توضیحات
عنوان: روان شناسی ورزش
- چکیده
- مقدمه
- تاریخچه
- تعریف و مفهوم روانشناسی ورزش
- اهمیت روانشناسی ورزشی و کاربرد آن
- اهم کاربردهای روان شناسی در محیط ورزش و فعالیت بدنی
- آمادگیهای روانی لازم برای ورزشکاران
- فواید روانشناسی ورزشی چیست؟
- اهداف روانشناسی ورزشی
- روانشناسی کاربردی ورزش
- قلمرو روانشناسی ورزش
- به چه کسی روانشناس ورزش گفته میشود؟
- اثرات ورزش بر فیزیولوژی و روان
- اثرات ورزش بر سلامت روان
- شخصیت و ورزشکار
- خشونت
- انگیزه و اعتماد به نفس
- اضطراب و انگیختگی
- تأثیر ورزش در اجتماعی شدن
- تأثیر روانشناسی بر عملکرد و موفقیت ورزشکاران
- انگیزش در ورزشکاران
- اضطراب
- تأثیر افکار بر بهبود یا تضعیف عملکرد ورزشکاران
- تأثیر تصویر سازی ذهنی بر عملکرد ورزشکاران
- نقش گفتگوی درونی در عملکرد ورزشی
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده
ورزش و فعالیت ورزشی نقش عمدهای در سلامت روانی افراد دارد و توجه به ورزش حرفهای یکی از منابع مهم درآمد در دنیای جدید است. اکثر کشورهای جهان بسیاری از تلاش خود را صرف این میکنند که در رقابتهای ملی و بینالمللی، در زمینه ورزش جایگاه مناسبی برای خود فراهم کنند و سالانه این جایگاه را ارتقا بخشند. روانشناسی ورزش به بررسی چگونگی تأثیر عوامل روانشناختی بر عملکرد ورزشکاران و همین طور چگونگی مشارکت تأثیرات ورزش و تمرینهای ورزشی بر عوامل روانشناختی و جسمی میپردازد. امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته و درحال رشد، روانشناسی ورزش به عنوان یک ضرروت مهم پذیرفته شده است و بسیاری از ورزشکاران حرفهای و تیمهای ورزشی از روانشناسان ورزشی برای بهبود عملکرد و کاهش استرس و اضطراب رقابتی استفاده میکنند. زیرا اعتقاد براین است که سلامت و آمادگی جسمانی برای انجام رقابتهای ورزشی در سطح منطقه ای، ملی و بینالمللی کافی نیست و سلامت و آمادگی روانی ورزشکاران میتواند عامل مهمی در موفقیت ورزشکاران باشد. از این رو، آشنایی با اصول روانشناسی ورزش و تمرین، راهبردهای روانشناختی مهم در بهبود عملکرد ورزشی و کاهش مشکلات روانشناختی ورزشکاران میتواند به روانشناسان و به ویژه روانشناسان ورزشی کمک کند تا بتوانند نقش مهمی در موفقیتهای ورزشی ورزشکاران داشته باشند. در این تحقیق به بررسی نقش ورزش در سلامت روان و متقابلا تأثیر سلامت روان در موفقیت و عملکرد ورزشکاران خواهیم پرداخت.
مقدمه
روانشناسی ورزش دانشی میان رشتهای است که به بررسی دادههای دو دانش حرکتشناسی و روانشناسی میپردازد. این رشته همزمان به بررسی چگونگی تأثیر عوامل روانشناختی بر عملکرد آدمی و همینطور چگونگی مشارکت تأثیرات ورزش و تمرینهای ورزشی بر عوامل روانشناختی و جسمی میپردازد. روانشناسی ورزش کاربردی به آموزش و راهنماییهای روان شناختی برای افزایش عملکرد میپردازد. از مهارتهای روانشناختی که آموزش داده میشود میتوان به تصویرسازی ذهنی، مدیریت انرژی، نظم بخشیدن به هدفها، گفتگو با خود اشاره کرد. روان شناسان ورزش کاربردی معمولاً با قهرمانان و مربیها کار میکنند، اگرچه برخی از آنها برای دیگر کارفرماها از جمله ورزشکاران، مدیران تجاری و ارتش کار میکنند.
روانشناسی ورزش تخصصی است که از دانش و مهارتهای روانشناسی بهمنظور دستیابی به عملکرد مطلوب، سلامتی و رفاه ورزشکاران، توسعه جنبههای اجتماعی مشارکت ورزشی و مسائل سیستماتیک مرتبط با محیطها و سازمانهای ورزشی استفاده میکند. انجمن روانشناسی آمریکا (APA)، روانشناسی ورزشی را بهعنوان یک تخصص پس از کسب درجه دکتری دریکی از حوزههای اصلی روانشناسی و داشتن پروانه روانشناسی به رسمیت میشناسد. این تخصص شامل کسانی که مدرک دکتری در روانشناسی ورزشی کسب کردهاند ولی پروانه کار بهعنوان روانشناس ندارند، نمیشود. انجام تحقیق
روانشناسی ورزش برای کمک به ورزشکاران و دیگر افراد دخیل در ورزش (نظیر مربیان، مدیران، والدین) در طیف گستردهای از زمینهها، سطحهای متفاوت و در سنین مختلف، از شرکتکنندگان تفریحی جوان گرفته تا ورزشکاران حرفهای و المپیکی طراحیشده است.
تاریخچه
روانشناسی ورزش در آغاز پیدایش، در حوزه کاری مربیان ورزشی و نه محققان بود که این مطلب میتواند نبود یک تاریخچه دقیق از این دانش را توجیه کند. با این حال بسیاری از مربیان در جستجوی پدیدههای گوناگونی که بین ورزش و روانشناسی مشترک است، بودند و این جستجو باعث شکلگیری آزمایشگاههای روانشناسی ورزش شد.
در آمریکای شمالی، سالهای آغازین روانشناسی ورزش با مطالعات مجزای عملکرد حرکتی، شکلگیری عادت و آسانسازی اجتماعی همراه بود. در دهه ۱۸۹۰،E. W. Scripture دامنهای از آزمایشهای رفتاری را رهبری کرد، که شامل محاسبه زمان عکسالعمل دوندگان، زمان فکر کردن در کودکان دبستانی، دقت چوب رهبران ارکسترهای موسیقی میشد. آزمایش Norman Triplett نشان داد که دوچرخه سواران هنگامی که همراه با یک راهنما یا رقیب هستند، واقعاً تندتر رکاب میزنند.
یکی از این دانشگاهها توسط پانی در دانشکده فرهنگ ورزشی در شهر لنین گراد و دیگری توسط کولمن گریفیت در دانشگاه ایلینویز افتتاح شد.
در اروپا، نخستین سالهای روانشناسی ورزش با تأسیس کالج تربیت بدنی Deutsch Hochschule für Leibesübungen توسط Robert Werner Schulte در سال ۱۹۲۰، آغاز شد. در سال ۱۹۲۰، کارل دیم، اولین آزمایشگاه روانشناسی ورزشی جهان را در برلین آلمان افتتاح کرده و در سال ۱۹۲۵، دو آزمایشگاه روانشناسی ورزشی دیگر به این آزمایشگاه اضافه شدند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.