توضیحات
عنوان: زادگاه و فرهنگ یزد
- مقدمه
- طرح مساله
- هدف تحقیق
- تاریخ و قدمت
- وجه تسمیه یزد
- اطلاعات تکمیلی درباره پیشینه نام یزد
- اقوام و زبان مردم یزد
- دین مردم یزد
- آداب و رسوم و مراسم های محلی مردم یزد
- آداب و رسوم یزدی ها در ماه رمضان
- یافته های تحقیق
- نتیجه گیری
- منابع
مقدمه
یزد از دیدگاه تاریخی اثری کهن با فرهنگی ژرف و گران سنگ است. این شهر خاستگاه تمدن ایرانی اسلامی و ماوای بزرگ مردانی اندیشمند و فرهنگ پرور است که در طی دوران پرفراز و نشیب ایران زمین اندک اندک فرهنگ و تاریخ خود را ساخته و آن را در قفسه سینه پر مهر مردمان سخت کوش، پرتلاش، نیک اندیش و مهرورز خود به امانت گذاشته اند. یزدیان مهرورزی را در عمل و نه در نوشتار و بخشنامه، از عهد باستان با فرهنگ خود آمیخته با آن زندگی کرده و تا به امروز آن را پاس داشته اند. مهرجرد، مهریز، مهرپادین، مهرآباد و … که نام شهرها و آبادی های امروز یزد است سند مهرورزی یزدیان از گذشته های دور است. در کمتر قوم و ملتی اینقدر به مهر که همان محبت، نجابت، روشنایی و انرژی است توجه شده است. یزدیان نه تنها در شهر خود منشاء سازندگی و آبادانی بوده اند بلکه سایر شهرهای کشور را نیز از این فرهنگ بهره مند ساخته اند و ایرانیان، یزدیها را مردمی پرتلاش و صادق می دانند. یزدیان حتی درسایر کشورها موفق عمل کرده اند و هم اکنون دانشمندان، تجار و هنرمندان یزدی در اکثر کشورهای جهان حضور فعال دارند. ضرب المثلی می گوید «یزدی همه جا پیدا می شود جز در جهنم». زندگی مسالمت آمیز یزدیان با ادیان مختلف مثل زرتشتیان در طول تاریخ بی نظیر است و هیچگاه تعرضی از سوی یزدیان به هم وطنان زرتشتی گزارش نشده است. احترام به دگراندیشان همواره در فرهنگ یزدی وجود داشته است.
یزدی همواره موانع را با اندیشه، تفکر، خردورزی و مهرورزی و دوراندیشی و برنامه ریزی و آرامش با کمترین هزینه از پیش پا بر می دارد و با این روش همواره در طول تاریخ موفق بوده و خواهد بود و این فرهنگ اصیل و ماندنی و تمدنی درخشان است، فرهنگی آمیخته با عبودیت یعنی «دارالعباده» و آمیخته با دانائی یعنی «دارالعلم» منسوب به یزد و یزدیان است.
طرح مساله
سرزمین یزد جلوههایی از باشكوهترین و درخشان ترین میراث فرهنگی و تمدن كهن ادوار مختلف تاریخی ایران را در خود جای داده است. تاریخ سكونت انسان در این خطه از هزاره سوم پیش از میلاد فراتر رفته است، به طوری كه در عهد پیشدادیان طوایف در حال كوچ از بلخ به پارس، این سرزمین را یزدان، نامیدند و از آن زمان به بعد یزد محل عبادت شد. استان یزد از لحاظ كنشهای فرهنگی نیز جالب توجه است. این منطقه از لحاظ رفتارهای فرهنگی مردمكانون گوناگونیهاست و در این بین خصوصیات فرهنگی زرتشتیان از پیشینه تاریخی درخشانی برخوردار است. زرتشتیان طبق آئین زرتشت مراسم ویژهای را در روزهای معینی از سال برگزار میكنند كه از دیدگاه جهانگردی برای افراد مسلمان و پیروان سایر ادیان جالب توجه و دیدنی است. از مظاهر فرهنگ مادی و معنوی که مردم این خطه از خود به جای گذاشته اند و میراث تاریخی آنها در دوره های قدیمی به حساب آمده و نشانه هایی از مهر و آناهیتا، ایساتیس وهخامنشی و زندان اسکندر و برج و بارو و کهن دژهای بزرگ و عظیم و پناهگاههای متعدد و موبدان و سران ساسانی و ابنیه و یادگارهایی بعد از اسلام نظیر مساجد و امامزاده ها و مزارها و… نشانگر فرهنگ و تمدن مردم چه قبل و چه بعد از دوره اسلامی بوده است. حال با توجه به وجود چنین پیشینه غنی و پرباری از فرهنگ در یزد ، در این تحقیق به معرفی و واکاوی این فرهنگ ارزشمند و غنی خواهیم پرداخت .
هدف تحقیق
هدف ما در این تحقیق بررسی آداب و رسوم ، مراسمات خاص ، عروسی و ازدواج ، عزا و عید و به طور کلی فرهنگ و زادگاه یزد می باشد که به تفصیل به آن پرداخته خواهد شد . انجام تحقیق
تاریخ و قدمت
یزد اولین شهر خشتی ، دومین شهر تاریخی جهان بعد از شهر ونیز ایتالیا و از سرزمینهای کهن و تاریخی ایران زمین است.
ابن حوقل در کتاب «ایران فی صورة الارض» درباره یزد مینویسد: «از مهمترین شهرهای ولایت اصطخر از سوی خراسان «کثه» است و آن حومه یزد و ابرقویه میباشد… اما کثه که حومه یزد است شهری است در کنار بیابان و هوای آن خشک سالم است و مانند شهرهای کوهستانی فراخ نعمت است و روستایی دارد که محصولش ارزان است. بیشتر بناهای آن دراز شکل است و از گل ساخته شده. در آنجا شهری است استوار که قلعهای با دو دروازه آهنین دارد: یکی به نام ایزد(باب ایزد) و دیگری در مسجد(بابالمسجد) که نزدیک مسجد جامع است. این جامع در ربض قرار دارد و آبهای آن از قنات تامین میشود…»
در بعضی از منابع بنای اولیه برخی از شهرهای این استان چون (میبد) را به سلیمان پیغمبر، (یزد) را به ضحاک و اسکندر مقدونی و (ابر کوه) را به ابراهیم پیغمبر نسبت دادهاند. این بیانگر قدمت و دیرینگی پیشینیه تاریخی و فرهنگی سرزمین و مردم این دیار است. مجموعه آثار باستانی پراکنده موجود در این استان نیز به سهم خود گویای این پیشینه تاریخی است. آثاری چون دست افزارهای سنگی بدست آمده از درههای شیر کوه، نگارههای روی تخت سنگ کوه ارنان، تکه سفالهای منقوش نارین قلعه میبد – متعلق به دوره ایلامی، غارهای استان و آثار معماری و شهر سازی باستانی و… نشان میدهد مدنیت یزد، در چهار کانون باستانی (مهریز و فهرج)، (یزد)، (رستاق و میبد) و (اردکان) متمرکز بود. پژوهشگران این منطقه را که در مسیر شاهراههای باستانی (ری – کرمان) و (پارس – خراسان) قرار داشت، جزء سرزمینهای دوردست مادها شمردهاند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.