توضیحات
عنوان: تحقیق تئاتر شهر
- تاریخچه تئاتر شهر
- تئاتر شهر
- گیشه تئاتر شهر
- سالنها
- تئاتر و پيرامون
- جزئیات معماری ساختمان
- ساختمان
- سالنها
- ساختمانهای مشابه
- تاتر شهر بعد از انقلاب
- مدیران تاتر شهر تاکنون
تاریخچه تئاتر شهر
پیش از دهه ۴۰، در تقاطع ۲ خیابان اصلی پایتخت یعنی پهلوی (ولیعصر) و شاه رضا (انقلاب) کافه ای به نام کافه شهرداری به عنوان دومین مرکز تفریحی تهران وجود داشت. این کافه در اواخر دهه ۳۰ و اوایل دهه ۴۰ یکی از مراکز گردهمایی هنرمندان و روشنفکران شد. افرادی چون فروغ فرخزاد و جلال آل احمد در آن جمع می شدند. فروغ فرخزاد در نامه هایی که حدود سال ۱۳۳۷ نوشته است، از کافه شهرداری و اینکه جای مناسبی برای بازی بچه ها دارد سخن گفته است.
با گسترش تهران و مرکزیت این منطقه، ارزش کافه شهرداری بیشتر شد. در سال ۱۳۴۴، شهرداری تهران تصمیم به تخریب کافه شهرداری و تغییر کاربری آن گرفت و در همان زمان چند گروه آمریکایی، فرانسوی و ایتالیایی پیشنهاد ساخت یک هتل لوکس ۴۰۰ اتاقه را در محل کافه شهرداری ارائه دادند. این درست زمانی بود که تئاتر ایران با حضور نسل جدید هنرمندان مانند آربی آوانسیان، عباس نعلبندیان، اکبر رادی، علی نصیریان، غلامحسین ساعدی، بهرام بیضایی، بیژن مفید، پرویز صیاد و هنرمندان کارگاه نمایش، دوران اوج خود را طی می کرد و با به حاشیه رفتن سالن هایی چون تئاتر هنر، تئاتر سعدی و تئاتر تهران و کمبود ظرفیت تالار سنگلج و اختصاص تالار رودکی (وحدت) به اجرای موسیقی نیاز به یک سالن نمایش در تهران به شدت احساس می شد.
با پیشنهاد وزارت فرهنگ و هنر و اداره هنرهای دراماتیک و تلاش گردانندگان کارگاه نمایش مانند آربی آوانسیان، عباس نعلبندیان و آشوربانی پال، شهرداری با ساخت چند سالن مخصوص با ظرفیت بالا و انواع سن های اجرایی در محل کافه شهرداری موافقت کرد. مقدمات ساخت تئاتر شهر در سال ۱۳۴۶ در دوران شهرداری منوچهر پیروز آغاز شد. طراحی نقشه و نظارت بر ساخت آن را مهندس «امیر علی سردار افخمی» و «بیژن انصاری» از معماران مکتب نوین ایران و یکی از شاگردان هوشنگ سیحون، معمار پیشرو برعهده گرفت.
تئاتر شهر بزرگترین مجموعه نمایش تئاتر ایران است که در دوران سلطنت محمدرضا شاه پهلوی و به ابتکار و ریاست فرح پهلوی در تهران ساخته شد.
مجموعه تئاتر شهر در سال ۱۳۴۶ توسط مهندس علی سردارافخمی طراحی شد و ساخت آن پنج سال به طول انجامید.این مجموعه در روز هفتم بهمن ۱۳۵۱ با روی صحنه رفتن نمایش باغ آلبالو نوشته آنتون چخوف و به کارگردانی آربی اوانسیان و با بازی داریوش فرهنگ، سوسن تسلیمی، مهدی هاشمی، فهیمه راستکار و پرویز پورحسینی به عنوان مدرنترین سالن تئاتر تهران افتتاح شد.
در محل ساختمان تئاتر شهر قبل از احداث این بنا،مردم می آمدند و عصر پنج شنبه و جمعه، جمع می شدند توی کافه شهرداری، قرار و مدار خانوادگی می گذاشتند و برنامه های سیرک را تماشا می کردند. شهر که بزرگ تر شد، کافه شهرداری در دل شلوغی بیشتر فرو رفت؛ اما آن قدر خوش مسیر بود که خارجی ها فکرمی کردند چه جایی بهتر از این جا برای تاسیس یک هتل بزرگ ۴۰۰ اتاقه؟
اما سرنوشت برای کافه شهرداری به گونه دیگری رقم زده شد. سال ۱۳۴۶ که کلنگ ها را بر زمین زدند به جای هتل ، قرار شد در محل کافه شهرداری، تئاتر اجرا شود؛ البته اسم و رسم و شکل و ظاهرش هم عوض شد.
ساختمانش شبیه یک استوانه است و هر تازه واردی در راهروهای دایره وارش گم می شود. در حاشیه یکی از مشهورترین چهارراه های تهران ایستاده است.
مجموعه تئاتر شهر تهران بزرگترین مجموعه نمایش تئاتر شهراست که در دوران سلطنت محمد رضا شاه پهلوی و به ابتکار و ریاست عالیه فرح پهلوی در تهران ساخته شد. پروژه ساختن تئاتر شهر برای اجرای تاتر در تهران در سال ۱۳۴۷ تصویب شد و ساختمان تاتر شهر تهران در تاریخ ۷بهمن۱۳۵۱ آماده بهره برداری شد. تاتر شهر با قطعه باغ گیلاس آنتون چخوف به کارگردانی آری آوانسیان گشوده شد.
در آغاز تئاتر شهر و اجرای تئاترها زیر سرپرستی سازمان جشن هنر شیرازبود ولی پس از چندی به سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران واگذار شد.
این مجموعه از معماری زیبایی برخوردار است و جزء میراث فرهنگی کشور محسوب میشود. مجموعه تئاتر شهر در چهارراه ولی عصر (تقاطع خیابان انقلاب و خیابان ولی عصر) در مجاورت پارک دانشجودرتهران قرار گرفته است و محوطه سنگ فرشی وسیع و زیبایی دارد.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.