توضیحات
عنوان: روش های تعیین چیدمان تجهیز کارگاه
- چکیده
- مقدمه
- تعریف تجهیز کارگاه
- انواع کارگاه از نظر ابعاد
- انواع کارگاه از نظر مکان
- موارد تجهیز کارگاه
- طرح کلی تجهیز کارگاه
- مراحل اجرای تجهیزکارگاه
- فرایند تجهیزکارگاه
- مرحله دوم : تدوین برنامه اجرایی و تدارکاتی کارگاه
- مرحله سوم : آماده سازی محل کار
- مرحله چهارم : تامین و تدارک بخش اداری و رفاهی و تاسیسات
- اداری و فنی
- رفاهی
- تامین غذای کارکنان کارفرما، مهندس مشاور و آزمایشگاه.
- تاسیسات اصلی و راه ها
- تامین برق
- تامین آب
- تامین سیستم توزین
- مرحله پنجم : تهیه و تدارک مصالح لازم
- مرحله ششم : تجهیزات و ماشین آلات
- مرحله هفتم : حفاظت، ایمنی و بهداشت
- مرحله هشتم : تامین نیروی انسانی
- مرحله نهم : تامین ایاب و ذهاب
- مرحله دهم : تامین غذا
- سالن غذا خوری
- پرداخت هزینه تجهیز کارگاه
- انواع هزینه ها
- تولید چیدمان بهینه
- شناسایی و ارزیابی
- قرارگیری دفتر بهداشت و HSE در جوار انبار
- اجرای تجهیز کارگاه
- انواع چیدمان تسهیلات : استقرار مکان ثابت + نمونه استقرار در شرکت بویینگ
- برنامه ریزی تسهیلات
- اهداف چیدمان تسهیلات
- انواع استقرار تسهیلات
- استقرار مکان ثابت
- منابع
چکیده
طراحی چیدمان تجهیز کارگاه یک فعالیت مهم در طول فرایند برنامه ریزی ساخت است. این فعالیت علیرغم کم توجهی به آن اثرات قابل توجهی بر روی اهداف پروزه مخصوصاً در پروژه های بزرگ دارد. توجه به دلایل ضرورت طراحی چیدمان تجهیز کارگاه و خصوصاً تبعات اقتصادی چیدمان نامناسب، توجه مدیران و مهندسین را بیش از پیش به این مسئله جلب خواهد نمود.
رعایت مساحت و ویژگی های مورد نیاز فضاهایی نظیر باراندازها و کارگاه های ساخت که تحت نام ساختمان های پشتیبان شناخته می شوند، ما را در مرحله اجرا با مشکلات کمتری مواجه می گرداند. ساختمان های عمومی نظیر فضاهای اداری و خوابگاه ها نیز به دلیل خدمت رسانی به نیروهای انسانی شاغل در کارگاه و تأمین آسایش ایشان دارای اهمیت ویژه ای هستند.
معمولا در پروژه ها توسط پیمانکار برای انجام امور اداری و دفتری، نگهداری و حفاظت ماشین آلات و تجهیزات و دپوی مصالح، تامین حفاظت، ایمنی و بهداشت فردی و عمومی و امکانات رفاهی و بهداشتی پرسنل ضروری است مکان هایی با وسعت لازم به صورت موقت در محوطه کارگاه یا مجاورت آن با تاسیسات حرارتی، روشنایی، بهداشتی و وسایل ارتباطی مناسب با توجه به محل، نوع، مدت انجام پروژه و تعداد نفرات پیش بینی شده جهت احداث پروژه فراهم شود که اصطلاحا تجهیز کارگاه نامیده می شود . سالانه مبالغ زیادی بابت تجهیز کارگاه های ساختمانی پرداخت می شود لذا یک تجهیز کارگاه مناسب تاثیر به سزایی در هزینه های یک پروژه و روند اجرای آن پروژه دارد. بنابراین نگاه علمی و تخصصی به این مقوله امری ضروری تلقی می شود. در این پژوهش عوامل جانمایی، ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز در تجهیز کارگاه های ساختمانی و هزینه مرتبط از طریق بررسی مطالعه تعدادی پروژه موردی و مصاحبه باز با پیمانکاران، مشاوران و سازمان های کارفرمایی شناسایی می شود و جایگاه، تعهدات و مسئولیت پیمانکار و کارفرما در این فعالیت در شرایط عمومی پیمان های متداول (سه عاملی) بررسی می گردد تا ابهامات و چالش های این فعالیت مهم بدست آید. سپس چارچوبی برای جانمایی و تامین و تدارک تجهیز مناسب کارگاه ارائه می گردد.
واژههای کلیدی: تجهیز کارگاه، شرایط عمومی پیمان، پیمانکار، پروژه.
مقدمه
تجهیز کارگاه ساختمانی عبارت از شناسایی و مشخص کردن نیروی انسانی، ماشین آلات و تجهیزات، وسایل و ابزارهای لازم برای انجام عملیات اجرایی و پیش بینی و تامین و تدارک آنها با توجه به نوع پروژه است. همچنین تاسیسات حرارتی، روشنایی، بهداشتی و در صورت امکان وسایل ارتباطی برای کارمندان و کارگران و سایر عوامل دخیل در پروژه فراهم شود. به منظور نگهداری و حفاظت ماشین آلات و تجهیزات و دپوی مصالحی که ممکن است در هوای آزاد آسیب ببیند لازم است مکان های مسقف و انبارهایی با وسعت مناسب در حد احتیاجات کارگاه ساخته شود. به جهت تامین حفاظت، ایمنی و بهداشت فردی و عمومی پرسنل، امکانات رفاهی و بهداشتی با توجه به محل، نوع، مدت زمان انجام پروژه و تعداد نفرات پیش بینی شده جهت احداث پروژه باید تامین شود. بر اساس تحقیق انجام شده عامل شناخت محدوده کاری و زمانی پروژه یکی از موارد اصلی در تجهیز کارگاه های ساختمانی می باشد. در حالیکه به دلایل مختلف اقتصادی، فنی، عدم نظارت و کنترل دقیق بر اجرای تجهیز کارگاه، زمان زیادی از عمر افراد دخیل در پروژه ها در بدترین شرایط ایمنی و رفاهی و محیطی صرف می شود. همچنین به دلیل عدم مطالعه و شناخت کافی و نبود برنامه مدون، نگهداری و استفاده از مصالح، تجهیزات و ماشین آلات بطور نامناسب و با هزینه زیاد انجام می گیرد.
تعریف تجهیز کارگاه
مطابق بند ج ماده 12 شرایط عمومی پیمان، تجهیزکارگاه، عبارت از عملیات، اقدام ها و تدارکاتی است که باید بصورت موقت برای دوره اجرا انجام شود، تا آغاز کردن و انجام دادن عملیات موضوع پیمان، طبق اسناد و مدارک پیمان میسر شود. مطابق بند ه ماده 13 شرایط عمومی پیمان، تاسیسات و ساختمان های موقت، عبارت از انواع ساختمان ها، محوطه سازی ها، انبارها، تاسیسات آب، برق، سوخت و مخابرات، شالوده دستگاه ها، و بطور کلی تمام تاسیسات و بناهایی است که بصورت موقت، برای دوره اجرا تامین شده و جزو کارهای تجهیز کارگاه به شمار می رود.
انواع کارگاه از نظر ابعاد
کارگاه های بزرگ: دارای بیش از 10 مرحله شاخص اصلی و 300 فعالیت کاری می باشد. کارگاه های متوسط: دارای حداکثر 6 مرحله شاخص اصلی و تا 300 فعالیت کاری می باشد.
کارگاه های کوچک: دارای کمتر از 4 مرحله شاخص اصلی بوده و سقف فعالیت های آن از 100 آیتم تجاوز نکند.
انواع کارگاه از نظر مکان
کارگاه های ثابت مانند پروژه های ساختمانی، پروژه های تصفیه خانه آب و فاضلاب و پروژه های سد سازی.
کارگاه های متحرک مانند پروژه های راه سازی، پروژه های شبکه فاضلاب و شبکه آبیاری، خطوط انتقال و شبکه ریلی.
موارد تجهیز کارگاه
تجهیز کارگاه شامل موارد زیر است :
ساختمان پشتیبانی، به ساختمانی گفته می شود که برای پشتیبانی عملیات اجرایی ، مورد بهره برداری قرار می گیرند، مانند کارگاه های سرپوشیده، شامل کارگاه های تاسیساتی، آهنگری، نجاری، آرماتوربندی، باطری سازی، صافکاری، نقاشی، ساخت قطعات پیش ساخته و مانند آن، تعمیرگاه های سرپوشیده ماشین آلات، انبارهای سرپوشیده، انبار مواد منفجره، آزمایشگاه پیمانکار، اتاق محل ترانسفورماتورها و مولدهای برق، ایستگاه سوخت رسانی و…
ساختمان عمومی، به ساختمانی گفته می شود که برای افراد مستقر در کارگاه و سرویس دادن به آن ها، مورد استفاده قرار گیرد، مانند دفاتر کار، ساختمان های مسکونی، غذاخوری، آشپزخانه، فروشگاه، درمانگاه، پارکینگ های سرپوشیده.
محوطه سازی، شامل خیابان بندی، سیستم جمع آوری و دفع آب های سطحی و فاضلاب، ایجاد خاکریز وکانال های هدایت آب و تمهیدات دیگر برای حفاظت کارگاه در مقابل سیل، فضای سبز، انبارهای روباز، زمین های ورزشی، پارکینگ های روباز، حصارکشی، تامین روشنایی محوطه، تامین تجهیزات ایمنی و حفاظت و کارهای مشابه است.
در این تحقیق آماده، انبار کارگاه، محل یا محل هایی از کارگاه است که با توجه به طرح جانمایی تجهیز کارگاه، برای نگهداری و حفاظت مصالح و تجهیزات با رعایت دستورالعمل های مربوط، از آن ها استفاده می شود.
راه دسترسی، راهی است که یکی از راه های موجود کشور را به کارگاه متصل کند. چنانچه برای دسترسی به کارگاه در دوره اجرا نیاز به راه دسترسی باشد، باید چگونگی احداث آن، در شرایط خصوصی پیمان پیش بینی شود.
راه های ارتباطی، راه هایی هستند که معادن مصالح، منابع آب، محل قرضه، انبار مواد منفجره و مانند آن را به طور مستقیم یا به واسطه راههای دیگر به محل اجرای عملیات متصل می کند.
راه انحرافی، راهی است که برای تامین تردد وسایل نقلیه عمومی که قبلا از مسیر موجود انجام می شد اما به علت انجام عملیات موضوع پیمان قطع شده است، احداث شود.
در صورتی که در اسناد و مدارک پیمان در خصوص جزئیات مواد و مصالح مطلبی عنوان نشده باشد، می بایست تجهیز مطابق شرایط منطقه (در حد متعارف) اجرا شود.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.