توضیحات
عنوان: جنگ نرم و راهکارهای مقابله با آن
- چکیده
- مقدمه
- تعریف جنگ نرم
- پیشینه نظری جنگ نرم
- نقاط افتراق جنگ سخت و نرم
- فرآیند جنگ نرم
- ابعاد تهدیدات نرم
- اهداف جنگ نرم
- مخاطبان جنگ نرم
- جنگ نرم؛ استراتژی مقابله با جمهوری اسلامی ایران
- پیشینه جنگ نرم در مورد انقلاب اسلامی
- راه مقابله با جنگ نرم
- ابعاد و راهکارهای مقابله با جنگ نرم : دیدگاه مقام معظم رهبری
- روش شناسی رفتارها در آموزه های قرآن
- بصیرت زایی و بصیرت افزایی
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده
جنگ نرم که در پی از پای درآوردن اندیشه و تفکر جامعه هدف می باشد تا حلقههای فکری و فرهنگی آن را سست کند و با بمباران خبری و تبلیغاتی در نظام سیاسی اجتماعی حاکم تزلزل و بیثباتی تزریق کند از جمله مباحثی است که از دیر زمان،در دنیا شکل گرفته است. این موضوع ،علیه ایران از گستره و عملکرد وسیعی برخوردار می باشد چرا که دشمنان قسم خورده این آب وخاک که دست پلیدشان از منابع این مملکت بریده شده است می خواهند جامعه ما را به بن بست کشیده تا از این رهگذر به اهداف شوم خود دست یابند.
از آنجا که ایران امروزه به لحاظ وسعت سرزمینی، کمیت جمعیت، کیفیت نیروی انسانی، امکانات نظامی، منابع طبیعی سرشار و موقعیت جغرافیایی ممتاز در منطقه خاورمیانه و نظام بینالملل به قدرتی کمنظیر تبدیل شده است لذا از دید کارشناسان سیاسی کشورهای غربی،دیگر نمیتوان با یورش نظامی و جنگ سخت آن را سرنگون کرد بلکه تنها راه سرنگونی نظام جمهوری اسلامی پیگیری مکانیسمهای جنگ نرم و به کارگیری تکنیکهای عملیات روانی با استفاده از سه راهبرد دکترین مهار، نبرد رسانهای و ساماندهی و پشتیبانی از نافرمانی مدنی است.
راهاندازی پروژه جنگ نرم علیه ایران در مقطع کنونی را باید ناشی از گسترش حس تنفر از امریکا در جهان دانست که به نظر سران کاخ سفید،ایران مرکز اصلی ایجاد این تنفر و گسترش آن است. در امریکا برای مقابله با این موج، نیروی واکنش سریع تشکیل شد تا:
اولاً: در قالب پروژه دموکراتیزه کردن کشورها به خنثیسازی نفوذ معنوی ایران در کشورهای اسلامی و منطقه خاورمیانه بپردازد.
و ثانیاً: با القای خطرناک بودن ایران برای امنیت همسایگان اذهان عمومی از اقدامات و نقشههای ایالات متحده منحرف شود.
کلمات کلیدی: جنگ نرم ، مقابله با جنگ نرم، جنگ نرم از دیدگاه رهبر انقلاب، جنگ نرم در آیات قرآن کریم
مقدمه
مهمترین صحنه جنگ نرم کجاست؟ تمرکز اصلی بر چه ابزار و روشی است؟ کدام گروه مخاطب اصلی جنگ نرم است؟ نقش سرپلها و میانجیهای داخلی در جنگ نرم چیست؟
جنگ نرم، مجموعه اقدامات خصومتآمیز، تعمدی و برنامهریزی شده است که موجب دگرگونی در هویت فرهنگی، «ارزشها و نگرشهای پایه و بنیادین» و القای ناکارآمدی مدل سیاسی مورد قبول مردم در یک نظام سیاسی میشود. این جنگ همه عرصههای اجتماعی یک نظام سیاسی را میتواند تحت تاثیر قرار دهد .مقام معظم رهبری حضرت آیتالله العظمی خامنهای در آذر سال ١٣٨٨جنگ نرم را به معنای ایجاد تردید در دلها و ذهنهای مردم تعریف فرمودند. از این مختصر نیز میتوان نتیجه گرفت که جنگ نرم، پدیدههایی همچون تهاجم فرهنگی، عملیات روانی و جز آن را نیز در بر میگیرد و اعم از آن است. از تعریف مذکور چنین پیداست که: جنگ نرم یک اقدام تعمدی و تدبیر شده است مهم ترین قلمروهای جنگ نرم؛ فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی است.
قصد اصلی عاملان جنگ نرم تاثیر نهادن بر باورها، نگرشها، ارزشها و انگیزش مخاطبان است
آماج جنگ نرم به مردم کشورها محدود نمیشود، بلکه دولتمردان و نخبگان را نیز هدف وآماج قرار میدهد
عاملان جنگ نرم در پی آن هستند که در بلندمدت منش و رفتار مخاطبان را تحت تاثیر قرار دهند
مقدمه جنگ نرم سیاسی ( ناکارآمدسازی مدل سیاسی موجود)، تهاجم فرهنگی (دگرگونی در هویت فرهنگی) است.
تعریف جنگ نرم
جنگ نرم در برابر جنگ سخت در حقیقت شامل هرگونه اقدام روانی و تبلیغات رسانهای که جامعه،گروه و یا گروههای هدف را نشانه میگیرد و بدون جنگ و درگیری نظامی و گشوده شدن آتش،رقیب را به انفعال یا شکست وامیدارد. جنگ رایانهای، اینترنتی، براندازی نرم، راهاندازی شبکههای رادیویی و تلویزیونی و شبکهسازی از مصادیق جنگ نرم هستند.
رهبر فرزانه انقلاب مفهومی به نام جنگ نرم را مورد توجه قرار دادند و از ضرورت نقش آفرینی دانشجویان به عنوان افسران و اساتید به عنوان فرماندهان مقابله با جنگ نرم سخن گفتند.
پیشینه نظری جنگ نرم
جنگ به عنوان بخشی از طبیعت بشر شناخته میشود که در تاریخی به قدمت تاریخ خود بشر، فراز و نشیبها داشته است و با رویکردهای مختلفی تقسیم شده است. شناختهترین نوع آن تقسیمبندی، بر اساس شدت جنگ است که جنگ را به منازعات کم شدت، شدید و تمام عیار، تقسیمبندی کردهاند. در نوع دوم دستهبندی جنگ، آن را از نظر بهکارگیری سلاح به طیفهای جنگگرم و جنگسرد تفکیک میکنند. همچنین از حیث علنی یا مخفی بودن منازعه، به جنگ آشکار، جنگ نیمه پنهان و جنگ پنهان تقسیم میگردد. دستهبندی بعدی طیفشناسی جنگ از حیث موضوع آن است؛ مانند جنگ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی. جنگ نرم براساس چه متغیری دستهبندی میشود؟ نوع دیگر، طیفشناسی جنگ، براساس «صلابت و خشونت» است. بر اساس این تقسیم بندی جنگ شامل؛ soft war جنگ نرم و hard war جنگ سخت است. این نوع تفکیک ابتدا توسط پروفسور مولانا و جوزف نای صورت گرفته و سپس در دهه اخیر توسط سایر اندیشمندان تکامل یافته است.
نقاط افتراق جنگ سخت و نرم
حوزه و ابعاد جنگ نرم، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است در حالی که حوزه تهدید سخت نظامی میباشد.
جنگ نرم پیچیده و اندازهگیری آن مشکل است در حالی که جنگ سخت عینی، واقعی و محسوس است و میتوان آن را با ارائه برخی از معیارها، اندازهگیری کرد.
روش اعمال جنگ سخت استفاده از زور و اجبار (نیروی مسلح) است در حالی که در جنگ نرم، از روش ارضا برای تصرف قلوب و اقناع برای تصرف ذهن بهرهگیری میشود.
در جنگ سخت، با تخریب و حذف فیزیکی حریف و تصرف و اشغال سرزمین اهداف تامین و اراده تحمیل میشود.در حالی که در جنگ نرم با تأثیرگذاری بر انتخابها، فرآیند تصمیمگیری و الگوهای رفتاری و در نهایت تغییر هویت اهداف محقق میشود.
جنگ سخت، همراه با عکسالعمل و برانگیختن است. در حالی در جنگ نرم کشف لجمن( لبه جلویی منطقه نبرد)، گسترش دشمن به دلیل ماهیت غیرعینی و محسوس بودن مشکل بوده و عمدتاً فاقد عکسالعمل است.
جنگ سخت، در عصر استعمار کلاسیک و کهن (عصر اقدام نظامی)، عمدهترین نوع نزاع بوده.لکن جنگ نرم مشخصه دوره استعمار فرانوین و یا جهانیسازی فرهنگ (عصر تصرف قلبها و ذهنها) است.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
ساناز (خریدار محصول) –
من تهیه کردم. خیلی عالیه با این قیمت. خیلی از شما و سایت خوبتون ممنونم