توضیحات
عنوان: روانسنجی
- مقدمه
- تعریف روان سنجی
- سابقه تاریخی روانسنجی
- اهمیت روان سنجی و اندازه گیری
- کاربردهای روان سنجی و اندازه گیری
- انواع آزمونهای روانشناسی
- آزمونهای توانایی
- آزمونهای عاطفی
- انواع آزمون با توجه به روش تهیه
- آزمونهای استاندارد شده
- آزمونهای معلمساخته
- معرفی برخی آزمون های روان سنجی
- تست های روانشناسی بزرگسالان
- تست ازدواج
- تست هوش هیجانی
- آزمون اندریافت موضوع یا تست شخصیت شناسی کودکان (CAT)
- تست علائم مرضی کودکان
- معرفی برخی پرسشنامه های مورد استفاده در روانسنجی
- معرفی پرسشنامه سنجش صفات شخصیتی(NEO)
- معرفی پرسشنامه ۵ عاملی ذهن آگاهی FFMQ
- معرفی پرسشنامه چند محوری بالینی میلون
- معرفی آزمون آدمک گودیناف
- معرفی آزمونی قدرتمند برای سنجش شخصیت نوجوانان MMPI-A
- پرسشنامه غربالگری اختلالات اضطرابی کودکان SCARED
- معرفی آزمون دیسک : تیپ نمای شخصیتی DISC
- نتیجه گیریError! Bookmark not defined.
- منابع
مقدمه
ویژگیها و خصایص انسانی، در همه یکسان نیست، من ممکن است زودتر از شما عصبانی شوم و یا شما ممکن است اجتماعیتر از من باشید اما هردوی ما افرادی نرمال باشیم.
نکته دیگر اینکه هر انسانی باید حداقل و حداکثری از یک خصیصه داشته باشد، در غیر این صورت دچار اختلال است. افسردگی و غم به هنگام از دست دادن یک عزیز، دلشوره و نگرانی برای مراسم ازدواج و اندکی اضطراب برای رانندگی و امتحان و… باید وجود داشته باشد. گاهی اوقات به دلیل مشکلی، حالات روانی برای ما تشدید میشوند، متأسفانه با زدن برچسب به خود یا دیگران، نادرستترین مسیر را طی میکنیم، بخصوص که واژه فرنگی یا ویژهای هم داشته باشد، برای مثال: من دپرس شدهام، طرف اجتماع ستیز و اجتماع گریز است. همسرم سادیسم است و ده ها مورد مشابه؛ و متأسفانه برخی از افراد گمان دارند که بامطالعه یک یا دو کتاب روانشناسی و یادگرفتن چند واژه، علامه شناخت شدهاند. در علمی چون فیزیک خطای اندازهگیری وجود دارد، در حوزه علوم انسانی خطای اندازهگیری بیشتری وجود دارد.
بخش اعظم یکروند درمانی خوب و مثمر ثمر در حوزۀ اعصاب و روان، سنجش دقیق و شناخت کامل مشکل و معضلات روانی مراجع است. یک تشخیص خوب و دقیق، ۷۰% روند بهبود و درمان شخص را کامل میکند.
روانشناسی از هنگامی بهصورت یک علم مستقل درآمد که به آزمایشگاه کشیده شد، پدیدههای روانی (احساس، ادراک، یادگیری، حافظه، هوش، شخصیت و…) بهصورت عینی[1] و عملیاتی[2] تعریف گردید و روشهای آماری و طرح تحقیقاتی برای اندازهگیری و کنترل آنها مورداستفاده قرار گرفت. پیش از آن موضوعات موردمطالعه در آن اغلب کلی و مبهم و تعریف ناپذیر بودند. درواقع مطالعه و تحقیق در مورد موضوعات مختلف روانشناسی در طی قرون متمادی موردتوجه بوده است اما آنچه روانشناسی را به علت علم مستقل شناساند، استفاده از روشهای آماری و طرحهای تحقیقی برای آزمایشهای روانشناختی و ساخت وسایل روانسنجی بود.
روانشناسان برای داشتن تشخیص صحیح و انتخاب روش درمانی مؤثر از انواع تستهای روانشناسی و روانسنجی استفاده میکنند این تستها به کمک روانسنج انجامشده و دکتر روانشناس به تحلیل و تفسیر آنها میپردازد. از تستهای روانشناختی برای بسیاری از مسائل مورداستفاده قرار میگیرد که از مهمترین آنها میتوان به تستهای شخصیت شناسی، تستهای روانشناسی کودک و تستهای ارزیابی کودکان، تستهای روانشناسی ازدواج، تستهای شغلی و اجتماعی، تست هوش و تست مشکلات رفتاری و … اشاره کرد.
روانشناسی علمی بسیار جذابی است و دارای شاخههای فراوانی میباشد علاوه بر اینکه درزمانی که سروکار با انسان است وجود دارد. این طراحی شهری تا تعامل فرد با کامپیوتر را شامل میشود. در میان همهی شاخههای روانشناسی شاخهای وجود دارد که همهی پژوهشگران و علوم این حوزه را به یکدیگر یکپارچه میسازد، این شاخهی یکپارچه کننده روانسنجی نام دارد.
روانسنجی با طرح و تحلیل پژوهش و اندازهگیری ویژگیهای انسانی سروکار دارد. روانسنجی خاستگاه هوشآزمایی، شخصیت آزمایی و شغل سنجی است. در این رشته با توجه به ظهور تکنولوژی و نیازهای فوری جامعهی انسانی به آن تغییرات شگرفی در روانسنجی به وجود آمده است. روان سنجان همچنین با مباحث مربوط به دانشمندان آماری و روشهای کمی استفاده میکنند تا راههای سازماندهی و تحلیل دادهها را بهمنظور کمی سازی کیفیتها فراگیرند. امروزه هرکسی که در حوزهی علوم رفتاری و اجتماعی دست به پژوهش بزند حتماً با مفاهیم روانسنجی روبهرو خواهد بود. روشهای روانسنجی ستون فقرات روانشناسی بهعنوان یک علم عینی میباشند.
یکی از مهمترین زمینههایی که دانشمندان روانسنجی با آن روبرو هستند، مسئلهی آزمونسازی است. آزمون در زندگی هر فردی که در یک اجتماع امروزی زیست میکند هویدا است و لاجرم فرد با آن روبرو خواهد بود. کما اینکه دولتها امروزه برای شناخت، طبقهبندی، گزینش، بررسی ویژگیهای قومی، تحقیق در مورد تحرکات اجتماعی، کشف جرم و مجرم و همچنین پیشبینی در زمینههای مختلف و با اهداف موردنظر خود بهطور مشخص و معلوم و یا نامشخص و گنگ از آزمونسازی استفاده میکنند؛ بنابراین روان سنجان در صنایع، حوزههای آموزشی، سیاسی، نظامی بالینی، سازمانی و در جایگاه استاد در دانشگاهها حضور دارند. روان سنجان میتوانند بهعنوان پژوهشگر در مسائل روانشناسی و بهعنوان مشاور آماری و پژوهشی در طرحهای مختلف حضورداشته باشند.
بنابراین روانسنجی سهم بسیار مهمی در روانشناسی علوم اجتماعی و رفتاری برای بهبود و پیشرفت جامعه دارد. روانسنجی تاکنون در جوامع پیشرفته سهم بسیار مهمی در زندگی واقعی و روزمرهی مردم داشته است؛ اما در ایران اگرچه نقش مهمی در پایاننامهها و بهتازگی در پژوهشها بازی میکند ولی به دلیل کمتوجهی به پژوهش در حوزهی اجتماعی در ایران نتوانسته به بهبود زندگی مردم کمکی کند. یکی دیگر از موارد ناشناخته بودن این علم تازگی آن و نبود افراد متخصص در ایران است.انجام تحقیق
تعریف روانسنجی
در روانشناسی مجموعه شیوههایی که به روانشناس کمک میکند تا پدیدههای روانی انسان را از حالت کیفی به حالت کمی (عددی) درآورد اصطلاحاً روانسنجی[3] میگویند. روانسنجی در معنای وسیع کلمه به معنی استفاده از روشهای آماری و آزمایش و در معنای محدود کلمه به معنی بهرهگیری از آزمونهای روانی برای اندازهگیری پدیدههای روانی است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.