توضیحات
عنوان: جوشکاری لیزر و الکترون بیم در صنعت توربین
- مقدمه
- جوشکاری با لیزر
- رسانشی
- گرم کردن مستقیم
- انتقال انرژی
- حالت رسانشی / نفوذی
- حالت نفوذی (سوراخ کلید – Keyhole)
- انواع لیزر
- لیزر گازی
- لیزر جامد
- مزایا و محدودیت های جوشکاری با لیزر
- درباره و خدمات جوشکاری پرتو لیزر و دستگاهای جوش لیزری
- عملیات
- تجهیزات
- لیزر حالت جامد
- لیزر گاز
- تحویل پرتو لیزر
- جوشکاری پرتو الکترونی Electron Beam Welding
- اصول فرآیند جوشكاری با پرتو الكترونی
- متغیرهای فرآیند
- اجزا ماشین جوشكاری پرتو الكترونی
- نكات تكنیكی فرآیند جوشكاری با پرتو الكترونی
- روش های آماده سازی در فرآیند جوشكاری با پرتو الكترونی
- مزایای جوشكاری با پرتو الكترونی
- محدودیت های جوشكاری با پرتو الكترونی
- كاربرد های فرآیند جوشكاری با پرتو الكترونی
- تجهیزات
- مواد و روش تحقیق
- منابع و پیوندها
مقدمه:
سوپر آلیاژ اینکونل 617 در بخش های مختلف توربین های گازی همانند محفظه گاز داغ، محفظه احتراق و همین طور در مبدل های حرارتی راکتورهای هسته ای به کار می روند. به منظور شناسایی رفتار منطقه جوش تغییرات خواص استحکامی، سختی و متالوگرافی منطقه جوشIN617قبل و بعد از پیرسازی انجام پذیرفته این سوپر آلیاژ به روش قوسی با الکترود دستی با جوش پشتی به روش جوشکاری قوس الکترود تنگستن با گاز محافظ خنثی جوشکاری گردید. عملیات پیرسازی حرارتی برای بررسی خواص منطقه جوش پس از قرارگیری در دمای بالا و زمان طولانی بر روی نمونه ها10 ، انجام پذیرفت. پیر سازی نمونه ها در سه زمان 1 و 100 ساعت انجام گرفت. نتیجه آزمون کشش نشان می دهد که با افزایش زمان پیرسازی در این دما به تدریج استحکام منطقه جوش کاهش می یابد. همچنین مشخصگردید در زمان های اولیه این کاهش نرخ بیشتری دارد. آزمون میکروسختی برای نمونه های جوش در حالت اولیه و پس از 100 ساعت پیرسازی انجام شد. پروفیل سختی نشان می دهد منطقه متاثر از حرارت نسبت به دو منطقه دیگر سختی بیشتری دارد. هم چنین بررسی های ریز ساختاری درشت شدن ذرات کاربیدی را در منطقه جوش نشان می دهد.
جوشکاری با لیزر
جوشکاری لیزری (Laser Welding) از جمله روش های نوین جوشکاری های ذوبی می باشد. سرعت و ظرفت بالا و دقت بسیار، از جمله عواملی است که کاربرد این فرآیند جوشکاری را در صنایع مختلف گسترش داده است. با تابش اشعه پر انرژی لیزر به سطح مورد نظر، حرارت مورد نیاز برای ایجاد حوضچه مذاب و انجام فرآیند اتصال فراهم می گردد. جوشکاری با اشعه لیزر بر اساس یک نوع تقسیم بندی، در سه حالت انجام می شود:
اساسا لیزر جزء پرتو های الکترو مغناطیس و از جنس نور، تک رنگ و با واگرایی بسیار کم است. این بدان معناست که قطر پرتو لیزر در مسافت های طولانی تغییر نمی کند. این پرتو در طول موج هایی بکار می رود که انرژی کافی برای ذوب کردن فلز مورد نظر را داشته باشد.
- رسانشی
این نوع جوشکاری لیزری در دانسیته انرژی پایین انجام شده و یک اثر جوش سطحی و عریض ایجاد می کند.
جوشکاری لیزر به طریق رسانشی، خود به دو دسته تقسیم می شود:
- گرم کردن مستقیم
- انتقال انرژی
گرم کردن مستقیم :
جوشکاری رسانشی به روش گرم کردن مستقیم می تواند در گستره وسیعی از فلزات و آلیاژ ها و با اشکال سیم و ورقه های نازک مورد استفاده قرار بگیرد.
- CO2، Nd:YAG و لیزرهای دیودی با سطوح مختلف انرژی، در محدوده دهها وات، در این روش کاربرد دارند.
- گرم کردن مستقیم با یک پرتو لیزر ناشی از گاز CO2، می تواند برای جوشکاری در اتصالات لب به لب (Butt) در ورقه های پلیمری کاربرد داشته باشد.
انتقال انرژی :
در این روش، یک جوهر جذب کننده در فصل مشترک لبه های اتصال قرار داده می شود. این جوهر انرژی پرتو لیزر را جذب کرده و آن را به ضخامت محدودی از مواد پیرامونش منتقل می کند. این امر منجر به تشکیل لایه ای از فصل مشترک مذاب شده که منجمد شدن این فصل مشترک باعث وقوع اتصال می شود.
جوشکاری انتقالی روش مناسبی برای اتصال پلیمر هاست. کامپوزیت ها را نیز می توان بدین طریق جوشکاری کرد، به شرطی که خواص حرارتی فاز زمینه و فاز تقویت کننده مشابه هم باشند. بخش های ضخیم اتصالات روی هم، را می توان بدون ذوب کردن سایر قسمت های بیرونی اتصال، ایجاد کرد.
- حالت رسانشی / نفوذی
این حالت در دانسیته انرژی متوسط انجام می شود و عمق اثر بیشتری نسبت به حالت قبل دارد.
- حالت نفوذی (سوراخ کلید – Keyhole)
ویژگی بارز این روش که با آن شناخته می شود، داشتن اثر جوش باریک و عمیق است. در این روش، نور لیزر رشته ای از مواد تبخیر شده، که با عنوان سوراخ کلید (keyhole) شناخته می شود را، درون قطعه ایجاد می کند. این سوراخ مجرایی برای انتقال توان نور لیزر به مواد است.
اصولا در دانسیته توان های بالا، تمامی مواد چنانچه بتوانند انرژی را جذب کنند، تبخیر می شوند. بنابراین در جوشکاری به این روش، سوراخ یا گودی جوش با تبخیر شدن مواد ایجاد می شود. این سوراخ با موادی که ناشی از ذوب شدن دیواره های آن می باشد، پر می گردد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.