توضیحات
عنوان: تاثیر کار تیمی و مدیریت جهادی بر بهره وری نیروی انسانی در سازمان تامین اجتماعی
- مقدمه
- مدیریت جهادی و مفاهیم آن
- ادبیات موضوع (پیشینه تحقیق)
- مفاهیم تحقیق
- ارزیابی عملکرد مدیریت جهادی در سازمان
- بهره وری چیست؟
- تعریف کار تیمی
- روش پژوهش
- مدل مفهومی تحقیق
- تجزیه و تحلیل داده ها
- فرضیه 1
- فرضیه 2
- فرضیه 3
- فرضیه 4
- فرضیه 5
- فرضیه 6
- فرضیه 7
- فرضیه 8
- فرضیه 9
- فرضیه 10
- فرضیه 11
- فرضیه 12
- فرضیه 13
- فرضیه 14
- فرضیه 15
- فرضیه 16
- فرضیه17
- فرضیه 18
- فرضیه 19
- نتیجه گیری
- منابع و ماخذ
مقدمه
پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر اساس نیاز انقلاب و به فرمان حضرت امام خمینی(ره) برخی نهادها، تأسیس، و منشأ خدمات گوناگون و فراوانی برای جامعه بویژه اقشار محروم شد. مدیریت بر این نهادها بسرعت به فرهنگ و سبکی از مدیریت مبدل گشت تا آنجا که ضمن برخورداری از جایگاه والای ارزشی و تقدسی در محافل علمی نیز به عنوان فرهنگ سازمانی پویا و سبک خاصی از مدیریت مورد توجه قرار گرفت. این نهادها، که از جمله ویژگی های برجسته آنها می توان به خدا محوری، دین مداری، ولایت محوری، انعطاف پذیری، مردم گرایی، خلاقیت و نوآوری اشاره کرد. به دلیل حاکمیت دیوانسالاری سازمانها دچار چالش و آسیبهای جدی شد؛ زیرا نظام دیوان سالاری به دلیل ویژگیهایی که بر آن مترتب است، باعث شد نهادها، که سازگار با ساختارهای منعطف و ارگانیگ بود، به سمت عدم کارایی و اثر بخشی کم سوق پیدا کند و بعضی از آنها منحل یا در دیگر سازمانها ادغام شود و تعدادی نیز به مرور زمان کارکرد سازمانی پیدا کند. این وضعیت معلول علتها و عوامل گوناگونی است که در این میان می توان به کاهش عملکرد ، عدم انعطاف پذیری، تمرکز قدرت ، ترجیح اهداف فردی به اهداف سازمانی، اطاعت بی قید و شرط از قوانین و مقرارت، تقویت روحیه محافظه کاری و تملق، از بین رفتن روحیه استقلال کاری و سردرگمی ارباب رجوع اشاره کرد؛ لذا می توان با بازنگری در طراحی ساختارهای سازمانی، به کارگیری آنها متناسب با ماهیت کارها و عملیات سازمان، کاهش میزان تصدی گری دولت، تأکید بر نقش نظارتی و سیاستگذاری و اصلاح نظام انتخاب و انتصاب مدیران و کارکنان از بروز جنبه های منفی دیوانسالاری جلوگیری کرد و فرهنگ و مدیریت جهادی را در سازمانها توسعه و تداوم بخشید. نهاد بهترین بستر برای اعمال مدیریت جهادی است. نهادها مثل هرسازمان دیگر برای پاسخ به نیاز جامعه تشکیل می شود و به ناچار با تغییر نیاز جامعه، تغییر می یابد و خود را با محیط تطبیق می دهد. نهاد باید بتواند محیط را دستکاری ، و در آن تغییر ایجاد کند. به تعبیر مقام معظّم رهبری: «یکی از هنرهای بزرگ انقلاب، ایجاد نهادها بود؛ یعنی همین ساختارهای منعطف همه کاره همه فن حریف، مثل جهاد سازندگی آن هم از همین قبیل بود … در همه این موارد می تواند حضور پیدا کند و ساختار متناسب را برای آن نیاز برای آن مورد به وجود بیاورد. این خصوصیت نهاد است» . (آیت الله خامنه ای، 1389)
مدیریت در طول تاریخ از عصر شکار تا عصر دانایی با شیوه ها و سبک های متفاوتی پایه گذاری شده است و با توجه به تحولات ماهیت کار در حال دانشور شدن است و آنچه که در مدیریت جهادی که برگرفته از مدیریت اسلامی است قابل ذکر است اینکه علم وقوانین علمی در یک فضای ارزشی بکار گرفته می شوند و جامعه، سازمان و افرادی که در آن هستند اعتقادات ، رسوم و ارزش های فرهنگی خاصی دارند و مدیریت نیز ناگزیر از عمل در بستر نظام ارزشی اسلامی جامعه و سازمان می باشد ولی اهداف مدیریت در جوامع غیر اسلامی به ویژه غربی حداکثر کردن سود است و آنچه که اصالت دارد سود بیشتر است و این بدین خاطر است که جوامع غربی سعادت را در مادیات و در دنیا جستجو می کنند و به پایان کار (آخرت) اعتقادی ندارند حال آنکه در مدیریت اسلامی و جهادی آخرت ادامه حیات دنیوی محسوب می شود و هر نوع فعالیت دنیوی برای تلاش و اصلاح امور دنیوی وخدمت به بندگان خدا یک تعهد محسوب می شود. لذا تمایز مدیریت اسلامی و جهادی با سایر مدیریت ها در موضوعات چند نهفته است.
مدیریت جهادی و مفاهیم آن
مدیریت جهادی مقوله ای است همزاد انقلاب اسلامی که آثار مبارک آن در فرازهایی از دوران دفاع مقدس و خصوصاً نهاد جهادسازندگی ظهور و بروز کرده است . فرآیندی که از ویژگی های برجسته آن ادای تکلیف و هم راستایی با ارادەٴ الهی در جهت تشکیل، حفظ و تحکیم پایه های حکومتی برآمده از اسلام ناب محمدی (صلی االله علیه وآله) بوده است.مدیریت جهادی، یادگاری است گرانسنگ از دوران دفاع و حماسه، که در آن تهیه و تجهیزسرمایه های انسانی و مادی و برنامه ریزی فعالیت ها و انجام اقدامات، همه در فضایی برگرفته از آموزه های اصیل دینی صورت می گرفته است؛ که مهمترین ویژگی آن ذوب اراده انسان در اراده الهی بوده و البته نماد این امتزاج عاشقانه فرمانبری آگاهانه از ولی امر یا ولی فقیه زمان است. لذا از مؤلفه های کلیدی مدیریت جهادی، عقل و عشق است. به عبارتی مدیریت جهادی با بهره گیری از ابزار علم و فناوری و هم جهت با ارادەٴ الهی و بر اساس نقشۀ الهی به تمشیت امور می پردازد. پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، تجارب دوران دفاع مقدس و سازندگی روستاها و صدها موفقیت علمی و عملی دیگر در سطح کشور و حتی پیروزی مقاومت حزب االله لبنان در برابر رژیم تا دندان مسلح صهیونیستی، همه بیانگر کارآمدی مدیریت جهادی در عرصه های سنگین و پیچیده است. (عظیمی و حدائق، 1388)
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.