توضیحات
عنوان: تشخیص نفوذ در رایانش ابری
- فصل اول: کلیات تحقیق
- مقدمه
- تفاوت ابر با خوشه و شبکه
- رایانش ابری
- مبانی رایانش ابری
- مزایای رایانش ابری
- چالشهای استفاده از رایانش ابری
- ساختار پژوهش
- فصل دوم: ادبیات تحقیق
- مقدمه
- مبانی امنیت
- بازیگران رایانش ابری
- کاربر انتهایی
- ارائهدهنده ابر
- توسعهدهنده ابر
- مدلهای ابر
- نرمافزار به عنوان سرویس
- پلتفرم به عنوان سرویس
- زیرساخت به عنوان سرویس
- مسائل مربوط به امنیت اطلاعات یا چالشها
- مبانی امنیت اطلاعات
- چالشهای امنیتی در تایید هویت و کنترل دسترسی
- چالشهای امنیتی با توجه به تایید هویت ناقص، کنترل دسترسی و جلسه
- دیگر مسائل امنیتی مرتبط با دادهها
- آسیبپذیریهای رایج مشترک
- نیازمندیهای سیستم تشخیص نفوذ
- طبقهبندی سیستمهای تشخیص نفوذ
- نوع نفوذگر
- نوع نفوذ
- روش تشخیص
- زیرساخت
- روشهای پاسخ به نفوذ در سیستمهای رایانش ابری
- 0 تشخیص نفوذ توزیع شده در لایههای ابر
- تشخیص نفوذ خودمختار توزیع شده در سیستمهای رایانش ابری
- آسیبپذیری امنیتی مشترک و مکانیزمهای دفاع
- فصل سوم: پیشینه تحقیق
- پیدایش سیستمهای تشخیص نفوذ
- کارهای مرتبط: سیستم تشخیص نفوذ
- کارهای مرتبط: مکانیزمها در برابر حملات DDOS در ابر
- کارهای مرتبط: تشخیص نفوذ توزیع شده در رایانش ابری
- فصل چهارم: نتیجه گیری و پیشنهادات
- کارهای آینده
- نتیجهگیری
فصل اول
کلیات تحقیق
مقدمه
یک ابر[1] به یک محیط IT متفاوتی گفته میشود که به منظور تأمین منابع از راه دور به صورت مقیاسپذیر و اندازهگیری منابع اطلاعاتی طراحی شده است [1]. ابر در واقع یک نوع محاسبات است که در آن منابع به اشتراک گذاشته میشود و به جای اینکه برای اداره برنامهها در سیستم از ابزارهای شخصی یا سرورهای شخصی استفاده شود، سازمان یا شخص از فضای ابری بهره خواهد برد.
عبارت ابر در محاسبات ابری، استعارهای از اینترنت است. بنابراین ما میتوانیم محاسبات ابری را به عنوان محاسبات مبتنی بر اینترنت تعریف کنیم که در آن سرویسهای مختلف مانند ذخیره سازی، سرورها و برنامهها با استفاده از اینترنت در اختیار سازمانها، کامپیوترها و دستگاهها قرار میگیرد [1]. بنابراین استفاده از ابر، در مقایسه با روش سنتی «تهیه منابع به صورت شخصی و استفاده از آن»، هزینه خرید، نگهداری و تهیه زیرساختها حذف خواهد شد. این روش جدید اجازه میدهد تا کاربران با توجه به نیاز خود به صورت بلادرنگ به منابع دسترسی داشته باشند. بنابراین میتوان گفت که محاسبات ابری یا رایانش ابری[2]، کاربر را قادر میسازد که به منابع کلی و منابع تقسیم شده از جمله منابع ذخیره سازی، شبکه، نرمافزارها، خدمات و غیره بر اساس نیاز خود دسترسی داشته باشد [1].
با توجه به مسائل امنیتی که در شبکه رایانش ابری وجود دارد، باید بتوان از دادههای کاربران در مقابل هرگونه نفوذی، ایستادگی و مقابله نمود. لذا سیستمهایی ارائه شدهاند که به صورت خودکار، میتوانند هرگونه عملیات مشکوکی را در طول شبکه رایانش ابری، شناسایی نمایند، اعم از ورودهای غیرمجاز، عبور از دیوار آتش ، جلوگیری از ارسال دادههای ویروسی و دارای انواع حملات و غیره است.
این سیستم که به نام سیستم تشخیص نفوذ شناخته میشود، به عنوان یک نرمافزار جداگانه بر روی ساختار شبکههای رایانش ابری و حتی سایر شبکههای کامپیوتری، قابل نصب است. این سیستم توانایی محافظت از هرگونه نفوذ یا حملهای در شبکه را بر عهده دارد. در واقع سیستم تشخیص نفوذ، مانند یک آنتی ویروس با دیوار آتشین اما از نوع پیشرفته، عمل میکند.
تفاوت ابر با خوشه و شبکه
خوشهها[3]، سیستمهای موازی و توزیع شده هستند که تحت نظارت دامنه اداری یکپارچه کنترل میشوند. گرهها (کامپیوترهای مستقل) در خوشه برای ایجاد یک منبع محاسباتی مستقل تجمیع میشوند. شبکه [4] منابع مستقل را جمعآوری میکند که از لحاظ جغرافیایی توزیع شده هستند. گرهها در شبکه اجازه دارند در زمان اجرا دادههایی را به اشتراک بگذارند و بر حسب نیاز انتخاب کنند [4].
در مقابل، ابر ترکیبی از خوشه و شبکه نیست. بلکه نسل بعدی خوشه و شبکه است. ابر نیز مشابه خوشه و شبکه بوده و مجموعهای از سیستمهای موازی و توزیع شده است. ابر یک دامنه منفرد نیست. بر خلاف خوشه و شبکه، ابر دارای چندین دامنه است و گرههای ابر مجازی سازی شده اند [4].
رایانش ابری
رایانش ابری امروزه در جامعه فناوری اطلاعات یک واژه محبوب و مهم شناخته شده است. ابر و رایانش ابری به عنوان یک پارادایم محاسباتی توزیع شده در مقیاس وسیع پدیدار شده است که قادر به هدایت کاربران در مقیاس بزرگ است و شرایطی را فراهم میکند که خدمات را میتوان به طور پویا و بر حسب تقاضا پیکربندی کرده و به کاربر تحویل داد [5]. برای تأکید بر اینکه محاسبات ابری دارای برخی اهداف برجسته است، ما به تعریف محاسبات ابری ارائه شده توسط موسسه ملی استاندارد و فناوری (NIST) اشاره میکنیم که میگوید: « رایانش ابری یک مدل برای دسترسی آسان به شبکه بر اساس تقاضا است که دسترسی به یک استخر مشترک از منابع محاسباتی قابل تنظیم (مانند شبکهها، سرورها، فضاهای ذخیرهسازی، برنامهها و سرویسها) را فراهم میکند و میتواند به سرعت و با کمترین تلاش مدیریت یا ارائهدهنده خدمات عرضه شود». این مدل ابر باعث افزایش دسترسپذیری میشود و شامل پنج ویژگی اساسی، سه مدل خدمات و چهار مدل استقرار است [5].
به عنوان هدف اصلی محاسبات ابری، میتوانیم از استفاده بهتر از منابع توزیع شده و استفاده از آنها برای دستیابی به کارایی بالاتر، عملکرد و حل مسائل محاسباتی بزرگ نام ببریم. به طور کلی، بر اساس تعریف NIST از محاسبات ابری، میتوانیم بهترین پیشنهاد برای ارائه خدمات بر اساس تقاضا را که بر مبنای بهترین استفاده از منابع مشترک موجود است، به عنوان یکی از مهمترین اهداف این مدل بیان کنیم [5]. برای دستیابی به این اهداف، بهبود عملکرد کلی سیستم، حفظ ثبات، قابلیت دسترسی و برخی از ویژگیهای دیگر برای مراکز داده محاسبات ابر، نیاز به یک مکانیزم است که تحت عنوان «تعادل بار» نامیده میشود.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.