توضیحات
عنوان: تحلیل اثر تغییرات نرخ ارز بر شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رهیافت ARDL
- مقدمه
- تعریف مفاهیم
- نرخ ارز
- شاخص کل بورس اوراق بهادار
- نرخ تورم
- مبانی نظری
- بازده سهام
- نرخ ارز
- نوسانات نرخ ارز و بازده سهام
- اثرات نرخ تورم بر بازده سهام
- بررسی مقالات
- مقالات داخلی
- مقالات خارجی
- خلاصه مطالعات و مقالات بررسی شده
- جمع بندی
مقدمه
به دست آوردن منابع مالی لازم برای مجموعه فعالیت های اقتصادی با تجهیز منابع پس اندازی موجود در اقتصاد ملی از ویژگی های حرکت متداول به سوی توسعه اقتصادی پایدار است. در دهه های اخیر گسترش بازارهای سرمایه در کشورهای در حال توسعه، رشد اقتصادی مطلوبی را به همراه داشته است. کشورهای توسعه یافته بخش زیادی از سیر توسعه ای خود را مرهون بازارهای مالی و به ویژه بورس اوراق بهادار می دانند.(نیها و لب[1]، 2001)
بورس اوراق بهادار یکی از مهم ترین بازارهای مالی است که به نوعی نشانگر اقتصاد هر کشور به شمار می رود. رکود و رونق بورس اوراق بهادار نه تنها اقتصاد ملی بلکه اقتصاد منطقه و جهانی را نیز تحت تأثیر خود قرار می دهد. بازار بورس اوراق بهادار از سویی محل جمع آوری پس اندازها و نقدینگی بخش خصوصی به منظور تأمین مالی پروژه های سرمایه گذاری است و از سوی دیگر، مرجع رسمی و مطمئنی است که دارندگان پس اندازهای راکد می توانند محل نسبتًا مناسب و ایمن سرمایه گذاری را جستجو و وجوه خود را برای سرمایه گذاری در شرکت ها به کار گیرند. بدیهی است رونق و رکود بورس می تواند ناشی از عوامل متعددی در اقتصاد باشد. چنانچه این بازار رابطه منطقی با بخشهای دیگر نداشته باشد، معضلات و کاستی هایی در عملکرد آنها پیش خواهد آمد.
بازار اوراق بهادار و بازار ارز همواره به عنوان بخشهای حساس بازار مالی هستند. این دو بازار به سرعت از نوسانات و دورهای تجاری در اقتصاد تأثیر پذیرفته و تغییرات اقتصادی را به سرعت منعکس می نمایند. در عین حال، آشفتگی در یک یا هر دو بازار به ایجاد نگرانی در میان سیاست گذاران بازارها می انجامد. تعاملات پویا بین این دو بازار، پژوهشگران، سیاست گذاران و نیز تحلیل گران را در انجام تحلیل های دقیق و مشروح تشویق نموده است. گر چه اتفاق نظر تئوریکی در مورد تعامل بین قیمت های سهام و نرخهای تبادلی ارز وجود ندارد، باید توجه داشت که متغیرهای بینابینی چون ثروت، تقاضا برای پول و نرخ های بهره نقش عظیمی در ایجاد پیوند بین آنها را ایفا می نماید(صالح،[2] 2008).
در بورسهای معتبر دنیا شاخصهای متعددی برای بررسی، تجزیه و تحلیل عملکرد این بورس ها مورد محاسبه قرار می گیرد. نخستین شاخص مورد استفاده در بورس سهام، شاخص قیمتی سهام است که خود به چندین روش محاسبه می شود. شاخص قیمتی سهام همواره تحت تأثیر متغیرهای کلان اقتصادی نظیر نرخ تورم و نرخ ارز در دوره های مختلف قرار داشته است و رکود و رونق اقتصادی بورس اوراق بهادار را به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد.
در این سمینار به بررسی و تحلیل مقالات و مطالعاتی که حول موضوع تاثیرات نرخ ارز و دیگر متغیرهای اقتصادی بر شاخص های بورس پرداخته خواهد شد. در انتهای سمینار، مقالات مورد مطالعه جمع بندی و ارائه خواهند شد.
2- تعریف مفاهیم
2-1- نرخ ارز
بهای خرید یا فروش یک واحد پول خارجی به پول رایج کشور را نرخ ارز میگویند.
2-2- شاخص کل بورس اوراق بهادار
شاخص قیمت و بازده نقدی یا همان شاخص بازده کل با نماد TEDPIX از فروردین 1377 در بورس تهران محاسبه و منتشر شده است. تغییرات این شاخص نشانگر بازده کل بورس است و از تغییرات قیمت و بازده نقدی پرداختی، متأثر میشود. این شاخص کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس را در بردارد و شیوه وزن دهی و محاسبه آن همانند شاخص کل قیمت (TEPIX) است و تنها تفاوت میان آن دو در شیوه تعدیل آنها است. شاخص قیمت و بازده نقدی علاوه بر موارد تعدیل شاخص قیمت در صورت پرداخت سود نقدی نیز تعدیل میشود.(سایت بورس ایران[3])
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.