توضیحات
عنوان: تاثیر استرس کاری بر تمایل به ترک شغل با در نظر گرفتن نقش متغیر میانجی رضایت شغلی (مطالعه موردی؛ کارکنان شرکت بیمه آسیا در جنوب تهران)
- مقدمه
- بیان مساله
- اهمیت و ضرورت
- پیشینه تحقیق
- مطالعات تجربی خارجی
- مبانی نظری
- استرس کاری
- ترک شغل
- رضایت شغلی
- مدل مفهومی
- فرضیه
- اهداف پژوهش
- روش شناسی
- قلمروها
- جامعه آماری
- حجم نمونه گیری و روش آن
- ابزارهای گردآوری
- تعاریف
- تجزیه و تحلیل داده ها
- منابع
مقدمه
اﺳﺘﺮس از ﻛﻠﻤﻪ ﻻتین اﺳﺘﺮینگر ﻣﺸﺘﻖ ﺷﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی در آﻏﻮش ﮔﺮﻓﺘﻦ، ﻓﺸﺮدن و ﺑﺎز ﻓﺸﺮدن اﺳﺖ. در ﻋﻠﻢ پزشکی اﻣﺮوز ﻣﻌﺎدﻻت و ﺑﺮداﺷﺘﻬﺎی مختلفی از آن می ﺷﻮد (اﺿﻄﺮار) و (اﺟﺒﺎر) ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺤﺮﻛﻬﺎ، هیجان ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ واﻛﻨﺸﻬﺎی روانی ﻛﻪ ایجاد می گردد، اﺿﻄﺮار و اﺟﺒﺎر ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ تغییرات فیزیولوژیک ناشی از آن از این برداشت ها هستند. ﺑﻪ ﻃﻮر کلی ﻣﺮاد از اﺳﺘﺮس نیرویی اﺳﺖ ﻛﻪ در ﻣﻮﻗﻊ اﻋﻤﺎل ﺑﺮ یک ﻧﻈﺎم ﻣﻮﺟﺐ ﺑﺮخی تغییرات ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻪ در آن می ﮔﺮدد. این اﺻﻄﻼح ﺑﻪ نیروهای فیزیکی، روانشناختی، اجتماعی و ﻓﺸﺎرﻫﺎ اﻃﻼق می ﺷﻮد. در این ﺻﻮرت اﺳﺘﺮس ﺑﻪ این ﻣﻔﻬﻮم یک ﻋﻠﺖ اﺳﺖ و ﻣﻘﺪﻣﻪ بعضی ﻣﻌﻠﻮﻟﻬﺎ اﺳﺖ. از ﺳﻮی دیگر، اﺳﺘﺮس ﻧﻮعی ﺣﺎﻟﺖ ﺗﻨﺶ رواﻧﺸﻨﺎختی اﺳﺖ ﻛﻪ بوسیله اﻧﻮاع نیروها یا ﻓﺸﺎرﻫﺎی ﻓﻮق اﻟﺬﻛﺮ ﺑﻮﺟﻮد می آید و از این رو استرس در مفهوم دوم یک معلول است.
3- بیان مساله
در جهان امروز، نیروی انسانی به عنوان اولین عامل توسعه جوامع شناخته شده است. شاهد این مدعا کشورهای زیادی هستند که باوجود ثروت و منابع سرشار طبیعی، به دلیل فقدان نیروی انسانی کارآمد در فقر نسبی بسر میبرند، و در مقابل، کشورهایی که با فقر منابع طبیعی، به دلیل وجود نیروی اسانی کارآمد، در وضعیت مناسب توسعه یافتگی قرار گرفتهاند (احمدی و همکاران، 1392). این در حالیست که در محیط آشفته امروزی، سازمانها با یک تغییر تدریجی در روابط سنتی اشتغال و استخدام روبرو هستند. وفاداری به سازمان و میانگین مدت تصدی یک شغل کاهش یافته و از طرف دیگر نرخ ترک سازمان افزایش یافته است (ژانگ و همکاران[1]، 2015). از نگاه مدیران، در زمان کنونی جذب و نگهداری کارکنان با کیفیت از هر زمان دیگری با اهمیتتر است چرا که شماری از گرایشها مانند جهانی شدن، افزایش کارهای دانشی و نرخ رشد تکنولوژی، بدست آوردن و نگهداری سرمایههای انسانی را ضروری و حیاتی میسازد. در همین راستا امروزه ثبات نیروی کار یک استراتژی رقابتی قوی محسوب میشود و حتی در آینده قابل پیش بینی نقش حیاتیتری بازی میکند (صادقیان، و فاطمی، 1395). مدیریت در کنار سایر کارکردهای خود ضمن بکارگیری روشهایی برای جذب مناسبترین افراد برای مناسبترین کارها، بخشی از کارکرد خود را صرف نگهداری نیروی جذب شده به سازمان و فعال نگهداشتن آنها میکند (میرکمالی و همکاران، 1398). اگر مدیریت نتواند این مهم را به نحو مطلوب انجام دهد زمینه ترک افراد سازمان را فراهم میشود. هر چند تفاوت آشکاری در تحلیل هزینههای ترک سازمان بین کشورهای مختلف وجود دارد، با این حال اهمیت این مساله در این واقعیت نهفته است که پیامدهای منفی بسیاری برای سازمانهایی که نرخ ترک کارکنان در آنها بالاست، وجود دارد و نرخ بالای ترک خدمت کارکنان بدون شک بسیار گران و تهدیدی برای کیفیت میباشد (ژئونگ و همکاران[2]، 2013). همچنین به این معنی هست که هزینههای مربوط به گزینش، استخدام و آموزش کارکنان بالا میرود (رسولی و همکاران، 1391). بنابراین، نیاز سازمانها به حفظ و نگهداری نیروی انسانی نیازی مبرم است، زیرا ترک خدمت و تمایل کارکنان به ترک سازمان از جمله عواملی است که سازمان را در امر دستیابی به اهداف دچار مشکل میسازد. به همین دلیل، مسأله ترک خدمت کارکنان، همواره یکی از معضلات سازمانها بوده و هست و بخش عمدهای از تدابیر و توجه مدیریت منابع انسانی را به خود معطوف داشته است. چرا که هزینههای ترک خدمت کارکنان بنا بر کارایی هر کارمند بین 25-200 درصد سالانه به سازمان خسارت وارد میکند (احمدی و همکاران، 1390). علاوه بر این، ضایعات معنوی ناشی از ترک خدمت مانند از دست رفتن تجارب و کاهش بهرهمندی از خرد جمعی، کاهش تعهد، انگیزه و اخلاق کاری در میان کارکنان باقیمانده از مواردیست که قابل اندازهگیری نیست (سیمون[3] و همکاران، 2009). انجام تحقیق
مروری بر تحقیقاتی انجام گرفته در حوزۀ تمایل به ترک خدمت کارکنان عوامل مختلفی همچون کاهش تعهد سازمانی و شغلی (اسلام[4] و همکاران، 2013)، فقدان رضایت شغلی (آموندسن و مارتینسن[5]، 2014)؛ نبود عدالت سازمانی (حسنی و جودت کردلر، 1391)، نقض قراردادهای روانشناختی (کابل[6]، 2008) و بسیاری از متغیرهای مطرح در سازمانها، از مواردی هستند که بر روی تمایل ترک خدمت کارکنان و نگرش آنان نسبت به ادامه فعالیت در سازمان، تأثیر میگذارند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.