توضیحات
عنوان: تکنولوژی بلوتوث در گوشی های همراه
- مقدمه و تاریخچه
- تعریف تکنولوژی بلوتوث
- تداخل امواج
- معماری بلوتوث
- پروتکل
- انواع ورژنهای Bluetooth
- مزایای بلوتوث
- معایب بلوتوث
- کاربرد بلوتوث
- باورهای نادرست درباره بلوتوث
- نتیجه گیری
- منابع
مقدمه و تاریخچه
قطعاً كاربران زیادی هنگام كار با دستگاههای الکترونیکی و اتصال تجهیزات جانبی مورد نیاز خود توسط كابل به آن، مشكلات زیادی را تجربه كردهاند و شاید به دنبال راه حلی، جهت حل این مشكلات نیز بوده باشند. اصلی ترین این مشكلات شلوغی میز كار و مدیریت تجهیزات می باشد. شاید اولین راه حلی كه به ذهن خطور كند استفاده از Infrareds یا امواج Micro wave و … باشد. بلوتوث به عنوان یك راه حل متفاوت دیگر جهت برقراری ارتباط بین دستگاههای الكترونیكی كه در مجاورت و نزدیكی یكدیگر قرار دارند، مورد استفاده قرار میگیرند. تكنولوژی بلوتوث موفق ترین تكنولوژی ارتباطی بی سیم برد كوتاه «Short Range Wireless Communication» میباشد كه در بیلیونها دستگاه مانند تلفنهای همراه، هدست ها، هدفون ها، تجهیزات پزشكی، كنسول های بازی، پخش كننده های موسیقی و فیلم قابل حمل «Portable Media Player» و … مورد استفاده قرار گرفتهاند.
بلوتوث یک رشته خصوصیت بی سیم است که ارتباطات کوتاه برد بین وسایل مجهز به تراشههای کوچک و اختصاصی بلوتوث را تعریف میکند.
بلوتوث یک استاندارد رادیویی و پروتکل ارتباطی برای مصارف با توان پایین و برد کوتاه میباشد که با نصب یک میکروچیپ ارزان قیمت در دستگاهها فعال میشود. بلوتوث در حقیقت نام تجاری برای شبکههای بی سیم شخصی است که با استاندارد ۸۰۲.15 IEEE هم شناخته میشود. این بلوتوث برای فاصلههای نزدیک و ارسال پیغام، عکس و یا هر اطلاعات دیگر استفاده میشود. اختراع تکنولوژی بلوتوث در سال ۱۹۹۴ تحول عظیمی درعرصه ارتباطات به خصوص موبایلها بوجود آورد. تنها یکی از ویژگیهای مفیدش حذف سیمهای بسیار از سازمانها، ادارات و منازل بود. مانند؛ حذف سیم بین موس و کامپیوتر، حذف سیم بین صفحه کلید و کامپیوتر، حذف سیم بین موبایل و کامپیوتر و …
مخترع بلوتوث، یاپ هارتسن اهل هلند است. بلوتوث یا به عبارتی دندان آبی از نام پادشاه دانمارکی الهام گرفته شده است. این تکنولوژی یک استاندارد رادیویی و پروتکل ارتباطی برای ارتباط یا اتصال با فاصله کوتاه است.
زمانی که دو دستگاه الکترونیکی نیاز به ارتباط با یکدیگر دارند، باید دارای سیستمهای ارتباطی مشترک به روش بلوتوث باشند. یعنی هر دو دستگاه باید مجهز به تراشه یا میکروچیپ بلوتوث باشند. فکر اولیه بلوتوث در شرکت موبایل اریکسون در سال ۱۹۹۴ شکل گرفت. اریکسون که یک شرکت سوئدی ارتباطات راه دور است، در آن زمان در حال ساخت یک ارتباط رادیویی کم مصرف، کم هزینه بین تلفنهای همراه و یک گوشی بی سیم بود.
کار مهندسی در سال ۱۹۹۵ شروع شد و فکر اولیه به فراتر از تلفنهای همراه و گوشیهای آنها توسعه یافت تا شامل همه انواع وسایل همراه شود. در سال ۱۹۹۸ اریکسون با چند شرکت دیگر موافقت نامهای را امضاء نمود که بر اساس آن گروه SIG به وجود آمد. این نام از نام یک پادشاه دانمارکی به نام هارالد بلاتند (به انگلیسی: Harald Blaatand) گرفته شدهاست. کلمه بلاتند بعد از انتقال به زبان انگلیسی به شکل بلوتوث تلفظ شد، که معنای دندان آبی دارد. این حکمران به طور صلح آمیز، دانمارک، سوئد جنوبی و نروژ شمالی را متحد کرد. این کار به او شهرت یک پادشاه ماهر در ارتباط و مذاکره را در تاریخ داد.
شرکت اریکسون اسم بلوتوث را به این فناوری داد چون امیدوار بود بتواند به طور صلح آمیز وسایل مختلف را متحد کند. طرح لوگوی فناوری بلوتوث نیز برگرفته شده از حروف اول کلمات Harold Bluetooth میباشد.که به طرز جالبی در یکدیگر ترکیب شدهاند.
خانم خورسند در سال ۱۹۸۷ مدیریت پروژه بلوتوث را با بیش از ۲۰۰ مهندس و کارشناس در شرکت اریکسون بر عهده گرفت. ماریا خورسند، بانوی ۴۹ ساله ایرانی، یکی از مدیران مشهور صنعت آیتی جهان است. هر چند ایرانیها در میان مدیران رده بالای صنعت آیتی چندان کمشمار نیستند، اما خورسند یکی از بلند پایهترین و در عین حال معدود زنان ایرانی فعال در این رشته است.
ماریا خورسند در زمان مدیریت خود در شرکت اریکسون سوئد، ریاست این پروژه انقلابی را بر عهده داشته است و در واقع مادر معنوی تکنولوژی بلوتوث محسوب میشود.
خانم خورسند در سال ۱۹۸۷، پس از چند تجربه مدیریتی در آمریکا، به شرکت اریکسون پیوست. او از سال ۲۰۰۱ به مدیریت بخش تکنولوژی لایسنسینگ (Technology Licensing) شرکت اریکسون منصوب شد. در همین جا بود که خانم خورسند مدیریت پروژه بلوتوث را با بیش از ۲۰۰ مهندس و کارشناس بر عهده گرفت و با سیاستگذاریهای درست خود، راه را برای همهگیر شدن این تکنولوژی هموار کرد.
2-تعریف تکنولوژی بلوتوث
بلوتوث یک تکنولوژی بی سیم استاندارد برای تبادل اطلاعات در فواصل کوتاه است که با استفاده از طول موج کوتاه ( UHFامواج رادیویی در باندISM از طول موج ۲.۴ تا ۲.۴۸۵ گیگا هرتز و برای فاصله های حداکثر تا 10 متر) قابل استفاده برای دستگاه های ثابت و قابل حمل می باشد و هدف آن ایجاد فضای شبکه ای شخصی برای افراد می باشد.
ارتباط با فرکانسهای رادیویی انجام میشود، هر وسیلهی بلوتوث دار حاوی یک تراشه فرستنده/گیرنده مربعیشکل به ضلع ۴ سانتیمتر است، که در باند فرکانسی GHz ۲٫۴ تا GHz ۲٫۴۸ کار میکند. این فرکانس از این لحاظ انتخاب شده، که در سراسر جهان به طور رایگان در دسترس است و محدودیتهای داشتن مجوز را ندارد. این باند فرکانس طبق یک توافقنامه بینالمللی برای استفاده توسط لوازم علمی، پزشکی و صنعتی کنار گذاشته شده و اصطلاحاً به آن ISM میگویند؛ باند ISM به ۷۹ کانال تقسیم میشود که هرکدام پهنای باند یک MHzای دارند. بلوتوث از لحاظ نظری پهنای باند یک مگابایت در ثانیه را دارد، که سرعتی نزدیک به ۷۲۳ کیلوبایت در ثانیه است. این سرعت خیلی بالا نیست، اما برای انتقال دادهها بین وسایل دستی و دسترسی به اینترنت کاملاً کافی است.
3- تداخل امواج
یکی از راهها برای جلوگیری از تداخل امواج ارسال سیگنالهای بسیار ضعیفی درحدود یک میلیوات است. استفاده از امواج کم قدرت، شعاع برد سیگنالهای بلوتوث را به حدود ۱۰ متر محدود میکند؛ و هم چنین استفاده از اینگونه سیگنالهای ضعیف ایجاد تداخل بین امواج بلوتوث با امواج تلفن همراه، کامپیوتر یا دستگاه تلویزیون بهطورکلی منتفی میشود. بلوتوث از یک فناوری دیگر به نام «جهش فرکانس در طیف گسترده» یا(FHSS) بهره میگیرد، که احتمال استفاده از فرکانس برابر توسط دو دستگاه بهطور همزمان را تقریباً به صفر میرساند. بر پایه این تکنولوژی هر وسیله این امکان را دارد که از ۷۹ فرکانس منحصر به فرد که به صورت اتفاقی از میان یک سری فرکانسهای از پیش تعیین شده انتخاب میشوند، استفاده کند؛ و بهطور منظم تغییر فرکانس میدهد. درمورد بلوتوث این عمل تغییر فرکانس در دستگاه فرستنده حدود ۱۶۰۰ بار در ثانیه اتفاق میافتد، بر پایه همین تکنولوژی از اختلال بین امواج بلوتوث با دستگاههایی مثل کنترل درب پارکینگ یا تلفنهای بیسیم جلوگیری میشود.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.