توضیحات
عنوان: تحقیق انواع فرايندهای جداسازي غشایی
- مکانیسم های جداسازی
- فيلتر چيست
- تعريف فيلترکردن يا فيلتراسيون
- عوامل مؤثر در فيلتراسيون
- كاربرد فيلترها 8 فرايندهاي غشايي
- انواع فرآيندهاي غشايي
- تاريخچه
- بررسی فيلتراسيون غشايي
- طبقهبندي غشاء
- غشاء
- تقسيم بندي بر اساس مكانيسم حاكم بر جداسازي
- تاریخچه
- تقسيم بندي بر اساس شكل هندسي غشا
- ساختار غشاء
- تقسیم بندی غشاء از لحاظ ساختمان
- ویژگیهای غشاها
- روشهای ساخت غشاء
- كاربردهاي غشا
- انواع قالبهاي غشا
- فرايندهاي غشايي
- ماژول و انواع آن
- ميكروفيلتراسيون
- کاربرد های میکروفیلتراسیون
- مزیت میکروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون
- مواد پلیمری مورد استفاده در غشاهای میکروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون
- پلاریزاسیون غلظتی
- گرفتگی غشایی
- رفع گرفتگی غشاها
- اولترافیلتراسیون
- عملكرد واحد اولترافيلتراسيون
- راندمان حذف آلاينده ها توسط سيستم الترافيلتراسيون
- مقايسه فيلتراسيون آب در سيستم التراسيون به روشهای INSIDE-OUT و OUTSIDE-IN 97 مزاياي استفاده ازسيستمهاي اولترافيلتراسيون
- تأمین آب شرب بهداشتی به وسیله فرآیند غشایی اولترافیلتراسیون
- انواع فيلترهاي اولترافيلتراسيون
- انواع ممبران های اولترافیلتراسیون
- نتيجه گيري
- منابع
مکانیسم های جداسازی
این مکانیسم ها به نوع، ساختار و جنس غشا و جاذبه بین ذرات بستگی دارد. هنگامی که حفره های غشا کوچک تر از اندازه ذرات مورد نظر باشد مکانیسم جداسازی غربال شدن (Sieving) است. به این عمل فیلتراسیون سطحی می گویند. هنگامی که حفرات غشا بزرگتر از اندازه ذرات باشند یا اگر فیلتر از مواد رشته ای یا دانه ای ساخته شده باشد، ذرات به درون غشا وارد خواهند شد. اگر این ذرات جذب سطح غشا شوند و درون آن باقی بمانند از سیال جدا خواهند شد و در غیر این صورت به همراه سیال از غشا عبور می کنند. به این نوع جداسازی فیلتراسیون عمقی (Depth filtration) می گویند. حذف ذرات کوچکتر از حفره های غشا به عوامل گوناگونی بستگی دارد. طول حفره های غشا معمولا خیلی بیشتر از قطر آنهاست، لذا ذراتی که وارد غشا می شوند مسافتی طولانی را طی می کنند. در این حین ممکن است براساس پدیده جذب به سطح داخلی حفره ها بچسبند. در این حالت غشا تنها یک غربال نیست یعنی تمامی ذراتی که وارد آن می شوند لزوما از ان عبور نمی نمایند. جذب سطحی بر سطح حفره های غشا به نیروهای موجود بین آنها بستگی دارد که در این میان نیروهای الکترواستاتیکی و واندروالسی نقش مهمی را ایفا میکنند.
در بعضی موارد اگر غشا باردار باشد و ذرات موجود در سیال نیز باردار باشند در صورتیکه بار آنها مشابه باشد ممکن است نیروهای دافعه الکترواستاتیکی قوی تر از جاذبه واندروالسی باشد و ذرات جذب داخل غشا نشده و عبور کنند مخالف بودن بار آنه سبب جذب آنها بر سطح داخلی غشا می شود. بار سطحی یک غشا را می توان با تغییر قدرت یونی سیال، تغییر داد. شدت جریان سیال و فشار وارده بر غشا، می توانند بر پدیده جذب اثر داشته باشند و با افزایش آنها امکان کنده شدن ذرات جذب شده بر سطح غشا وجود دارد. غلظت سیال نیز بر جذب اثر دارد و هر چه غلظت افزایش یابد جذب نیز بیشتر می شود. از عوامل موثر دیگر حجم سیال عبوری از غشا است در صورتیکه حجم کمی از سیال عبور نماید ذرات موجود به غشا خواهند چسبید و در صورتیکه حجم عبور یافته زیاد باشد محل های جذب نهایتا اشغال خواهند شد و امکان جذب کاهش می یابد. ضخامت غشا و جنس غشا نیز در این امر موثرند هر چه ضخامت غشا بیشتر باشد ذراتی که از داخل ان عبور می کنند امکان بیشتری برای چسبیدن به دیواره ان پیدا می کنند. نوع حفره های غشایی می تواند در عبور آسان یا به تله انداختن ذرات موثر باشد.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.