توضیحات
عنوان: بررسی عملکرد حفاظت دیستانس در خطوط انتقال دو مداره
- چکیده
- فصل اول: حفاظت دیستانس در نگاه کلی
- مقدمه
- نگاهي كلي بر تجهيزات حفاظتي
- حفاظت ديستانس
- تحریک توسط جریان زیاد
- تحریک توسط امپدانس کم
- عامل موثر در رله حفاظت دیستانس
- حفاظت فاصله (دیستانس)
- اساس عمل كرد حفاظت ديستانس
- انواع رله هاي ديستانس
- اصول حفاظت پشتيبان رله ديستانس
- مشكلات رله ديستانس
- تزريق جريان
- خروج جريان
- خطهای دو مداره
- فصل دوم: روشهاي تست رلههاي حفاظتي دیستانس
- مقدمه
- انواع آزمايشگرها
- تست آنالوگ:
- تستكننده ديجيتال
- روش Playback
- تست استاتيكي
- تست ديناميكي
- تست گذرا
- روش Real Time:
- فصل سوم: حفاظت دیستانس در خطوط دو مداره
- مقدمه
- خطوط تك مداره
- خطوط دو مداره
- حفاظت دیستانس همراه با سیگنال حامل
- نظارت بر مدار ترانسفورماتور ولتاژ
- راحد سد کننده نوسانات قدرت
- واحد تشخیص خطا در هنگام برقدار نمودن
- خطوط انتقال دومداره ناقص و حفاظت دیستانس
- حفاظت دیستانس خطوط دو مداره برای خطاهای همزمان
- نتیجه گیری
- مراجع
چکیده
مدارهای موازی خط انتقال نصبشده بر روی برجهای مشابه به طور گستردهای در سیستمهای انتقال ولتاژ بالا با توجه به مزایای قابلتوجه خود (قابلیت انتقال با قدرت بالا، در دسترس بودن، و به اشتراک گذاشتن حق راه) مورد استفاده قرار میگیرد. بخش زیادی از خطوط انتقال شبکه قدرت با توجه به مسائل اقتصادی و مهندسی به صورت دو مداره یا چهار مداره احداث میشوند. با توجه به اینکه استفاده از خطوط انتقال موازی چند مداره نسبت به خطوط انتقال موازی و تک مداره هزینههای احداث را کاهش داده و مسیرهای انتقال را کارآمدتر میکند لذا الگوریتمهایی که بتواند از عملکرد نادرست رلههای دیستانس سنتی در خطوط انتقال موازی چند مداره، بدلیل القای متقابل بین مدارهای خط انتقال موازی جلوگیری کند، ضروری میباشد. در این مطالعه، به بررسی چالشهای فرا روی حفاظت خط انتقال موازی چند مداره پرداخته میشود و تأثیر القای متقابل مدارهای خط انتقال موازی در رله دیستانس سنتی به کار گرفتهشده در خط انتقال چهار مداره نشان داده خواهد شد و در ادامه مطالعه جامع حفاظتی از دیستانس به منظور حفاظت خط انتقال چند مداره در مقابل خطاهای درونمداری و بینمداری ارائهشده است. حفاظت دیستانس نوعی حفاظت كاربرد زيادي در شبكههاي قدرت دارد. اساس عمل كرد بيشتر رلهها مقايسه جريان ورودي و خروجي است و خطوط انتقالي كه فاصله دو طرف آنها خيلي زياد است بايد طول مدارات رله به اندازه طول خط انتقال باشد. بنابراين در خطوط انتقالي كه طول آنها زياد است از حفاظت ديستانس استفاده ميشود كه يك حفاظت داراي انتخاب بالا و قابل اطمينان است و استفاده آن در خطوط انتقال به سرعت در حال پيشرفت است .
کلمات کلیدی: حفاظت دیستانیس، خط انتقال دو مداره، خطوط انتقال موازی
مقدمه
یکی از دلایلی که اتصال کوتاه باید سریع در شبکه رفع شود این است که پایداری گذرای شبکه نباید از بین رود و باید خطا سریع رفع شود. به دلیل محدودیت جذب انرژی در خطوط انتقال و کابلهای فشار قوی ما باید سریع خطای اتصال کوتاه را رفع کنیم زیرا در اثر اتصال کوتاه جریان زیادی از آنها عبور میکند و گرمای شدیدی درآنها بوجود میآید. این پروژه تحت عنوان بررسی حفاظت دیستانس در خطوط دو مداره میباشد که در این پروژه در ابتدا به توضیح در مورد حفاظت از خطوط انتقال چند مداره پرداخته و سپس مطالعه جامع از روش حفاظت دیستانس پرداخته و پس از بررسی حفاظت دیستانس به بررسی ویژگیها، مزایا و معایب این گونه حفاظت بررسی پرداخته خواهد شد.
نگاهي كلي بر تجهيزات حفاظتي
تجهیزات حفاظتی، دستگاههایی هستند که با قطع مدار و بازکردن کلیدهای قدرت، کارحفظ کالاها و دستگاههای سیستم توان در برابر آسیب و اتصالیها انجام میدهند. پیش از اینکه کلید توان بتواند باز شود، سیم پیچی کنشگر آن باید روشن شود این روشن شدن از سوی رله ها انجام میپذیرد. رله به دستگاهی گفته میشود که در پی دگرگونی اندازه برقی مانند ولت و گردش و یا اندازه فیزیکی مانند دما و جابجایی روغن (در رله بوخهولتس) برانگیخته شده و مایه به کار افتادن دستگاههای دیگر و در پایان بازشدن چرخه از سوی کلید توان (در سیستم تولید وانتفال و پخش) یا دژنکتور میگردد.
بنابراین از سوی رله قسمت معیوب از شبکه جدا سازی شده و مانع از آن میشود که دیگر بخشهای سالم شبکه همچنان به کار خود ادامه دهند و پایداری و استواری شبکه به همان حالت پیشین نگهداشته شود. کالاها و دستگاهها در برابر آسیب و اتصالیها پناه داده شده و اندازه آسیبهای درونی به آنها محدود می گردد. در شکل زیر ابزارهای حفاظتی آورده شده است:
شکل 1-1) ابزارهای حفاظت
رله دیستانس از پرکاربردترین و قابل اطمینان ترین پناه افزارهای شبکه قدرت میباشد واز لحاظ کار مانند رله گردش بسیار در برابر اتصال کوتاه میباشد و رله دیستانس بر پایه فاصله یا ناگذرایی (امپدانسی) رفتار میکند. رله دیستانس را میتوان برای پناه هر نوع شبکهای با هر سطح ولتاژ بکار برد. کد ANSI رله دیستانس ۲۱ میباشد.
براي انتخاب زمان قطع رلهها كمترين زمان قطع براي رله اي تنظيم مي شود كه به بار نزديكتر است و براي رلهاي كه از بار فاصله دارد بيشترين زمان در نظر گرفته ميشود. خطاهاي اتصال كوتاه با جريان زياد خيلي بيشتر از اتصال كوتاه با جريان كم به وجود ميآيد. اين موضوع براي ما جالب نيست زيرا نه تنها ما بايد از تجهيزات در مقابل اتصال كوتاه محافظت كنيم بلكه بايد از ناپايداري شبكه نيزجلوگيري كنيم. وجود مش بنديهاي مختلف شبكههاي قدرت امكان اين كه ما يك روش تنظيم مناسب وداري قابليت انتخاب بالا براي حفاظت شبكه در مقابل اضافه جريان پيدا كنيم غير ممكن مي سازد. براي رفع اين مشكل از رلههاي اضافه جريان جهتياب استفاده ميكنيم كه وابسته به جريان هستند. حتي با استفاده از اين رلهها پيدا كردن روش هوشمند براي پيدا كردن و رفع خطا در شبكه مشكل است.
در اين روش اگر همه رلهها در يك جريان مشخص تنظيم شده باشد رلهاي ابتدا قطع ميكند كه بيشترين جريان خطا را ديده باشد. تريپ اين رله درست بوده زيرا جريان درجايي افزايش يافته كه به اين رله نزديكتر بوده است. رله هاي اتصال كوتاه رله هايي هستند كه در سطح خطوط انتقال استفاده ميشوند و در اين پايانامه فقط به عنوان يك حفاظت پشتيبان روي آنها بحث ميشود.
در گذشته برای حفاظت شبکه های بالاتر از 110KV از رله رآکتانس استفاده میشد، زیرا در رله رآکتانس اثر نامطلوب جرقه دخالت ندارد. همانطور که میئانید قوس الکتریکی دارای مقاومت اهمی قابل ملاحظهای میباشد که سبب تغییر دادن امپدانس خط و در نتیجه سنجش غلط توسط رله امپدانس می شود. اما امروزه با اضافه دستگاه های دیگری اثر نا مطلوب مقاومت قوس جرقه نیز در رله امپدانس خنثی شده است و به این خاطر از رله رآکتانس کمتر استفاده میشود.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.