توضیحات
عنوان: تفاوت سبک زندگی اسلامی و غربی
- بخش اول
- سبک زندگی
- مفاهیم سبک زندگی
- اقسام روش زندگی
- شاخص های تاثیرگذار بر سبک زندگی
- بخش دوم
- سبک زندگی اسلامی
- سبک زندگی اسلامی از دیدگاه های مختلف
- مؤلفه های سبک زندگی اسلامی
- بخش سوم
- سبک زندگی غربی
- کلیات
- مولفه های زندگی مدرن
- فرد انگارانه
- خانواده گریز و یا خانواده ستیز
- مصرف گرایی شدید
- شتابزده گی
- تنوع طلبی
- دو نماد مهم از سبک زندگی غربی
- ورزش
- رسانه
- حوزه های متأثر از سبک زندگی غربی
- بخش چهارم
- مقایسه سبک زندگی اسلامی و غربی
- نشانه های سبک زندگی غربی و مقایسه آن با سبک زندگی اسلامی
- سنت گریزی
- دین گریزی
- انقلاب در ارتباطات جنسی
- تقابل غرب مدرن با آموزه های ایرانی اسلامی
- سبک زندگی غربی در تقابل با مولفه های هویت ایرانی
- سبک زندگی غربی نقطه مقابل خانواده است
- خوی اشرافیگری مشکل سازترین علت در سبک زندگی
- مقایسه ی مولفه ای سبک زندگی اسلامی و غربی
- نهاد خانواده و نظام آن
- هنر و ادبیات
- معماری
- ارزش ها و نظام ارزشی
- نظام تعلیم و تربیت
- نظام اقتصادی
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده :
پدیده سبک زندگی از مشخصات جهان مدرنیته است و کسانی که در جوامع مدرن زندگی می کنند برای توصیف کنش های خود و دیگران از مفهوم سبک زندگی استفاده میکنند .افرادتحت تاثیر رسانه ها به سلیقه ها و ارزشهای خود شکل میدهند و این سلیقه ها وارزشها است که منجر به بروز رفتار و درنهایت شکل گیری سبک زندگی آنها میشود.هر مکتب و مذهبی، سبک زندگی برای بشریت ارایه میدهد و مدعی است، جامعه مطلوب و زندگی سالم در نتیجه پیروی از روش زندگی است که آنان ارایه مینمایند. حقیقت این است وقتی سخن از سبک زندگی اسلامی و حیات طیبه به میان میآید، دو امر به ذهن تداعی میکند. به دیگر سخن گزاره حاکی از سبک زندگی اسلامی و حیات طیبه، متضمن دو گزاره دیگر هم هست: الف) وضع موجود جوامع بشری دچار آسیبها و آفت زده سبک زندگی غیر اسلامی است. ب) چیستی و چگونگی سبک زندگی اسلامی و حیات طیبه و دیگری امکان حصول به این سبک زندگی است.امروزه با هجوم روزافزون شبکه های ماهوارهای وفیلمهای سینمایی، که معلول و زاییده ی تکنولوژی پیشرفته و ارتباطات میباشند، بنیانهای اعتقادی و اخلاقی فرهنگ های غنی نشانه رفته است. سبک زندگی اسلامی، متضمن شبکهای از مولّفه های بنیادین و کلیدی است که میتوان آنها را معیارهایی برای تمایز میان سبک زندگی اسلامی و غیر اسلامی دانست. این مولّفـه هـا مسـیری را برای انسان ترسیم میکنند که انسان با پیمودن این مسیر به کمال نهایی خود و خدایی شدن دست مییابد. مرگ آگاهی، محاسبه، قناعت ورزی، رضایت الهـی، توسـل و توکّـل، و انتظـار از جملـه مولّفه های بنیادین هستند که در قول و سیره پیامبران الهی)ص( و ائمـۀ معصـومین) علیهم السـلام (همواره مورد توجه و اهتمام بودهاند. این مقاله تلاش میکند تا با تمرکز بر این مولّفـه هـا، مسـیر سبک زندگی اسلامی را در یک فرآیند هدفمند به تصویر کشیده، و زمینه را برای تحقیقات بعـدی پژوهشگران در این عرصه فراهم سازد. ما در این پژوهش به مقایسه این دو موضوع با هم خواهیم پرداخت.
کلید واژگان: سبک زندگی ، غربی ، اسلامی ، مولفه ها ، آسیب ها ، بنیان های اعتقادی
بخش اول
1-سبک زندگی
1-1مفاهیم سبک زندگی
سبک در لغت به معنی طرز، شیوه، روش، طرز بیان ما فیالضمیر را گویند. زندگی به معنای زندهبودن، زیست، حیات، مدت عمر، وضع مالی، مال و منال بیان شده است. سبک زندگی که از آن به life style تعبیر میشود، همان سبک و یا طرز زندگی است. سبک زندگی همان شیوه و طرز زندگی است که هرکس در یک جامعه برای خود برگزیده و بر اساس آن رفتار و کردار خود را شکل میدهد. ترکیب سبک زندگی در کتابهای لغت، به معنای روش خاصی از زندگی و فعالیت یک شخص یا گروه آمده است. در اینراستا به مواردی چون: عادتها، نگرشها، سلیقهها، معیارهای اخلاقی و سطح اقتصادی توجه میشود که با هم شیوه زندگی فرد یا گروه انسانی را شکل میدهد.
برابر تعریف برخی دیگر از اندیشمندان، سبک زندگی عبارت استاز: حد و مرزی که در چارچوب آن اعضاء از جهت توزیع درآمدها و انگیزشها شبیه یا متفاوت از یکدیگر باشند. سبک زندگی هر فرد، گروه و ملتی منبعث از فرهنگ و آدابورسوم آن فرد، گروه و ملت است. ادوارد تایلور (۱۸۳۲ـ ۱۹۱۷م) نخستین انسانشناس برجسته بریتانیایی است که همزمان با پژوهشهای مردمشناسی خود درباره تاریخ آغازین بشر و توسعه تمدن، در سال ۱۸۷۱ میلادی، کتابی با عنوان «فرهنگ ابتدایی» نوشت که سرآغاز آن، نخستین تعریف رسمی و فنی فرهنگ را در بر داشت: «فرهنگ یا تمدن به مفهوم وسیع کلمه در قومشناسی، عبارت از مجموعه علوم، دانشها، هنرها، افکار و عقاید، اخلاقیات، مقررات و قوانین، آدابورسوم و سایر آموختهها و عاداتی است که انسان بهعنوان عضوی از جامعه کسب میکند.
پدیده سبک زندگی از مشخصات جهان نوین و مدرنیته است و کسانی که در جوامع مدرن زندگی می کنند برای توصیف کنش های خود و دیگران از مفهوم سبک زندگی استفاده می کنند. افراد تحت تاثیر رسانه ها به سلیقه ها و ارزش های خود شکل می دهند و این سلیقه ها و ارزشهاست که منجر به بروز رفتار و در نهایت شکل گیری سبک زندگی آنها می شود.
هر مکتب و مذهبی، سبک زندگی برای بشریت ارایه میدهد و مدعی است، جامعه مطلوب و زندگی سالم در نتیجه پیروی از روش زندگی است که آنان ارایه مینمایند. حقیقت این است وقتی سخن از سبک زندگی اسلامی و حیات طیبه به میان میآید، دو امر به ذهن تداعی میکند. به دیگر سخن گزاره حاکی از سبک زندگی اسلامی و حیات طیبه، متضمن دو گزاره دیگر هم هست: الف) وضع موجود جوامع بشری دچار آسیبها و آفت زده سبک زندگی غیر اسلامی است. ب) چیستی و چگونگی سبک زندگی اسلامی و حیات طیبه و دیگری امکان حصول به این سبک زندگی است.
به طور کلی باید اذعان داشت سبک زندگی پدیده جوان و نوظهوری است که کمتر از نیم قرن از عمر آن نمی گذرد. دوم، ورود هر یک از روش ها و تکنولوژی های فوق تغییرات بنیادینی در زندگی، احساس، تفکر، شیوه زیست و فرهنگ انسان امروزی به وجود آورده و می آورد. آن چیزهائى که متن زندگى ما را تشکیل میدهند؛ همان سبک زندگى است. و به عبارتی می توان گفت شامل مجموعه رفتارها و الگوهای کنش هر فرد که معطوف به ابعاد هنجاری ومعنایی زندگی اجتماعی می باشد اطلاق میشود و نشاندهنده کم و کیف نظام باورها و کنشهای فرد است.و برماهیت و محتوای خاص تعاملات و کنشهای اشخاص در هر جامعه دلالت دارد و مبین اغراض، نیات، معانی و تفاسیر فرد در جریان عمل روزمره و زندگی روزانه است.
مفهوم سبک زندگی از زمره مفاهیمی است که درحوزه جامعهشناسی و مطالعات فرهنگی برای بیان پارهای واقعیتهای فرهنگی آن را مطرح و به کار میبرند و دامنه بهکارگیری آن در رسانه هم رواج زیادی یافته است .
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.