توضیحات
عنوان: تئوری محدودیت و کاربرد آن در حسابداریچکیده
- فصل اول
- مقدمه و تاریخچه
- مقدمه
- تاریخچه تئوری محدودیت
- تئوری محدودیت ها چیست
- فصل دوم
- تئوری محدودیت ها
- تئوری محدودیت ها (TOC)
- انواع محدودیت ها
- مفاهیم و اصول تئوری محدودیتها
- موانع حركت به سمت دنیای دستیافت
- – تشخیص محدودیتهای سازمان؛
- قاعده های طلایی در تئوری محدودیتها
- فرایندتفكر در تئوری محدودیتها
- ابزارهای موردنیاز برای كاربرد تئوری محدودیتها
- انتقادات وارده بر تئوری محدودیت
- مزایای تئوری محدودیت
- فصل سوم
- تئوری محدودیت در حسابداری
- تفاوتهای تئوری محدودیت با حسابداری صنعتی سنتی و هزینه یابی بر مبنای فعالیت
- طبقات شرطهای مجاز
- زمانبندی ریسمان هماهنگی ذخیره موقت
- ضروریات ریسمان هماهنگی ذخیره موقت
- تئوری محدودیتها و برنامه ریزی خطی
- فصل چهارم
- نتیجه گیری
- منابع و ماخذ
- منابع داخلی
- منابع خارجی
چکیده
یکی از وظایف مدیران واحدهای تجاری به ویژه واحدهای تولیدی ، استفاده بهینه از منابع در دسترس برای بیشتر کردن سودآوری واحد تجاری است . مدیران همیشه برای رسیدن به این هدف با مشکلات و محدودیتهایی از قبیل محدودیت منابع تولیدی ، محدودیت های بازار مانند تقاضا ، رقابت و نیاز مشتریان و … روبرو بوده اند . زمانی می توان مدیری را موفق نامید ، که بتواند با وجود این محدودیت ها ، بیشترین استفاده از منابع را داشته باشد و سودآوری واحد تجاری را افزایش دهد .
مدیران برای دست یابی به این هدف ، باید اطلاعات دقیق و به موقع در مورد محدودیت های موجود در سیستم ، بهای تمام شده هر محصول و راهکارهای در دسترس برای استفاده بهینه از این محدودیت ها را داشته باشند . حسابداری مدیریت به عنوان یک سیستم باید بتواند این اطلاعات را برای مدیران فراهم کند . سیستم حسابداری مدیریت سنتی و تحولات بوجودآمده در آن مانند هزینه یابی بر مبنای فعالیت و همچنین راهکارهای تئوری محدودیت توانسته است اطلاعات مزبور را به خوبی تامین کند .
کلمات کلیدی : مدیریت ظرفیت ، تئوری محدودیت ها ، حسابداری مدیریتی
فصل اول:
مقدمه و تاریخچه
مقدمه
ایده اصلی تئوری فوق بر مدیریت گلوگاهها استوار است، این تئوری مدعی است که به بهبود مستمر ازطریق شناسایی محدودیتها وگلوگاههای تولیدی در سازمان منجر خواهدشد، بدین ترتیب تمرکزاصلی این تئوری ابتدا شناخت محدودیتها و سپس مدیریت بر روی آنها در جهت افزایش کارایی سیستم است. تئوری محدودیتها مانند فلسفه مدیریت ژاپنی تولید به موقع مبتنی بر بهبود مستمر است و از این نظر هر دو در مقابل نگرش سنتی قرار می گیرند،اماتفاوت عمده آن با نظام به موقع (JIT) دراین است که فلسفه به موقع بر کاهش موجودیها و حذف اتلافها متمرکز می شود درحالی که تئوری محدودیتها بر محدودیتها و حذف آنها تاکید می کند.
تئوری محدودیتها رامی توان نگرش سیستماتیک نوین در فرایند تفکر نامید. تئوری محدودیتها و مدیریت محدودیتها قصد دارد که شانس ایجاد یک تغییر نتیجه بخش وموثر را افزایش دهد. تئوری محدودیتها معتقد است که هر سیستم لااقل دارای یک محدودیت است و وجود محدودیتها نشان دهنده پتانسیل برای رشد و انجام تغییرات نتیجه بخش است. برخلاف روشهای سنتی که بر شاخص هزینه عملیاتی تمرکز دارند و یا روش تولید به موقع که توجه خاص بر کاهش موجودیها می کند تمرکز اصلی تئوری محدودیتها بر افزایش بهره وری ازطریق مدیریت محدودیتها و افزایش خروجیهای تولیدی یا دستیافت سازمان است. در این نوشتار سعی برآن است تا ضمن بیان تاریخچه ای از تئوری محدودیتها، اصول مفاهیم و تعاریف اولیه آنرا بیان کرده و سپس به معرفی و طرح فرایند تئوری محدودیتها و پنج ابزار آن میپردازیم.
تئوری محدودیتها مبتنی بر بهبود مستمر بوده و تمرکز اصلی آن برشناسایی محدودیتها و گلوگاههای تولیدی و خدماتی با این نگرش که هر واحد تغییر درمحدودیت حداکثر تغییر را در کل سیستم ایجاد مینماید و ابزاری برای افزایش مستمر دستیافت کل سازمان است، اجرای موفق تئوری محدودیتها مستلزم اجرای الگوریتمـی با ۵گام اساسی و توجه به قواعد خاصی است. پنج گام اساسی عبارتند از:
- شناسایی محدودیت سیستم
- حداکثراستفاده از محدودیت سیستم (بهره وری 100% محدودیت)
- حمایت همه جانبه سایر اجزای سیستم از محدودیت
- ارتقای محدودیت سیستم
- پایدارسازی سیستم و حرکت به سمت شناسایی محدودیت جدید
فرایند تفکر تئوری محدودیتها به عنوان ابزاری در حل مسئله به منظور شناسایی، برنامه ریزی، کنترل و یا از بین بردن محدودیتها، ذهنیتها و راههای سنتی موجود مورد استفاده مدیران موفق قرار می گیرد که شامل 3 مرحله میباشد:
- چه چیزی باید تغییر کند؟
- به چه چیزی باید تغییر کند؟
- چگونه باید تغییر کند؟
ابزاری اجرای تئوری محدودیتها مشتمل بر ۵ درخت منطقی و قوانین حاکم بر آن است.
تاریخچه تئوری محدودیت
نقطه آغازین شکل گیری تئوری محدودیت درخواست ساده در سال 1970 بود . در این سال همسایه دکتر الیا گلدرات که صاحب کارخانه تولیدکننده قفس جوجه بود ، از گلدرات به عنوان یک فیزیکدان اسرائیلی درخواست کرد تا وی را در افزایش تولید کمک کند .
گلدرات (1980) از طریق ارائه برنامه ای برای تولید در دوره ای کوتاه مدت بازده کارخانه را سه برابر کرد. پس از آن ، در اوایل دهه 1980 گلدرات راه حل خود را با نام “برنامه بهینه کردن فناوری تولید ” از طریق ارائه مقاله ای در یک کنفرانس بین المللی در آمریکا معرفی کرد . برنامه مزبور ابتدا توسط فری یت و همکاران (1992) در محافل دانشگاهی به شرح زیر مورد بحث قرار گرفت :
1- طراحی و ساخت شبکه تولید .
2- تقسیم شبکه تولید به دو قسمت گلوگاهی و غیرگلوگاهی .
3- تهیه برنامه ای برای قسمت های غیرگلوگاهی .
4- بیشتر کردن استفاده از قسمت های گلوگاهی (بهینه کردن فناوری ) .
برنامه بهینه کردن فناوری تولید به سرعت توسط تعدادی از شرکتهای سهامی بزرگ مورد پذیرش قرار گرفت به طوری که برنامه مذبور بر قیمت پایه دو میلیون دلار نیز فروخته شد . در نتیجه استفاده از برنامه بهینه کردن فناوری تولید موفقیت های زیادی گزارش شد . اما همراه با این موفقیتها ، شکستهایی نیز وجود داشت (واتسون 2006) .
مراحل اولیه گسترش فلسفه مدیریت تئوری محدودیت ، از طریق بهینه کردن برنامه زمانی تولید محصولات آغاز شد (گلدرت و ککس ، 1984) . تئوری محدودیت به واسطه ساده بودنش هنوز یک راهکار مفید و سودمند است ، به طوری که نحوه کاربرد تکنیک های آن در محافل دانشگاهی در سطح وسیعی مورد بحث قرار گرفته است .
مدیریت پروژه ها (گلدرات 1997 ، لچ 1999، آمبل 2000 ، استین 2001 ، کن وهمکاران 2004 ) ، مدیریت خرده فروشی ( گاردنیر 1993 ، گلدرات 1994 ) ، بهبود فرآیندها ( رنن و همکاران 1991 ، تواتر و چاکراورتی 1995 ، گاتیکر و بوید 1999 ) و محیط های مختلف تولیدی ( جاکوبس 1983 ، کوزیول 1988 ، لامبرست و سگارت 1990 ، رابن ونگل 1991 ) نمونه هایی از تحقیقات انجام شده است .
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش تحقیق
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.