توضیحات
عنوان: تاثیر بازی های شبکه های اجتماعی بر نوجوانان
- نقش شبکه های اجتماعی بر زندگی امروزه ی جوانان
- انواع بازی ها در شبکه های اجتماعی
- فواید بازی های شبکه های اجتماعی بر نوجوانان
- مضرات بازی های کامپیوتری در شبکه های اجتماعی
- منابع
نقش شبکه های اجتماعی بر زندگی امروزه ی جوانان
شبکه های اجتماعی نقش پررنگی در دنیای امروز دارند و نمی توان آن ها را نادیده گرفت. این سایت ها بر ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی افراد و در سطح کشورها و حتی بین الملل تاثیرگذارند و به همین دلیل در حال گسترش هستند و در آینده نقش به مراتب بیشتر و مهم تری را در زندگی بازی خواهند کرد. گرایش به سایت های شبکه ی اجتماعی در سراسر دنیا همچنان رو به رشد است. شبکه های اجتماعی یکی از انواع رسانه های اجتماعی محسوب می شوند رسانه های اجتماعی در سال های اخیر در زندگی آنلاین و آفلاین کاربران اینترنتی آنچنان تاثیرگذار بوده اند که شکل های ارتباطات اجتماعی نیز از این رسانه های جدید تاثیر پذیرفته است. رسانه های اجتماعی امروزه به بخش جدایی ناپذیر زندگی بسیاری از مردم تبدیل شده اند .شبکه های اجتماعی بخشی از رسانه اجتماعی هستند که با اهداف مختلفی ایجاد شده اند و کاربران بسیار زیادی را به خود جذب کرده اند.امروزه بعضی از شبکه های اجتماعی با سرویس هایی که ارائه می دهند و با کاربری هایی که دارند، خود به یک رسانه خبری تبدیل شده اند و اثرات عمیقی بر وقایع مختلف در دنیای واقعی گذاشته اند .شبکه های اجتماعی روی زندگی افرادی که در آن هاعضو هستند هم بسیار تاثیرگذارند.چند سالی است که فضای مجازی مهمان خانه های ایرانی شده است و بخشی از زندگی ایرانیان را به خود اختصاص داده است و در این میان شبکه های اجتماعی و به خصوص” فیس بوک” نیز در فضای سایبری در تلاش است تا جایگزین رفاقت های بی ریای بازی های کودکانه، رقابت های دوستانه هم کلاسی های مدرسه، مهمانی های هیجان انگیز خانواده ها و گپ های خاطره انگیز بچه ها با والدین شان شود اما چقدر این دهکده مجازی به موفقیت دست یافته است؟
آمار OnGuard Online نشان می دهد که نوجوانان و جوانان، اشتیاق فراوانی برای کار در شبکه های اجتماعی دارند و به ندرت متوجه عواقب افراط در به اشتراک گذاری اطلاعات هستند. ۲۲ درصد از افراد ۱۶ تا ۲۴ ساله، کسانی را که اطلاعات شان را با آنان در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند، نمی شناسند. براساس تازه ترین گزارش ها در حال حاضر نزدیک به ۷/۵ میلیون نفر از کاربران فیس بوک نیز زیر ۱۳ سال هستند.
شبکه های اجتماعی فیس بوک جایگاه خاصی در جامعه ایران باز کرده است و از اقشار مختلف جامعه ایرانی از جمله دانشجویان، استادان، کارمندان، بازاریان، معلمان، دانش آموزان و هنرمندان به همراه روزنامه نگاران در آن عضو هستند. این موضوع در کنار فیلتر بودن فیس بوک در ایران باعث شده که آمار دقیقی از تعداد کاربران فیس بوک در ایران وجود نداشته باشد.
رابطه مستقیم میان شبکه های اجتماعی و سبک زندگی نتایج آخرین پژوهش انجام شده در کشور بیانگر آن است که میان عضویت در شبکه های اجتماعی اینترنتی و سبک زندگی جوانان، ارتباط مستقیمی وجود دارد. ۶/۳۰ درصد مردان و ۳/۴۱ درصد زنان معتقدند که شبکه های اجتماعی. اینترنتی توانسته است به میزان بالایی در نوع ادبیات افراد جامعه موثر باشد.
همچنین ۵/۴۹ درصد زنان و ۴/۴۱ درصد مردان بر این باور هستند که عضویت در شبکه های اجتماعی اینترنتی در مقادیر متوسط به بالا توانسته است بر سبک پوشش آنها در جامعه موثر باشد.
به اعتقاد کارشناسان، این دهکده مجازی تاثیری غیر قابل انکار بر سبک زندگی ایرانی–اسلامی دارد چرا که این شبکه اجتماعی بر اساس سبک زندگی آمریکایی تنظیم شده است و البته وقتی “زوکربرگ”، خالق این شبکه مجازی باشد؛ فردی که در یک خانواده یهودی به دنیا آمده است و خود را یک «ملحد» و فردی که به خدا هیچگونه اعتقادی ندارد معرفی میکند و بر اساس اعتقاداتش، شبکه ای را طراحی کرده باشد که در آن «هیچ گونه خطی قرمز مهمی برای کاربران تعریف نمی شود!»
بنابراین نباید انتظار داشت که فیس بوک تطابقی با سبک زندگی ایرانی-اسلامی داشته باشد. سبک زندگی اسلامی،برگرفته از اعتقادات و ارزش های اسلامی است که دارای اصولی همچون حیا و عفت، حجاب ،رازداری، حریم خصوصی و اعتماد و رعایت اخلاق فردی و اجتماعی است.در کنار تمام این محسناتِ سبک زندگی اسلامی، سبک زندگی غربی از طریق شبکه اجتماعی به صورت نا محسوس به نسل جوان و نوجوان آموزش داده می شود و در روح و جان و خلقیات آنان نهادینه می شود و در نهایت در روش زندگی جوان و نوجوان بروز و ظهور پیدا می کند.
در سبک زندگی غربی، خط قرمزی تعریف نشده است، فساد اخلاقی به عنوان یک معضل اجتماعی و فرهنگی به شمار نمی آید، حیا و عفت در فرهنگ لغات غربی،کلماتی ناآشنا و بی معنی هستند. روابط بی قید و شرط امری عادی به حساب می آید و مایه تاسف است که این فرهنگ و آداب در قالب دهکده مجازی و با هدف شوم تهاجم فرهنگی در زندگی ملت مسلمان ایران رسوخ پیدا کرده است.اعتماد یکی از مهمترین پایه های زندگی فردی و اجتماعی افراد یک جامعه به شمار می رود که متاسفانه در فیس بوک به راحتی مورد هجوم قرار گرفته است چرا که افراد بدون هیچ شناختی که به واسطه برخورد کلامی و حضوری صورت بگیرد با یکدیگر آشنا می شوند و این آشنایی و رفاقت تنها در حد چت کردن و پیغام دادن انجام می گیرد و همین عدم شناخت باعث بروز و ظهور فسادهای اخلاقی و برملا شدن رازهای مگوی انسان ها و در نهایت بی اعتمادی میان افراد جامعه می شود و این در حالی است که در دین مبین اسلام تاکید شده است «برای شناخت دوست خود با او همسفر شوید» اما نه سفر مجازی که هیچ حد و مرزی را نمیشناسد.
با وجود محدودیتهای سنی، کودکان و نوجوانان با انتخاب سن بالاتر در شبکههای اجتماعی ثبت نام کرده و فعالیت میکنند، بدین ترتیب کودکان وارد دنیایی میشوند که پیش از این بزرگترها نیز تجربه زندگی در آن را نداشته اند. بروز اختلالات جسمانی همانند چاقی، بی تحرکی، ضعف بینایی و بلوغ زودرس در کنار تبعات روحی روانی متعدد همچون پرخاشگری، بی حوصلگی، گوشه گیری، مورد آزار قرار گرفتن و … از جمله تأثیرات شبکههای اجتماعی بر زندگی کودکان است.
در میان غفلت والدین، کودکان همراه با معصومیت کودکانه خود وارد فضای مجازی میشوند، اکثر کودکان درباره سوءاستفاده هایی که در این محیط صورت میگیرد اطلاع نداشته و گمان نمیکنند طرف مقابل آنها نه تنها یک دوست نیست بلکه حتی ممکن است جنایتکار باشد.
آمار ها نشان میدهد که ۲۰ درصد کاربران فیس بوک زیر ۱۸ سال هستند.
کودکان به سادگی اطلاعات هویتی و شخصی خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند، آدرس، تلفن، شماره حساب و سایر اطلاعاتی که مجرمان را ترغیب به سوءاستفادههای مختلف از کودکان میکند. کودکان و نوجوانان آسیب پذیرترین گروه سنی در مقابل آزار سایبری هستند. اصطلاح مزاحمت سایبری(Cyberbullying) به سوءاستفاده از فناوریهای ارتباطی نظیر اینترنت برای صدمه زدن به افراد اتلاق میشود. این مزاحمتها گاه آثار جبران ناپذیری همانند خودکشی برای افراد در پی دارد. ارسال پیامهای تهدید آمیز، انتشار شایعه، قرار دادن عکسها و اطلاعات شخصی، جعل هویت، هک کردن حساب کاربری و قرار دادن تصاویر مستهجن در آن، هتک حرمت، توهین و تحقیر و سوءاستفاده جنسی از جمله مزاحمتهای سایبری است که قربانیان زیادی در بین کودکان و نوجوانان دارد.
بیش از 30 درصد نوجوانان مزاحمت سایبری را تجربه کرده اند که درصد قربانیان دختر به طور طبیعی از پسران بیشتر بوده است چرا که دختران اغلب به واسطه روحیات لطیفشان آسیب پذیرترند.
مواجه با مهاجمان جنسی از بدترین اتفاقاتی است که ممکن است برای کودکان در شبکههای اجتماعی رخ دهد، این مهاجمان با ساخت پروفایلهای جعلی به کودکان نزدیک شده و به مرور اطلاعات شخصی آنها را دریافت میکنند. مزاحمتهای اینترنتی از جمله عوامل خودکشی نوجوانان در امریکاست
در فرانسه از هر 10 دانش آموز یک نفر مزاحمت سایبری را تجربه کرده است. دانش آموزان با انتشار عکسهای خصوصی همکلاسیهای خود و یا ساختن حساب کاربری با نام معلمان و مسئولان مدرسه و قرار دادن تصاویر مستهجن و یا پیامهای زننده، نظام آموزشی غرب را به چالش کشیده اند. از جمله قربانیان آزار سایبری میتوان به مگان مِیِر اشاره کرد، دختر نوجوان 14 سالهای که پس از آزار سایبری خودکشی نمود.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.