توضیحات
عنوان: زندگینامه آنتونی گیدنز
- مقدمه
- زندگینامه
- زمینه فکری- اجتماعی- سیاسی، محیط پرورش افکار و انگیزههای محرّک گیدنز
- آثار مهم آنتونی گیدنز
- مفاهیم کلیدی در نظریات آنتونی گیدنز
- رویکرد عمومی آنتونی گیدنز به جامعهشناسی
- بررسی نظریههای آنتونی گیدنز
- نظریه ساختاربندی
- نظریه دوگانگی ساخت
- مدرنیته ازنظر گیدنز
- مدرنیته و هویت شخصی
- نظریه بازاندیشی
- جهانیشدن
- روششناسی آنتونی گیدنز
- نقد نظریات آنتونی گیدنز
- جمعبندی
- منابع و مراجع
مقدمه
آنتونی گیدنز[1] از جامعهشناسان به نام بریتانیایی، متولد ۱۸ ژانویه ۱۹۳۸ در لندن است. تحصیلات دانشگاهی را تا مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه هال و مدرسه اقتصادی و علوم سیاسی لندن گذراند و پساز آن برای مدتی به تدریس در دانشگاههای انگلستان، کانادا و آمریکا پرداخت. سپس به انگلستان بازگشت و مدرک دکتری جامعهشناسی خود را از دانشگاه کمبریج دریافت کرد. او در محافل علمی بیش از همه به دلیل نظریه ساختاربندی و نگاه کلینگر به جامعههای مدرن شناخته میشود و وی را یکی از برجستهترین و شناختهشدهترین مفسر و متفکر علم جامعهشناسی نوین میدانند. گیدنز علاوه بر مباحث جامعهشناختی به موضوعاتی چون تاریخ اندیشه اجتماعی، ساختار طبقاتی، نخبگان، قدرت، ملت و ملیتگرایی، خانواده و اندیشه سیاسی علاقه دارد و آنها را نیز مورد تحلیل و بررسی قرار میدهد. تألیفات او بهعنوان کتابهای درسی در دانشگاهها و دانشکدههای سرتاسر جهان آموزش داده میشوند.
آنتونی گیدنز در ۱۸ ژانویه ۱۹۳۸ در ادمونتون (شمال لندن) متولّد و در یک خانوادهی طبقهی متوسط و پائین رشد کرد. وی فرزند یک کارمند ادارهی حملونقل عمومی لندن و اولین فرزند خانواده است که به دانشگاه راه پیدا کرد. در نخستین سالهای تحصیلات خود در مدرسه، دانشآموز برجستهای نبود؛ بنابراین، بهجای اینکه به دانشگاههای معتبر آکسفورد و کمبریج راه یابد، تحصیلاتش را در دانشگاه هال دنبال کرد. چون نتوانست وارد رشتهی زبان و ادبیات انگلیسی شود، گرایش فلسفه را انتخاب کرد. ازآنجاکه تعداد درسهایی که در رشتهی فلسفه تدریس میشد کم بود، درسهای جامعهشناسی و روانشناسی را برگزید. بدینسان، این نظریهپرداز اجتماعی برجسته، ظاهراً برحسبتصادف به این رشته وارد شد. گیدنز بهسرعت مجذوب علوم اجتماعی شده و این علاقه تأثیر مثبتی در موقعیت تحصیلی او داشت، زیرا با درجهی ممتاز از دانشگاه فارغالتحصیل شد. گیدنز سپس به دانشکدهی معروف اقتصاد دانشگاه لندن رفت و ازآنجا درجهی فوقلیسانس گرفت و پس از آن، به کار تدریس در دانشگاه لستر مشغول شد. او لستر را در اواخر دههی شصت ترک کرد تا در کانادا، در دانشگاه سایمون فریزر، به تدریس بپردازد. سپس به ایالات متحده رفت و در دانشگاه کالیفرنیا (UCLA) به تدریس پرداخت. حضور او در کالیفرنیای جنوبی در اوج شورشهای دانشجویی ضد فرهنگ در دههی شصت، تجربهی جالب و آگاهکنندهای بود. این شورشها در شکلگیری نگرش گیدنز دربارهی جامعهشناسی نقش بسیار مؤثری داشتند. گیدنز در پایان دههی پرآشوب شصت به انگلستان بازگشت و در آنجا، همدورهی دکتری خود را به پایان رساند و هم به کار تدریس جامعهشناسی در کمبریج پرداخت.
در سال 1961 که وی کار در دانشگاه لستر را آغاز کرد و بهعنوان استاد در زمینه روانشناسی اجتماعی کار میکرد. با نوربرت الیاس، جامعهشناس آلمانی ملاقات کرد که وی را وادار به کار در مبانی نظری خود کرد.
در سال 1969 منصبی در دانشگاه کمبریج به دست آورد و در آنجا به ایجاد کمیته علوم سیاسی و اجتماعی کمک کرد. گیدنز سالها در مؤسسه آموزشی کمبریج کارکرد تا اینکه در سال 1987 به درجه استادی کامل رسید.
بهرغم مشاغل آموزشی متعدد در دانشگاههای خارجی، ازجمله تدریس در دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا و نیز بازگشت به کالیفرنیای جنوبی، ازآنپس در کمبریج باقی ماند. به طور خلاصه همان گونه که اشاره شد، گیدنز مدرک دانشگاهیاش را (در زمینهی پیوسته جامعهشناسی و روانشناسی) در دانشگاه هال در سال ۱۹۵۹ دریافت کرد و مدرک کارشناسی ارشد خود را از مدرسهی علوم اقتصادی و سیاسی لندن (LSE) کسب کرد. وی دوره دکتری خود را در سال ۱۹۷۴ در کینگز کالج کمبریج به پایان رساند. در سال ۱۹۶۱، گیدنز آغاز به کار در دانشگاه لیچستر کرد؛ جایی که در آن روانشناسی اجتماعی تدریس میکرد وی در لیچستر به یکی از هستههای اصلی جامعهشناسی انگلستان بدل شد. در این زمان، او ضمن ملاقات نوربرت الیاس، شروع به کار در مورد نظریهی خودش کرد. در سال ۱۹۶۹ وی به موفقیتی در دانشگاه کمبریج دستیافت؛ جایی که بعدها به پیدایی کمیتهی علوم اجتماعی و سیاسی آن (SPS) و حالا (PPSIS) بهعنوان زیرمجموعهای از دانشکدهی اقتصاد کمک کرد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.