توضیحات
عنوان: تجزیه و تحلیل خطاهای بالقوه و اثرات آن (FMEA )
- چکیده
- مقدمه
- معنی و مفهوم F.M.E.A.
- تاریخچه F.M.E.A
- تجزیه و تحلیل حالات خطا و آثار آن (FMEA)FAILURE MODES AND EFFECTS ANALYSIS
- نکات مهم برای اجرای F.M.E.A
- تجزیه و تحلیل خطا و اثرات ناشی از آن (FMEA)
- FMEA چگـونه کـار می کنـد؟
- فلسفه کار در FMEA
- انواع FMEA
- چگونگی بکارگیری روش DFMEA
- نحوه تکمیل فرم DFMEA
- تجزیه و تحلیل شکست و آثار آن در فرایند PFMEA
- نحوه تکمیل فرم PFMEA
- System FMEA
- Service FMEA
- مستند ساختن فرآيندها
- مزایای استفاده از FMEA
- زمان انجام FMEA
- مراحل انجام FMEA
- تشکیل پرونده FMEA
- فوايد اجراي FMEA
- انواع FMEA
- نتیجه گیری
چکیده:
چکیده نگرش نوین در رابطه با الزامات تضمین کیفیت، انتظارات روز افزون مشتریان و رقابت شدید در عرصه مبادلات تجاری بین الملل ایجاب کرده است که تولید کنندگان کالا در زمینه توسعه و بهبود کیفیت، تلاش های زیادی به عمل آورند در این رابطه یکی از جدید ترین روش هایی که در کشورهای صنعتی مطرح شده F.M.E.A یا تجزیه و تحلیل خطاهای بالقوه و اثرات آن است . این روش اول بار در دهه 60 در صنایع هوا فضای ایالات متحده آمریکا به کار گرفته شد ولی رشد سریع و گسترش آن در دهه 70 و80 در صنایع خودرو به وقوع پیوست و امروزه به عنوان یک الزام برای تامین کنندگان خودرو تلقی می شود. F.M.E.A در واقع نوعی روش آنالیز ریسک خطاهای بالقوه ای است که مهندسین هنگام طراحی و تولید یک محصول جدید با آن مواجه هستند. این روش خطاهای ممکن و بالقوه را به طور سیستماتیک شناسایی نموده و ضرایب اولویت ریسک (R.P.N) کلیه خطاها را با ترکیب عواملی مانند شدت خطاها نرخ وقوع خطاها و قابلیت کشف خطا، سنجیده و آنگاه با توجه به سیستم، اولویتی را جهت کاهش ریسک های موجود در طراحی و تولید محصولات جدید ارائه می دهد .
مقدمه:
سیری در نگرش به کیفیت از دیر باز تا کنون موضوع کیفیت در تمامی جنبه های مختلف زندگی بشر به نوعی مطرح بوده است. انسان در زندگی روزمره خود به طور ناخودآگاه به بهبود وضعیت خود می اندیشد و این تفکر را می توان سر منشا تکامل جامعه بشری قلمداد نمود . در کلیه محصولاتی که بشر به عنوان ابزار کار یا کالای نهایی از آن بهره می برد موضوع کیفیت نهفته است. ابریشم چین، فرش ایران، ادویه هند، پنبه مصر و بسیاری محصولات دیگر از قرن ها پیش دارای شهرت جهانی بودند . در قرن 11 برای اولین بار در انگلستان مسئولیت بازرسی کالاهای ساخته شده به گروهی تحت عنوان بازرسان کار سپرده شد. تا ابتدای قرن 20 کیفیت در صنایع تنها به صورت بازرسی کالای ساخته شده مطرح بود. در قرن حاضر دنیا شاهد تحول اساسی در نگرش به مفهوم کیفیت گردید به طوری که موضوع کنترل کیفیت آماری : Statistical Quality Control . حدود دهه 40 در آمریکا مطرح و در نیمه دوم این قرن تضمین کیفیت : Quality Assurance و کنترل کیفیت جامع : Total Quality Control جایگزین موضوعات قبل گردید و در حال حاضر آخرین موضوعی که توسط ژاپنی ها ارائه شده و به تدریج در حال بسط و گسترش می باشد مدیریت کیفیت جامع :Total Quality Management است .
معنی و مفهوم F.M.E.A.
F.M.E.Aاز چهار حرف اول کلمات به کار برده شده در عبارت لاتین :
Failure Modes & Effects Analysis
تشکیل شده است . برای روشن شدن مفهوم این عبارت به ترجمه و معنی کلمات آن می پردازیم.
Failure
ریشه این لغت کلمه Fail است و معانی به کار برده شده برای آن بر اساس واژه نامه آکسفورد عبارتند از: نا موفق بودن در انجام کاری، ضعیف، نا کافی و نا موثر بودن در فرهنگ آریان پور نیز تعابیر متنوعی از این لغت شده است که عبارتند از: شکست خوردن و رد شدن، قصور ورزیدن، عقیم ماندن و به طور کلی منظور از Failure عبارتست از:
” عدم تحقق آنچه از قبل خواسته شده است “
Mode
از این کلمه به معنای روشی که چیزی یا کاری بر طبق آن انجام می شود استفاده می گردد . دیگر معانی آن عبارتند از : رسم، سبک، طرز، طریقه، مد، وجه و نوع
Effect
تغییر ایجاد شده به علت انجام یک عمل، نتیجه، پیامد، اثر، کار موثر و اجرا کردن از جمله معانی این کلمه هستند.
Analysis
عبارتست از شکستن چیزی به اجزای متشکله برای شناسایی یا مطالعه ساختار آن که معنای عام تجزیه و تحلیل برای آن به کار برده شده است.
با توجه به آنچه که ذکر شد ترجمه تحت اللفظیF.M.E.A عبارتست از: تجزیه و تحلیل انواع نقص و اثرات آن . با توجه به اینکه واژه خطا برای بیان : عدم تحقق آنچه از قبل خواسته شده مناسب است و از سوی دیگر در روش F.M.E.A مفهوم امکان یا پتانسیل نهفته است می توان ترجمه مناسب F.M.E.A را چنین بیان نمود : تجزیه و تحلیل امکان بروز خطا و اثرات آن . F.M.E.A به بیانی ساده روش پیشگیرانه جهت جلو گیری یا کاهش احتمال بروز خطا است. خطا هایی که به واسطه طراحی محصول و نیز خطا هایی که در طی فرایند تولید یک محصول ممکن است بروز کند . طبعاً احتمال بروز هر خطا و اثرات ناشی از آن متفاوت است و بر همین اساس حساسیت و اولویت ها در برخورد با آن خطاها متفاوت خواهد.
F.M.E.A یک رویداد سیستماتیک برای آینده نگری در امر طراحی و تولید است. و به جای نگاه به گذشته و تجزیه و تحلیل مشکلات به وجود آمده در طراحی و فرایند تولید محصول،F.M.E.A روی به آینده دارد و در پیش بینی، شناسایی، بررسی و تجزیه و تحلیل و طبقه بندی خطاهایی است که وقوع آن محتمل است . نتایج ناشی از بروز خطاهای بالقوه ای که می تواند اثرات نا مطلوبی برای مشتری اعم از مصرف کننده نهایی محصول، یا واحد مونتاژ یا تولید کننده بعدی در بر داشته باشد.
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.