توضیحات
عنوان: روشهای تشکیل سرمایه و محاسبه هزینه سرمایه
- مقدمه
- اهمیت موضوع
- روشهای تامین سرمایه
- شیوه های تامین مالی در بازار سرمایه ایران
- روشهای منابع خارجی تامین مالی
- سهام عادی
- سهام ممتاز
- اوراق قرضه
- منابع داخلی تامین مالی
- سود انباشته
- مفهوم هزینه سرمایه
- عوامل مؤثر بر هزینه سرمایه
- روش های محاسبه هزینه سرمایه
- تخمین میانگین موزون هزینه سرمایه
- جمع بندی
- منابع
1- مقدمه
یکی از ویژگی های دنیای امروز که باعث توسعه و تحول اقتصادی کشورها شده ، ایجاد بازارهایی کارامد و قوی در سرمایه می باشد.داشتن بازاری کارا و موفق و کمک به شفافیت و تحول در انها نیاز به انجام تحقیقات در زمینه های مختلف مالی دارد تا به کمک این بازارها بتوان، به رشدی مطلوب در زمینه اقتصادی کشور دست یافت ، فقدان بازار سرمایه کارا منجر می شود که بانکها و موسسات مالی تنها محلی برای جمع اوری سرمایه های اندك و سرگردان موجود در بازار و تنها مکان هایی برای تامین مالی پروژه های سرمایه گذاری باشند، در حالیکه موسسات و شرکتها برای بدست اوردن منابع مالی نیاز به بازارهای سرمایه گذاری بسیار پیشرفته ای دارند تا علاوه بر وجود بانکها و موسسات مالی بتوانند متناسب با ویژگی های موسسه و شرکت خود و نوع و حجم نیازشان به وجوه مالی، یک شیوه مالی مناسب، که کمترین هزینه را برای شرکت به همراه داشته باشد.انتخاب نمایند. در صورت عدم وجود چنین بازارهایی یا نا کارامد بودن بازار سرمایه و یا متنوع نبودن روشهای تامین مالی و شیوه های سازماندهی مبادلات مالی ، موسسات و شرکتها برای تامین مالی جهت نیاز اموراتشان به روشهایی رو می اورند که علاوه بر مفید نبودن بیشترین هزینه را برایشان همراه خواهد داشت. اساس رشد و پیشرفت موسسات و شرکتها بستگی به توانایی شرکت ها در تشخیص و تعیین منابع مالی بالقوه می باشد، به همین دلیل مشکلات فراوانی جهت کسب تامین مالی برای انجام فعالیتهای خود و یافتن راهی برای بکارگیری بهینه منابع جمع اوری شده دارند.
شرکت ها، موسسات و بنگاههای اقتصادی به ویژه فعالان در بخش صنعت، برای ادامه حیات و فعالیت های تولیدی خود و همچنین توسعه فعالیت های خود یا به دلیل جبران کمبود نقدینگی موجود، وابستگی شدید به بازارهای مالی دارند. نقش این بازارها در اختیار گذاشتن سرمایه های لازم برای موسسات و شرکت هاست. یكی از نكات اساسی مورد توجه مدیران مالی شرکت ها روش های تأمین سرمایه می باشد که این روش های تأمین سرمایه از دو راه امكان پذیر است. منابع داخلی شامل جریان های نقدی حاصل از عملیات، وجوه حاصل از فروش دارایی ها، و منابع خارجی شامل استقراض از بازارهای مالی و انتشار سهام می باشد. (رحیمیان،1391 : 22) تامین سرمایه مورد نیاز برای اقدامات مذکور، مدیران مالی مجرب شرکت ها را به چالش طلبیده است . درتئوری مالی فرض بر این است که هدف مدیریت حداکثر نمودن ارزش بازار یك شرکت و در نتیجه، حداکثر نمودن ثروت سهامداران است . بنابراین وظیفه هر مدیر مالی بهینه سازی ساختار دارایی ها، بدهی ها و حقوق صاحبان سهام به منظور حداکثر ساختن ثروت سهامداران است . در این راستا مدیران مالی باید بدانند که چه منابعی جهت تامین مالی وجود دارد و اثر بكارگیری هر یك از آن ها بر ارزیابی عملكرد شرکت ها چیست . پس تأمین سرمایه از جمله مهمترین مباحث در مدیریت مالی بده و از دغدغه های مدیران مالی به شمار می رود.شرکت ها با استفاده از روش های مختلف می توانند تأمین سرمایه کنند. آگاهی مدیران از انواع روش ها و ابزارهای تأمین سرمایه و اثر آنها بر شرکت ها موجب می گردد که تداوم فعالیت شرکت امكان پذیر و ارزیابی عملكرد تسهیل گردد.
رشد و ادامه فعالیت شرکت ها نیازمند تأمین سرمایه است که تأمین این سرمایه، همواره با محدودیت همراه است و برای اینكه فرایند جذب منابع تداوم داشته باشد، نحوه استفاده از این منابع باید به گونه ای باشد که موجبات ایجاد سهم مناسبی از ارزش را برای تأمین کنندگان و استفاده کنندگان از منابع فرآهم آورد. وظیفه هر مدیر مالی بهینه سازی ساختار دارایی، بدهی ها و حقوق صاحبان سهام، به منظور حداکثر ساختن ثروت سهامداران و در نتیجه بالا بردن ارزش شرکت و بالطبع بالا بردن عملكرد شرکت است.
در تحقیق حاضر به بررسی روشهای تامین سرمایه و مقایسه روشهای تامین سرمایه در ایران با دیگر کشورها پرداخته خواهد شد.
2- اهمیت موضوع
واحدهای تجاری به منظور تأمین سرمایه مورد نیاز خود برای نیل به اهداف گوناگون ابزارهای متفاوتی را مورد استفاده قرار میدهند، بدین صورت که برای نیازهای مقطعی و کوتاه مدت اقدام به گرفتن تسهیلات اعتباری با پوشش زمانی اندك می نماید. این در حالی است که برای تأمین سرمایه به منظور اجرای طرحهای توسعه اقدام به انتشار سهام جدید یا اخذ اعتبارات بلندمدت از سیستم بانكی یا با توجه به نوع محصولات تولیدی خود، ممكن است با اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح مبادرت به پیش فروش تولیدات خود نمایند. بنابراین چگونگی تأمین سرمایه ارتباط بسیار نزدیكی با نوع استفاده آن دارد. (مراد زاده، 1391 : ص 9 )
در این راستا مدیران شرکتها باید بدانند که چه روشهایی جهت تامین سرمایه وجود دارد، هزینه تامین این سرمایه ها به چه میزان است و همچنین اثر بكارگیری هر یك از آن ها بر ارزیابی عملكرد، سودآوری و ارزش شرکت ها چیست و درآخر کدام یک از روشهای برای شرکت، مناسب تر است. در این تحقیق اهتمام بر آن است که چگونگی تأمین منابع سرمایه، روشهای تامین سرمایه، اندازه گیری هزینه تامین سرمایه، انتخاب بهینه روش تامین سرمایه چگونه است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.