توضیحات
تحقیق حسابداری منابع انسانی
مقدمه
عصر حاضر، عصر اقتدار دانش و اطلاعات و پیشرفت تکنولوژی است. همزمان با این پیشرفتها در اقتصاد جهانی در ساختار بازار و الگوهای اشتغال تغییراتی ایجاد شده است. شرکتها و سازمانها برای بقاء خود باید خود را با این تغییرات وفق دهند این موضوع باعث توجه بیشتر مدیریت منابع مالی و غیرمالی سازمان از جمله منابع انسانی شده است. گری بگر برنده جایزه نوبل اقتصاد میگوید «درست است که قبل از رنسانس زمین، منابع طبیعی، ماشینآلات به نوعی میتوانست منبع ثروت باشد. اما سرمایه اصلی بعد از رنسانس، دانایی میباشد. به همین دلیل امروز تئوری معروف سرمایه انسانی را در توسعه منابع انسانی در پیش رو داریم.بر این اساس انسانها با خودشان دانش و مهارت، حکمت، معرفت و عشق را در سازمانها میآورند. این نوع سرمایه در نظریههای جدید حسابداری منابع انسانی به درستی جایگته موثری را به خود اختصاص داده است. میزان خلاقیت و هوش انسانی، یک سرمایه است»(گودرزی، 1382).
کارایی و اثربخشی مدیریت هر سازمان به معنای توانایی مدیران آن سازمان در چگونگی تهیه، توسعه، تخصیص، نگهداری و به کارگیری منابع موجود میباشد و این امر نیازمند اطلاعات صحیح در مورد منابع سازمانی واهد بود، منابع انسانی یکی از با ارزشترین داراییهای سازمان محسوب میشود. حسابداری منابع انسانی راهی عملی برای مدیرانی است که مایلند منابع انسانی تحت کنترل خود را بهتر اداره کنند. نداشتن اطلاعات دربارهی اینکه ارزش اقتصادی چنین داراییهای کمیاب انسانی چه قدر است و یا چه میزان از مخارج انجام شده براي پرورش و آموزش افراد متخصص و مورد نیاز، ارزش به حساب دارایی بردن دارد و چه میزان از آن هزینه اي از دست رفته تلقی می گردد. از نکات ضعف سیستم هاي فعلی حسابداري به شمار می آید(نوروش،1371).
با توجه به موضوع فوق در سازمان ها نیروي انسانی داراي اهمیت بیشتري در مقایسه با دارایی هاي فیزیکی و مالی است. بنابراین براي دست یابی به توسعه انسانی مطلوب و استاندارد به عواملی نظیر مدیریت منابع انسانی و همچنین برنامه ریزي منابع انسانی باید توجه شود. که حسابداري منابع انسانی در این رابطه می تواند نقش مهمی را ایفا نماید. حسابداري منابع انسانی تصمیم گیري در مورد اینکه آیا منابع انسانی را نگه داریم یا از خدمات آنان صرف نظر کنیم و یا آنان را آموزش دهیم، تسهیل می نماید. با وجود مزایاي حسابداري منابع انسانی، موانع و محدودیت هاي زیادي وجود دارد که موجب بی میلی مدیریت از مطرح کردن حسابداري منابع انسانی می گردد(وادیزاده و حیدری، 1388).
پیشینه تحقیق
برامت(1971)، در یک مطالعه موردی به عنوان نخستین پژوهش کاربردی، نسبت به اندازهگیری اطلاعات ارزشگذاری منابع انسانی کمپانی باری اقدام نمود. نتایج مطالعه وی نشان داد که با تمرکز بر روند به خدمت گماردن، آموزش و توسعه کارکنان، شرکت باری قادر است تا ارزیابی بهتری از کارکنان و مدیران خود انجام دهد. همچنین سیستم حسابداری منابع انسانی، شرکت را قادر ساخت تا تصمیمات بهتری در رابطه با کاهش نیروی انسانی و گردش مشاغل سازمانی اتخاذ شود(Brummet, 1971).
بولین و همکارانش(2000) در مورد ارتباط حسابداری منابع انسانی و مفاهیم سیستم ارزیابی متوازن مقالهای نظری ارائه نمودهاند. آنها نتیجه گرفتند که بکارگیری معیارهای حسابداری منابع انسانی در ارزیابی سازه رشد و یادگیری و موفقیت بلند مدت شرکتها تأثیر با اهمیتی دارد(Bullen, et al, 2000).
استووال(2001) در پژوهشی با عنوان مفاهیمی برای تئوری و عمل در حسابداری منابع انسانی معایب سیستمهای سنتی حسابداری و اهمیت گزارشگری اطلاعات حسابداری منابع انسانی شرکتها، را ذکر نمود. نتایج پژوهش وی نشان داد که درک دانش گروههای متقاضی اطلاعات حسابداری منابع انسانی در معرفی مدلهای ارزشگذاری منابع انسانی، تاکنون رشد مناسبی نداشته است و خواستار تحول در زمینه فرصتهای آموزشی در حوزه منابع انسانی شد(Strovall, 2001).
منابع:
- گودرزی، علیرضا(1382)، توسعه منابع انسانی گزینه جایگزین، مجله تدبیر، شماره134.
- نوروش، ایرج(1371)، حسابداری نابع انسانی، فصلنامه بررسیهای حسابداری، شماره1.
- وادیزاده، کاظم و حیدری، خدیجه(1388)، حسابداری منابع انسانی، چاپ اول، اصفهان: آسمان نگار، واحدآموزش و تحقیقات.
- Harbinson, Fredrick H.,”Human Resources as the Wealth of Nations”, Oxford University Press, New York, N. Y. 1973.
- Flamholtz, E; “Human Resource Accounting”, Jossey- bass, sanfrrancisco, ca, 1985
- Flamholtz Eric G. et al, “Human Resource Accounting: A Historical Perspective and Future Implications”, Management Decision, Vol.40, No.10, 2002, P.P.947-954.
- Katiyar .Rakish Chandra;”Accounting For Human Resources-Standards and Practices In Anglo-Saxon Countries and India “,V.K.Publishing House, 1992.
- Roslender .R; “So Tell Me Again… Just Why Would You Want to Account for People?” Journal of Human Resource Costing and Account, Vol. 13, No. 2, pp. 143-153, 2009.
- Verma, S. and P.Dewe. (2008). Valuing Human Resource, Journal of Human Resource Costing & Accounting, 12(2), 102-123.
- Strovall, O.S. (2001). Accounting forHuman Resource:Implications forTheory and Practice. Ph.D. Dissertation, University of North Texas.
- Deem, W. J. (2009).The Relationship of Organizational Culture to Balanced Scorecard Effectiveness. D. Dissertation, Nova Southeastern University.
- Bullen, M.L. and M.Adel. Novin. (2000). Human Resource Accounting and Balanced Scorecard. The Clayton State University, http://www.sedsi.org.
- Brummet, R .L. (1971). People are Capital Investment at R.G. Barry Corp. Management Accounting, 53(5), 53-59.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.