوری در حوزههای گوناگون علم ازجمله شیمی، زیستشناسی و علم مواد در حال ظهور است. نانوذرات از جمله رایجترین عناصر در علم و فناوری نانو هستند و خواص جالب توجه آنها باعث شده کاربردهای بسیار متنوعی در صنایع شیمیایی، پزشکی و دارویی، الکترونیک و کشاورزی داشته باشند. با توجه به ترکیب شیمیایی، این ذرات به انواع فلزی، سرامیکی، بسپاری و نیمههادی تقسیم میشوند. تهیه شیمیایی و فرایندهای حالت جامد، مانند آسیاب کردن و چگالش بخار، روشهای معمول ساخت نانوذرات هستند، اما این روشها گرانقیمتاند. فناوری نانو امروزه شاهد پیشرفتهای چشمگیری در زمینه ساخت نانومواد و استفاده از روشها و مواد جدید بوده است. با توسعه مواد و روشهای جدید، نگرانی از آلودگی محیط زیست توسط نانوذرات تولیدشده از روشهای شیمیایی و تولید محصولات جانبی خطرناک دوچندان شده است. روشهای زیستی بیخطر را میتوان بهعنوان جایگزینی برای روشهای شیمیایی مرسوم در تهیه نانوذرات در نظر گرفت. استفاده از گیاهان سبز برای تهیه زیستی نانوذرات یک امکان هیجانانگیز و تا حد زیادی ناشناخته است. نانوذرات نقره و طلا بهدلیل زیستسازگار بودن کاربردهای زیستی گوناگونی دارند. روشهای شیمیایی بهطور معمول منجر به باقیماندن مقداری از واکنشگرهای سمی روی نانوذرات میشوند. به همین دلیل، استفاده از گیاهان بهعنوان منابع پایدار و در دسترس در تهیه نانوذرات زیستسازگار در سالهای اخیر توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده است. از مزایای این روش میتوان به غیرسمی بودن، زیستسازگاری، ارزانی و تولید نانوذرات با خلوص بالا اشاره کرد. با توجه به این مزایا، میتوان نانوذرات سنتزشده در این روشها را در کاربردهای زیستی از جمله نانوحسگرها بهکار برد. زمان واکنش برای تولید نانوذرات در بسترهایی مثل عصاره یا توده زیستی گیاه کم و واکنش کامل است، اما روش گیاهپالایی به زمان بیشتری نیاز دارد تا نانوذرات تولید شوند
پیشرفت اخیر در حسگرهای زیستی برای تشخیص microRNAها
microRNAها کوتاه هستند، ملکول هایی هستند که پروتئین کد نمی کنند و بیان طیف وسیعی از ژن ها را تنظیم می کند.
آن ها از طریق جفت شدن با توالی بازهای خاص در منطقه ی ترجمه نشده ی mRNA هدف منجر به تخریب mRNA یا مهار ترجمه می شود. مطالعات اخیر بر نقش microRNAها در طیف وسیعی از فرایندهای زیستی و بیماری ها ازجمله سوخت و ساز بدن و سرطان دلالت می کند و نشان می دهد که سطح بیان microRNAهای فرد به عنوان مارکرهای ملکولی مورد اعتماد برای تشخیص سرطان و پیش اگهی آن عمل می کنند. بنابراین چالش اصلی، توسعه ابزار جدید دردسترس با حساسیت و اختصاصیت بالا برای تشخیص سریع microRNAها در یک سلول یا بافت می باشد. در این بررسی، ما به اخرین روش های جدید پیشنهادی برای نمایش بیان microRNAها در سرطان توجه کردیم و در مورد مزایا و معایب آنها بحث کردیم.
مطالعات اخیر نشان داده است که microRNAها در فرایندهای متفاوت زیستی و شرایط پاتولوژیکی و به ویژه در توسعه ی چندین سرطان درگیرند. تغییر سطح بیان microRNAها با نوع سرطان، مرحله ی تومور و پاسخ به درمان در ارتباط است. بنابراین، microRNAها یک کلاس جدید ازابزار تشخیصی امیدوار کننده نشانگرهای زیستی و همچنین یک هدف جدید برای درمان سرطان محسوب می شود. توسعه ی روش های تحلیلی برای شناسایی سریع و حساس microRNAها که در نمونه های سلول، بافت یا مایعات خاصی (مانند سرم و پلاسما) مشاهده شده اند، مهم است. یک مساله کلیدی، توانایی تشخیص بین فرم اولیه و بالغ از یک microRNA است، از این رو فرم بالغ، نوع عملکردی آن است و سطح سلولی میکروRNA اولیه لزوما با غلظت سلولی microRNAهای عملکردی مرتبط نیست. تا به امروز، چندین روش برای نمایش بیان microRNAها ازجمله: نورترن بلاتینگ، هیبریداسیون درجا، ریزآرای ی الیگونوکلئوتیدی، RT_PCR و deep-sequencing استفاده شده است. اگرچه نورترن بلات و هیبریداسیون درجا همچنان به عنوان روش استاندارد استفاده می شود اما این روش تشخیص، حساسیت کم و به طورکلی نیازمند مراحل بسیار، پرزحمت و وقت گیر است که برای تجزیه و تحلیل معمول میکروRNAها دشوار است.
در این بررسی، ما جزئیات تجزیه و تحلیل پیشرفت های اخیر در سیستم عامل های تشخیص مبتنی بر ریزآرایه ها و روش های نسل بعدی بر اساس نانوتکنولوژی را بررسی کردیم.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.