توضیحات
عنوان: بررسی اختلالات، سلامت روان و کیفیت زندگی افراد ترنسکشوال (افراد دارای اختلال هویت جنسی) بعد از تغییر جنسیت
- چکیده
- نظریه های مرتبط با موضوع
- پیشینه تحقیق
- روش تحقیق
- ابزار پرسشنامه
- منابع
چکیده
زمينه :
اختلال هويت جنسي تمايل قوي و مستمر بيمار براي قرار گرفتن در نقش و وضعيت جنس مقابل است كه اصرار بر تعلق به جنس مقابل در اين اختلال همراه با نارضايتي شديد از جنسيت بيولوژيکي ميباشد. در موارد مقاوم به درمان (روان درماني فردي، سايکوآناليز …) عمل جراحي تغيير جنسيت از درمانهاي شناخته شده اين اختلال است که در ايران با فتواي امام خميني در سال ۱۳۴۳ شمسي جايز شمرده شده. با توجه به تحقيقات انجام شده در زمينة بهبود اختلال بعد از عمل تغيير جنسيت غالبًا بر نتايج مثبت جراحي تأکيد شده است.
بیان مساله:
همانگونه که از عنوان برمی آید، موضوع بررسی، اختلالات و سلامت روان و کیفیت زندگی و هویت جنسیتی در افراد ترنسکشوال بعد از عمل می باشد. در این زمینه میتوان گفت یکی از ابعاد زندگی انسان شکل گیري هویت است که عوامل گوناگونی در حوزة زندگی اجتماعی، مانند خانواده، دوستان، همسالان، رسانه ها و.. در فرآیند شکل گیري آن نقش دارند. بیشتر روانشناسان و نظریه پردازان شخصیت، هویت را در درجۀ اول، فردي و شخصی میدانند و معتقدند که مبنا و جنبۀ اصلی هویت به ویژگی هاي شخصیتی و احساس معطوف است. در مقابل، روانشناسان اجتماعی و جامعه شناسان بر این واقعیت تأکید دارند که احساس هویت بهواسطۀ دیالکتیک میان فرد و جامعه شکل می گیرد. آنها می پذیرند که هویت معمولاً در نگرش ها و احساسات افراد نمود می یابد، ولی بستر شکل گیري آن زندگی جمعی است و هویت اجتماعی نمودیافته در شخصیت، جدا از زندگی اجتماعی دیگر افراد، معنایی ندارد. به طورکلی، هویت داراي ابعاد مختلفی مثل هویت جمعی، هویت خانوادگی، هویت قومی، هویت نژادي، هویت ملی و هویت جنسیتی است. هویت جنسیتی بخش قابل ملاحظهاي از هویت هر انسان را تشکیل می دهد. در اینجا باید خاطرنشان کرد که نقش آموزي جنسیتی و هویت جنسیتی، دو چیز متفاوت اند. نقش آموزي جنسیتی به کسب آن دسته از ویژگیهاي رفتاري اشاره میکند که فرهنگ جامعۀ معینی براي زنان و مردان خود مناسب میداند. به طوري که فرد می آموزد مرد یا زن آفریده شده است، به شیوهاي خاص بیندیشد و رفتار کند.
افراد مبتلا به اختلال جنسیتی (ترانس سکسوالیته) از بدو شناخت خود از سنین زیر 3 سالگی، رفتارها و گرایشهاي جنس مخالف را از خود بروز میدهند و با وجودي که هیچگونه اختلالی در جسم آنها مشاهده نمیشود، عمیقاً احساس میکنند که در کالبدي اشتباه متولد شده اند و جنسیت حقیقی آنها با آنچه هستند متفاوت است. بدین ترتیب، پسربچه هایی که دچار اختلال هویت جنسیتی هستند، گرایش به بازي هاي دخترانه و لباس هاي دخترانه دارند و رفتارهاي دخترانه از خود بروز می دهند. همچنین دختربچه هاي دچار این اختلال نیز حرکات و رفتارهاي پسرانه دارند و از انجام کارها و بازيهاي دخترانه امتناع میکنند.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.