توضیحات
عنوان: بهینه سازی عملیات مشبک کاری در مخازن شکافدار
- مقدمه
- چکیده
- مشبک کاری به انگلیسی : (Perforation)
- انواع مشبکها
- گلوله مشبک کننده
- جت مشبک کننده
- تفنگ BEAR GUN
- مشبک کاری با لیزر
- ساختار خرج گود (shaped charge)
- طرز عمل
- فاکتورهایی که در مشبک کردن موثرند
- پس از مشبک کاری
- مخازن تحت رانش آب
- ویسکوزیته نفت
- اختلاف چگالی ها
- اثر نفوذ پذیری
- اثر نسبت رخنه چاه
- دبی تولید
- رفتار پدیده مخروطی شدن آب در مخازن شکافدار طبیعی
- درنتیجه
- کاربرد نانوفناوری در مشبک کاری چاه
- پوشش های نانوکامپوزیتی
- استفاده از نانوکامپوزیت ها در ساختار تفنگ مشبک کننده
- استفاده از مواد نانوساختار
- مخازن شکافدار طبیعی
- خصوصیات شکاف ها
- شبیه سازی مخزن شکافدار
- مکانیزم های تولید از مخازن شکافدار طبیعی عبارتند از
- مکانیزم ریزش ثقلی
- تاثیر مکانیزم آشام مویینه
- مکانیزم نفوذ
- مکانیزم رانش گاز محلول
- شبیه سازی و تولید بهینه در یکی از مخازن شکافدار غرب ایران
- بررسی روش های جلوگیری از پدیده مخروطی شدن
- سناریو دبی بحرانی
- سناریوی دبی ثابت
- سناریوی تقسیم دبی
- بحث و نتیجه گیری
- پیشنهادات
- منابع و مراجع
مقدمه:
بیش تر مخازن ایران از نوع شکافدار و کربناته هستند , در این مخزن نفتی جهت بررسی تأثیرPore Volumeتزریقی چهار حالت را درسناریوی تزریق همزمان آب و گاز مورد بررسی قرار دادیم همچنین اثر محل مشبک کاری در لایه های مختلف را با هم ارزیابی و روش بهینه را توصیه کردیم . در فرآیند تزریق انتخابی همزمان آب و گازSSWAG)محل مشبک کاری چاه تزریقی به طور انتخابی تغییر می کند تا اثرمحل مشبک کاری چاه تزریقی مشخص گردد. در این مطالعه ، بررسی فرایند ازدیاد برداشت در یکی از مخازن شکافدار غرب ایران توسط نرم افزار اکلیپس 100 شبیه سازی و مورد ارزیابی قرار گرفت. نفت این مخزن از نوع مرغوب با درجه سبکی 39 می باشد. نسبت گاز به نفتSCF/STB700 و ضریب حجمی نفت Rbbl/stb1/34 میباشد. این مخزن در جهت طولی و عرضی به ترتیب به 38 و 34 گرید تقسیم شد.
با توجه به تنوع جنس سنگ، در جهت عمودی 7 گرید وجود دارد در هنگام تولید نفت، افت فشار زیاد در اطراف چاه باعث می شود که علاوه بر نفت، آب به سمت دهانه چاه حرکت کند، که در نتیجه آن دبی تولید نفت از چاه کاهش و هزینه بهره برداری افزایش می یابد و تاثیرهای منفی گسترده ای بر عملکرد مخزن، چاه و تاسیسات سطح الارضی می گذارد. در این مقاله جهت شبیه سازی و تولید بهینه در یکی از مخازن شکافدار غرب ایران به بررسی روش های جلوگیری از مخروطی شدن پرداخته شده است. در این راستا 4 سناریوی مختلف دبی اولیه، دبی بحرانی، دبی ثابت، تقسیم دبی اجرا گردید و میزان آب و نفت تولیدی در این سناریوها با هم مقایسه گردید. نتایج نشان می دهد که سناریوی تقسیم دبی نشان می دهد که چاه شماره یک در مکان مناسبی حفاری نشده است و با بستن آن و استفاده از توان تولیدی دیگر چاه ها می توان کاملا مشکل تولید آب را در میدان مورد نظر برطرف نمود. لذا باید به مکان چاه ها و مکان مشبک کاری آن ها در مخزن جهت کنترل مخروط شدگی توجه ویژه نمود.
شکل1: نمایی از چاه در حال مشبک کاری
چکیده:
یکی از مشکلات عمده ای که در مخازن نفتی تحت رانش آب ، رخ می دهد ،پدیده مخروطی شدن آب است . این پدیده در اثر عدم توازن نیلن نیروهای ویسکوز و ثقلی رخ میدهد و سطح تماس آب – نفت در نزدیکی چاه تغییر شکل داده وبه صورت مخروط به سمت فاصله تکمیل چاه پیشروی میکند تا نهایتا” پدیده رسوخ ( break through) در چاه رخ دهد و تولید آب از چاه افزایش خواهد یافت . در این مقاله به بررسی خواص سنگ و سیال در به وجود آمدن این پدیده در مخازن همگن و شکاف دار خواهیم پرداخت .
در مخازن نفتی که تحت رانش آب تولید می کنند ، گرادیان فشار بین چاه و مخزن موجب می شود سطح تماس آب – نفت به سمت دهانه چاه بالا بیاید و شکلی مخروطی پیدا کند . ارتفاع این مخروط آبی به گرادیان فشار ، خواص سنگ و سیال بستگی دارد که تمام این فاکتورها در نرخ تولید بحرانی دیده می شوند . نرخ تولیدبحرانی عبارت است از کمترین نرخ تولیدی که موجب به هم خوردن رشد یکنواخت سطح آب – نفت شود . اگر نرخ تولید چاه از مقدار نرخ بحرانی بیشتر گردد شاهد تولید آب از چاه و کاهش تولید نفت خواهیم بود . این حداکثر نرخ تولید نفت بدون آب به ضخامت مخزن ، فاصله ناحیه مشبک کاری شده ، تراوایی ، چگالی و گرانروی بستگی دارد و اولین بار محققی بن نام Muskat در 1932 این حداکثر نرخ تولید را نسبت به فاصله ناحیه مشبک کاری شده (hp) برای انواع ضخامت های مخزن (h) به صورت منحنی هایی انتشار داد که تا چند دهه مبنای محاسبات تولید بهینه از چاه بوده است . محققان دیگری در این زمینه کارکرده اند ، اما در مخازن شکافدار موضوع نرخ تولید بحرانی کمتر مورد بررسی قرارگرفته است .
مشبک کاری به انگلیسی : (Perforation)
عملی است که در صنعت حفاری استفاده میشود. این عمل جهت سوراخ کردن لوله جداری برای عبور جریان سیال از مخزن به درون ستون چاه میباشد. این عمل معمولا به وسیله تفنگهای مخصوص انجام میگیرد. روش کار به این صورت است که گلولههایی روی این تفنگها قرار گرفته و پس از راندن تفنگ به درون چاه و قرار گیری در محل مورد نظر با شوک الکتریکی که از سر چاه اعمال میشود گلوله شلیک شده و باعث ایجاد سوراخ در کیسینگ شده و جریان به درون چاه وارد میشود.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.